Имам две мобилни антени,едната е АЛАН 9+ със дължина 1.50м,с нея имам КСВ 1.2 като включа и стъпалото КСВ-то е 1.8.Другата е оригиналната от камиона,представлява пръчка от фибростъкло със дължина 0.85м върху която има навит меден проводник по цялата и дължина и силиконова изолация отгоре,в долният край завършва със видима бобина от нераждаема стомана а в горният има възможност да се разтяга за настройката,със нея КСВ-то е1.1 това е без стъпалото,като го включа КСВ-1.4.Знам че е добре антената да е по дълга,но защо късата има по добри стоиности на КСВ и коя от двете е по добре да използвам?Стъпалото е БОСТЕР-747 100вата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на мобилна антена за 27Mhz
Свий
X
-
До: Избор на мобилна антена за 27Mhz
Не че от АЛАН-ската не съм доволен,но ми е интересно защо по късата има по добро КСВ със стъпалото.Явно въпросат ми е труден и затова следващият път като мина през Букурещ ще питам.Там има един сервиз само за такива станци и хората са големи маняци на тази тема то и затова много колеги спират при тях.Задавам този въпрос тук във форума защото в Румъния езиковата бариера е проблем,и по трудно ще се разберем с човека но ще опитам.Последно редактирано от stanimir.k1973; 12-03-09, 22:34.
Коментар
-
От: До: Избор на мобилна антена за 27Mhz
Това вярно ли е , че радиостанциийте и антените в румъния са по-евтини ?Първоначално публикуван от dzaro Преглед на мнениеКолега ако може сподели какво са казали румънските специелисти, сигурен съм че информацията ще бъде полезна на много хора тук.
А коя антена е най-добра за камиончето да сложим , защото със сегашната обхвата е много малък ?
Коментар
-
Здравейте и за много години
Значи дължината оределено има значение
,така че колкото е по дълга антената толкова по добре ,също така трябва да се намери читав маистор да направи и КСВ-то, не че е някаква философия но понякога си е играчка ,мощноста с която ще работиш пък е следващото нещо.Колега незнам с каква антена си в момента на камиона но проблема може да е от високо КСВ,или нещо с мощноста на радиостанцията така че преди да сменяш антена виж някои да ти погледне настроиките.Имаи впредвид че зада предаваш на далеч ти трябват и повечко ватове ,а това дали ще чуваш от далеч колегите преди всичко зависи това и техните радиостанци как са .Аз освен в камиона имам радиостанция в колата и в нас ,та една вечер като си бях в къщи чух един колега да си говори с някой, него го чувах супер но другия се чуваше много лошо а те бяха съвсем близо до нас,оказа се че на тозй колега който се чуваше лошо антената му е с магнитна осново ,камиона беше ТГА а на МАН-а кабината отгоре е от пластмаса и няма как да залепи антенката там и той я беше сложил вътре в кабината м/у седалките
,така че това да те чуват и да чуваш надалеч независи само от теб.А за цените на радиостанците и антените виж тук :http://www.mondoplast.ro/ тозй магазин е в Тимишуара
Последно редактирано от stanimir.k1973; 06-01-11, 21:45.
Коментар
-
Някой знае ли как се пазарува от тук? Аз не разбрах.Първоначално публикуван от stanimir.k1973 Преглед на мнениеА за цените на радиостанците и антените виж тук :http://www.mondoplast.ro/ тозй магазин е в ТимишуараLZ2DRD
Коментар
-
Радиостанцията я взехме от един сервиз в софия . Човека излезна много точен и я беше настроил към тази антена. Антената която имам е една с магнит... Дълга е някъде около 1 метър но не повече, а в Букурещ къде спираш ? Виждал съм един сервиз / магазин на букурещ на околовръстното като си за Сибул след светофата със задръстването на вторият етаж е може ли да обясниш къде по Тимисоара е този сервиз ? Имаш ли скайп колега , ще ми бъде приятно да си попишемПървоначално публикуван от stanimir.k1973 Преглед на мнениеЗдравейте и за много години
,така че колкото е по дълга антената толкова по добре ,също така трябва да се намери читав маистор да направи и КСВ-то, не че е някаква философия но понякога си е играчка ,мощноста с която ще работиш пък е следващото нещо.Колега незнам с каква антена си в момента на камиона но проблема може да е от високо КСВ,или нещо с мощноста на радиостанцията така че преди да сменяш антена виж някои да ти погледне настроиките.Имаи впредвид че зада предаваш на далеч ти трябват и повечко ватове ,а това дали ще чуваш от далеч колегите преди всичко зависи това и техните радиостанци как са .Аз освен в камиона имам радиостанция в колата и в нас ,та една вечер като си бях в къщи чух един колега да си говори с някой, него го чувах супер но другия се чуваше много лошо а те бяха съвсем близо до нас,оказа се че на тозй колега който се чуваше лошо антената му е с магнитна осново ,камиона беше ТГА а на МАН-а кабината отгоре е от пластмаса и няма как да залепи антенката там и той я беше сложил вътре в кабината м/у седалките
,така че това да те чуват и да чуваш надалеч независи само от теб.А за цените на радиостанците и антените виж тук :http://www.mondoplast.ro/ тозй магазин е в Тимишуара
http://www.mondoplast.ro/eng/CB27-tr...F-K-pg_ft-4170Първоначално публикуван от dzaro Преглед на мнениеНякой знае ли как се пазарува от тук? Аз не разбрах.
Харесъх тази станция , ако не се бъркам нещо излиза г/д 120 лв
Колега , ако искаш да потърсим в този сайт http://www.409shop.com/ да си вземем хубави антени , ще си разделим доставката и ще ние е много по-евтино ?Първоначално публикуван от stanimir.k1973 Преглед на мнениеЗдравейте и за много години
,така че това да те чуват и да чуваш надалеч независи само от теб.А за цените на радиостанците и антените виж тук :http://www.mondoplast.ro/ тозй магазин е в ТимишуараПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-01-11, 17:09.
Коментар
-
От: Избор на мобилна антена за 27Mhz
Значи колега аз антени си имам ,преди коледа един колега ми донесе от Тимишуара антена SIRIO HI-POVER 3000 PL за 53 евро , вече съм я монтирал на камиона преди бях съсПървоначално публикуван от turi2006 Преглед на мнениеРадиостанцията я взехме от един сервиз в софия . Човека излезна много точен и я беше настроил към тази антена. Антената която имам е една с магнит... Дълга е някъде около 1 метър но не повече, а в Букурещ къде спираш ? Виждал съм един сервиз / магазин на букурещ на околовръстното като си за Сибул след светофата със задръстването на вторият етаж е може ли да обясниш къде по Тимисоара е този сервиз ? Имаш ли скайп колега , ще ми бъде приятно да си попишем
http://www.mondoplast.ro/eng/CB27-tr...F-K-pg_ft-4170
Харесъх тази станция , ако не се бъркам нещо излиза г/д 120 лв
Колега , ако искаш да потърсим в този сайт http://www.409shop.com/ да си вземем хубави антени , ще си разделим доставката и ще ние е много по-евтино ?
ALAN9+ но не ми издържа на усилватела и за една година стопих две такива,отремонтирах ги и сега едната е на колата ми .
На околовръстния на Букурещ единия сервиз е точно на разклона за Александрия,ако пътуваш посока Питещи разклона се пада в ляво като завиеш и веднага в дясно има нещо като малка къщичка е това е единия сервиз няма как да се объркаш върху покрива има стационарна антена,другият е този след противния СТОП пак в ляво но ти го знаеши там на втория етаж
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар