Обява

Свий
Няма добавени обяви.

APRS в Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: APRS в Европа

Тогава да Ви е сладко колега...Наздраве !

Коментар

Мерси.
      П.П. Сори за спама
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        ...Хора, аз казвам, че няколко точки на ден са ми достатъчни и то основно за 2 седмици а вие ме хвърлихте в хай тека
        Определено не изпитвам необходимост от още един разход...
        Тогава си инсталирай на телефона (или таблет) APRS клиент, например APRSdroid. През интернет ще можеш да си публикуваш координатите автоматично или ръчно, когато пожелаеш и ще могат да те следят на aprs.fi.
        WiFi интернет има на повечето бензиностанции и заведения, а и мобилния интернет в роуминг не е много скъп.
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

APRSdroid си имам и го ползвам от време на време за тестове.
          Последните ми регистрирани пакети днес са баш от него
          Както и да е. Явно ми е изпила чавка мозъка - вчера поръчах и доплатих за GPS антената и стойката на VX-8-цата.
          Като е гарга да е рошава... Като дойде радиото към края на месеца заедно с тези хуйни ще видим доколко беше изхвърляне това.
          Допреди месец ако някой ми кажеше, че трябва да се дадат толкоз пари за едно тъпо токи щях да му пратя санитари...
          Колко ще закача с него от APRS-a през Сърбия и адриатическото крайбрежие явно ще се разбере на място. Колкото - толкова.
          Дори възнамерявам да монтирам на мотора и външната антена, която по принцип стои на колата.

В този случай няма да мъкна с мен хемороид телефона изобщо - предпочитам обикновен, който да се наложи да зареждам 1-2 пъти за целият трип.

Та благодаря на всички отзовали се с мнения по темата.
          Враг усраине

Коментар

Колега не се притеснявай, не си се минал с тази покупка.Ще ти върши много повече работа от желания от теб минимум.Без проблемно пътуване от мен !

Коментар

Имаш предвид GPS и APRS функционалността му ли?
              Надяваме се.
              Иначе за самото радио нямам съмнения, че ще върши добра работа.
              Просто е неоправдано скъпо освен ако човек не възнамерява да ползва пълноценно всичките му възможности.
              Не крия, че съм си традиционен почитател не Йезу но се постарах да поровя преди покупката за алтернативно носимо радио, което покрива всичко, което ми трябва.
              Ами не намерих такова, дори китайско. А дори и да съм пропуснал нещо вече е късно
              Враг усраине

Коментар

С APRSDROID можеш да изпращаш пакетите и през токито. Не е задължително да е през интернет.

Коментар

Е с това ме утрепа.
                  И ме накара да погледна в настройките му...
                  Т'ва вярно има възможност да не работи само през TCP/IP дори и AFSK през аудио ( слушалки/мокрофон ) ... Шок!

Прекалено екзотично, поне за моите разбирания.
                  А и излишно в случая защото ще си ползвам само радиото. Когато дойде де.

И да питам нещо друго... На aprsdroid например къде мога да си напиша точно RX честотата, на която слушам с истинското радио?
                  В Comment полето, или?
                  Този въпрос ми е актуален и за VX-8 но ще го задавам ако не го намеря в настройките на радиото. Или в книжката му. Не че нямам и сега електронен вариант на мануала му но мразя да чета инструкции в лиликтронен вариант. Всъщност не само инструкции...
                  Враг усраине

Коментар

Накратко има ли точно място в програмата или устройството през което се траквам, където може да се упомене честотата, на която работя на телефония в момента?
                    Враг усраине

Коментар

Има възможност за допълнителна информация, така нареченото "APRS message". Ето повече информация.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

Добър пищов, мерси - записах си го.
                        APRS съобщенията не са ли нещо, което се изпраща към конкретен нод?
                        Моят въпрос беше дали такава информация има място в стандартният пакет но май нищо не пречи да се сложи в полето "Comment".
                        Тук-там виждам, че хора са го направили по този начин.
                        Враг усраине

Коментар

Да се похваля освен, че радиото дойде, допреди малко го кичих с разните допълнителни платки, аксесоари и анджаклами...

Също като конструктор "Лего"!

Не прецених че акумулатора ще се зарежда доста време пък в мануала пише да не се ползва докато се зарежда.
                          Можеше да ползвам адаптора с 3 АА акумулатора за да поцъкам малко по него, ама отде толкоз акъл?!?
                          Очевидно днес ще си го гледам тъжно в този му вид:

Camera
                          Canon PowerShot D20

Focal Length
                          5mm

Aperture
                          f/3.9

Exposure
                          1/60s

ISO
                          200

Camera
                          Canon PowerShot D20

Focal Length
                          5mm

Aperture
                          f/3.9

Exposure
                          1/60s

ISO
                          200

Враг усраине

Коментар

Честито! добре изглежда
                            Утре ще разкажеш ..
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Аз също съм приятно изненадан от вида и изработката му след като го пипнах на живо.
                              Солидно изглежда, като протеиново блокче е.
                              GPS антента стои само като рехав саморасляк отгоре и разваля магията за здравина но аз и не възнамерявам да я държа винаги на радиото.
                              А иначе - радио като радио, ще имам повече счепления от него и APRS-a през викенда като го повозя малко.
                              А, щях да забравя - на нито един чарк или аксесоар не намерих "чайна", даже и на опаковките.
                              Яката работа
                              Враг усраине

Коментар

Хехе - първи плахи опити...
                                Първи впечатления:
                                Тая работа с тракване през токи на акумулатор не става за повече от няколко часа.
                                Да не говорим за дни.

Естествено много работи могат да се оптимизират в радиото като настройки.
                                Например има тих режим за APRS-с няколко възможни настройки.
                                Най-малкото да не "кръцка" при получаване на бийкън. Иначе освен че е досадно яде и ток.
                                Може да се оптимизира и интервала, през който излъчва пакети с координати.
                                И сигурно още куп работи, за които още даже не съм разбрал.
                                Освен това си трябва както антена, така и мощност.
                                В Железница ми свърши стоковият акумулатор и сложих адаптера с АА акумулатори.
                                Аз продължих да приемам пакети но както се вижда от картата, света е спрял да ме чува щото с тия 3.6V от NiMH пакет съм се отдалечил драстично от 5-те вата преди това.

Но и не съм разочарован по никакъв начин - още в началото казах, че имам доста по-скромни изисквания.
                                Сега съм го оставил да трансмитва на всяка минута. Със сигурност ще увелича интервала за предаване на данни.
                                Освен това има и някакъв смарт режим зад който не зная каква логика стои.
                                Може би спира да трансмива изобщо ако няма движение.
                                Доста такива тънки моменти не са описани в мануала.
                                И нормално, щото при всичките възможности този мануал ще достигне размерите на бибилия!
                                Освен това радиото ще стои в дисагите, ще работи на външно захранване по време на трипа и със сигурност ще сложа един даймънд 1/2 ламда на стационарна стойка отстрани на мотора.

Иначе радиото кефи, въпреки че все още не успях да го сдвоя през блутут към интеркома на каската.
                                Свдои се но не работи по начин по който работи този Midland.
                                Но има още проби и грешки - вероятно е въпрос на настройка както на интеркома, така и на радиото.

Вчера например бях решил, че има проблем с GPS модула.
                                Вися няколко часа на открито и така и не успя да локализира координати.
                                Днес през деня като го раздвижих малко хвана сателити за няколко минути.
                                Може и да е нормално пък и не очаквам чувствителност като на 60-ката.

Самото радио въпреки, че продължава все повече да ми харесва има и няколко неща, които нещо не са домислени.
                                Когато са активни и двата банда не се виждат имената на каналите. Когато е активен само единият банд си има име, честота и друга инфо като волтаж или каквото се настрои.
                                Това с липсата на името обаче е кофти. При FT-51 няма такова нещо... Има ли име на канала си се показва независимо дали са активни и двата приемника или само единият.

Дисплея далеч не е на ниво ама се преживява.

Менюто е... Нямам думи. Мислех си, че менюто на VX-6 е по-претрупано отколкото трябва но това е "Алеле майко, германци!!!"
                                Добре поне че опциите са подредени по азбучен ред.
                                Обаче тези абревиатури са убийствени... Никога няма да запомня всички. ЩЩД, ЯМХ бабина ти трънкина. Трябва си книжка под ръка.
                                При FT-51 освен, че са по-малко, има и кратък текст отдолу, който обяснява съвсем накратко от къде идва абревиатурата, което за мен е повече от достатъчно.
                                VX-8 няма такова нещо...

Да, признавам си, че FT-11 и FT-51 имат донякъде сантиментална стойност за мен и съм пристрастен.
                                Обаче обективността е такава, че приведени към времето, когато са пуснати на пазара FT-51 беше по-висок клас от VX-8.
                                И... Ако изключим хилядите потребни и непотребни неща в съвременните пак си е по-висок клас с повече мисъл в него.
                                Т'ва е положението

П.С: Сефето:

Последно редактирано от Esper; 28-05-14, 21:46.
                                Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X