Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това ще ми върши ли работа (PX-777)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Това ще ми върши ли работа (PX-777)

Да, обаче ти имаш лиценз и получаваш хубава тресчотка със сменяеми "камъни" , от най-малкия до най-големия, плюс динамометрични ключове...

Има алтернатива - FTM 10

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Да, обаче ти имаш лиценз и получаваш хубава тресчотка със сменяеми "камъни" , от най-малкия до най-големия, плюс динамометрични ключове...
      Добре казано! )))))))
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
        Замен лично всичко започва с Kenwood останалото можем да го редим в какъвто искаме ред.
        Яесу са си доста добри... макар че и аз имам пристрастие към Кенууд.
        Последното нещо на света което ще продам е старата ми TM-271A.
        Айком не ме влекат от доста време предимно по технически причини.

По темата - имал съм няколко пуксинга 777 и от гледна точка на юзър VHF весията са си чудесни, дори превъзхождат по някой параметри сегашното ми Yaesu VX-170

за цената си са убииствени.

73 / LZ1NDI
        LZ1NDI
        DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
          Яесу са си доста добри... макар че и аз имам пристрастие към Кенууд.
          Последното нещо на света което ще продам е старата ми TM-271A.
          Айком не ме влекат от доста време предимно по технически причини.

По темата - имал съм няколко пуксинга 777 и от гледна точка на юзър VHF весията са си чудесни, дори превъзхождат по някой параметри сегашното ми Yaesu VX-170

за цената си са убииствени.

73 / LZ1NDI
          В момента на UHF/VHF съм с Yaesu FT-60R до скоро ползвах и един Wouxun KG 689 .Единственото предимство на Yaesu-то е че е двубандово.Всичко друго в полза на китайчето.В момента в който пуснат двубандери и ще ме спечелят съвсем.
          Ако пък иде реч за PMR употреба на китайчетата разговора е излишен.Няма нищо друго на тази цена с тези възможности.Разбира се при избора на станция винаги е решаващ въпроса с техническата грамотност на юзера.Някой иска станция с 16 канала,скуелч и волуме друг нещо повече, въпрос на личен избор.
          Относно ICOM, в момента късовълновувам с един ICOM756 pro IIIhttp://www.eham.net/reviews/detail/4...c5698a8c743048 взет за препродаване.Много възможности, половината без особенно приложение в практиката на радиолюбителя, но хитов модел и по линия на модните тенденции много хвален.При трикратна разлика в цената със старото ми Yaesu смея да твърдя , че не е три пъти по-добър . Но това е друга тема за разговор.
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Колеги, имам такъв въпрос....В парапланеризма ползваме радиостанции на 2-метровия обхват.( Аз например имам Yaesu VX-170).Доколкото разбирам в офроуда се предпочита 400-460 MHz.Искам да си купя радиостанция която да ползвам и за двата спорта.Ако предположим ,че цената не е проблем,моля , препоръчайте ми радиостанция която:
            -да покрива двата обхвата
            -да е ръчно носима(удобна за ползване с една ръка)
            -да има максим. мощност 5 Вт.
            Благодаря!

Коментар

Icom IC-T90A.
              Имаше и някакви модели 91 нещо си и 92 нещо си.
              Също стават.

За да стават за PMR446, трябва да имат стъпка 6.25KHz. Освен тия горе, други не съм намерил.

Другия вариант е да си вземеш по една китайска за всеки обхват - излиза по-евтино.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Плаща се като в еBay през PayPal. Идват направо в кварталната поща.
                Спарки , как стои въпроса с митата - нали това е американски сайт , би трябвало да се дължат. Вярно , имаше някаква граница , под която не плащаш , ама ако поръчваш две-три ?

Коментар

Поръчваш една, и идва направо в пощата. Може би и две, но не съм пробвал.

Ако поръчаш повече - отиваш на митница, където ако се усетят ще ги и конфискуват, ако са повече от две, понеже за внос на такова се иска лиценз.

Като радиолюбител спокойно можеш да внесеш и ползваш такова, и никой не може да ти каже връв. Предполагам и с две няма да има проблем, дори и да се иде на митница. Ако обаче са повече, вече минава за търговия, и се искат съответните лицензи.

И да, сайта е американски (ebay.com), но първо има клонове почти из цял свят, и второ съвсем не е задължително самия търговец да е американски. В случая е от Хонг Конг, и от там ги праща.

А ако се иде на митница, мито+ддс е ориентировъчно общо 25%, и това се начислява върху цената и транспорта.

Коментар

Спарки, тоя сайт знаеш ли го: http://www.radioworld.co.uk/catalog/

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Спарки, тоя сайт знаеш ли го: http://www.radioworld.co.uk/catalog/
                      Е, вече го знам. Мерси за което.

Коментар

Колеги от скоро имам ето тази - http://www.motorola.com/governmentan..._1162i/id_503i
                        UHF: 403-470 MHz
                        Имам още една само че е GP340 - без екран е модела!
                        Та проблема ми е че едната предавам - чува се на другата но не може да приема, явно нещо немога да оправя тези канали... Има ли някой във ВАРНА да ми удари едно рамо...

Коментар

Не са уцелени честотите, или CTCSS-a и DCS-а, или и двете. Не съм наясно за тия модели дали може да се програмират през клавиатурата. Иначе кабели за програмиране се намират из интернет. А софтуер честно казано не съм търсил.

Дано ги подкараш, защото станциите са добри. Дори много добри. И скъпи, до колкото помня.

Коментар

..Не са уцелени честотите, или CTCSS-a и DCS-а, или и двете...
                            И аз така мисля.

...станциите са добри. Дори много добри...
                            Както се казва "Човече, това е Моторола!"

Коментар

Хмм - Чета тука МАНУАЛ(да го е*а) за радиостанциите ама ЕПЕК! Нищо не става! Няма ли някой МОЗЪК у тая пуста Варна?
                              Последно редактирано от Lazar; 25-10-08, 22:38. Причина: цензурка

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                                Колеги, имам такъв въпрос....В парапланеризма ползваме радиостанции на 2-метровия обхват.( Аз например имам Yaesu VX-170).Доколкото разбирам в офроуда се предпочита 400-460 MHz.Искам да си купя радиостанция която да ползвам и за двата спорта.Ако предположим ,че цената не е проблем,моля , препоръчайте ми радиостанция която:
                                -да покрива двата обхвата
                                -да е ръчно носима(удобна за ползване с една ръка)
                                -да има максим. мощност 5 Вт.
                                Благодаря!

Ако парите не са проблем може би това е решението
                                http://www.telcom-eng.com/l_bg/?s=5&pid=50&i=89
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X