Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Език

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за Език

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
    Всичките тея програмки ако се пуснат в режим на ХР няма ли да работят коректно? Досега все така го правя ако нещо се опъва на 7-цата и нямам никви грижи (е, не ползвам флашери за телефони )
    По принцип скоро бях чел че 7-цата може да прави някаква емулация на средата на XP като целта е точно да се постигне пълна съвместимост с дадена програма. Предполагам че говориш за т.к.нар compatibility режим който също го има и XP за съвместимост с по ранните версии като 95 и 98. Аз говоря за ето това: http://windows.microsoft.com/bg-BG/w...indows-xp-mode което е малко по различно.
    Но за флашване на телефон не бих рискувал с такива емулации че я вземе нещо да му скимне софтуера и да прецака нещата.
    П.С.
    По темата. Ако някой може да щракне един скриншот на настройките за български език както аз направих но за Windows 7 поне да дозапълним темата и за двете системи, защото и ако под Win 7 не се направи тази настройка се явява същия проблем с майуминици на субтитрите и имената на разни програми на български език.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
      По темата. Ако някой може да щракне един скриншот на настройките за български език както аз направих но за Windows 7 поне да дозапълним темата и за двете системи, защото и ако под Win 7 не се направи тази настройка се явява същия проблем с майуминици на субтитрите и имената на разни програми на български език.
      Щракнах ги и двете, за да може да се сравнява.
      https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...20language.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
        ... За съжаление махането на флекстайп става с инсталиране на уиндоуса на чисто. Честито!
        Няма нужда от преинсталация! Само трябва да имаш под ръка инсталационния диск. От Regional & language options сменяш езика. Трябва да те попита откъде да вземе необходимите файлове. Избираш да ги инсталира наново от инсталационния диск.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Мерси Чавдаре. Вярно, че имаше и някаква такава възможност. Аз от ноември 2009-та съм на Win7Pro x64 и се родих!
          А другата истина е, че от тук нататък всичко юе излиза за 7-ца. Вече е спряна поддръжката на XP SP2 и надолу.
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
            ..... ползвай някой друг плеър а не Нероплеъра например kmplayer или какъвто имаш подръка който поддържа зареждане на отделни файлове за субтитри дали ще е същата работа. Kmplayer rма много екстри които другите плеъри ги нямат и си има всякакви вградени декодеци така че не е необходимо даже да инсталираш разни други на компютъра си.
            То с друг плеър и баба знае.... Аз искам да знам, що точно тоя ми върти номера, иначе си ползвам плеъра на Вистата и няма ядове. Преди съм пробвал на десктопа с ХР и като сложа Флекса, изкарва субс на кирилица....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              То с друг плеър и баба знае.... Аз искам да знам, що точно тоя ми върти номера, иначе си ползвам плеъра на Вистата и няма ядове. Преди съм пробвал на десктопа с ХР и като сложа Флекса, изкарва субс на кирилица....
              Ей, не се отучихте от тоя бацил, флекса... Има една отметка на езиковите настройки на XP, дето доста хора пропускат да я сложат и после се чудят що половината файлове са на маймуница. Extend support of advanced text services to all programs или нещо подобно.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ей, добре, че се появи ти, та да ни кажеш за тая отметка ..... Аз пък ти казвам, че с нея и без нея, тъпия плеър не ми изкарва символите на кирилица и те тва е. И затова не го ползвам, когато има субтитри. Споко, не съм слагал флексове от 2-3 години поне и не съм останал без плеъри, но като така и така го имам в пакета на Нерото, ме дразни, че се бъзика и не знам що.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Ей, добре, че се появи ти, та да ни кажеш за тая отметка ..... Аз пък ти казвам, че с нея и без нея, тъпия плеър не ми изкарва символите на кирилица и те тва е. И затова не го ползвам, когато има субтитри. Споко, не съм слагал флексове от 2-3 години поне и не съм останал без плеъри, но като така и така го имам в пакета на Нерото, ме дразни, че се бъзика и не знам що.
                  Това, което всъщност решава тези проблеми е настройката на кодовите таблици. Същата се извършва най-лесно по време на инсталация - за съжаление съм вече от година със Windows 7 и няма как да постна "screenshot"-и. Настройката позволява да избереш кои точно локализации трябва да бъдат включени в Windows по подразбиране. Повечето хора цъкват на Cyrillic и толкова. За съжаление голям брой програми имат краден код от руски и сръбски софтуер и за това се получава точно това, което описват няколко човека в темата.

Винаги, абсолютно винаги добавяйте Serbian (Cyrillic) и Russian (Cyrillic) по време на инсталацията. Решава доста подобни проблеми. Същите могат да бъдат добавени и по-късно, но просто нямам начин да покажа как става това във Windows XP.

Коментар

Ето гореспоменатия аплет сниман с отметнати Russian и Serbian (Bulgarian) - моята препоръка е да ги добавяте винаги...
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:b69eafa549e3.jpg
Прегледи:1
Размер:49.0 КБ
ID:5191715

Коментар

Благодаря за съвето Господин никой
                      Аз винаги съм оставял само горната отметка и толкоз а тези кодови таблици съм ги добавял единствено за чуждестранните езици които имат специфични символи но явно същото важи и за кирилицата.

Коментар

Благодарности за съвета и от мен. Лошото е, че тъпия плеър го направи тоя номер във Вистата (с ХР-то няма проблем, става с отметките), пък там настройките не са същите. Ще поровя и ако не стане, просто ще го отсвиря ...
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, ъпдейтнах плеъра и ми се появи маймунската азбука в субтитрите. Езиковите настройки са ОК. Преди време си го оправях сам, но съм забравил какво точно се бъзикаше още. Дали може да е от кодеци?
                          Но пък при инсталирането на новата версия на плеъра, той ужкем си откри липсващите и си ги инсталира.
                          Това ми го прави и на BS-a, и на неговия си плеър.
                          Май кодеците бяха....
                          Препоръчайте някакви.
                          Благодаря!
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Реших проблема. Разкарах бъгавия BS и си инсталирах VLC.
                            Сложих и кей-лайт мега.
                            Отбой!
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X