Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Език

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Език

Здравейте колеги. На скоро си преинсталирах уйндоуса с XP на английски. Всичко добре, но като имам нещо на компютъра като файл или текстов документ, щом е на Български го изкарва като иероглифи. Субтитрите на филмите също. Как да си го оправя това че е доста гадно.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

От: Помощ за Език

Инсталирай си кирилизатор.Флекс тайпа навремето ми правеше същата мизерия...След неговата деинсталация ми изкарваше йероглифи...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Флекс тайпа го инсталирах ама нищо не се промени. Само лентата с Езиците.

ААААААААА ОПРАВИХ се ОПРАВИХ ГООООООООООООО, ЖИВ И ЗДРАВ КОЛЕГА, 1 бира когато кажеш.
      Последно редактирано от ivodianov1992; 24-06-10, 19:35.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение

ААААААААА ОПРАВИХ се ОПРАВИХ ГООООООООООООО, ЖИВ И ЗДРАВ КОЛЕГА, 1 бира когато кажеш.
        Радвам се че си се оправил.Сега,ако те дразни Флекс-а,преименувай си всички файлове на латиница и си готов.После си инсталирай кирилизатор по желание
        Наздраве!
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          ... После си инсталирай кирилизатор по желание ...
          А най-добре да разкара всякакви кирилизатори, просто защото не са необходими и само правят бози.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Именно, голяма грешка е да си сложиш Флекс Тайп
            В самия Win си има вградена прекрасна кирилица.
            Вече и да деинсталираш флекс тайп-а все тая, той подменя част от системните шрифтове, демек обозва ги качествено.

А всъщност проблема ти е бил в регионалните настройки предполагам?
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
              ...А всъщност проблема ти е бил в регионалните настройки предполагам?
              И аз подозирам нещо такова, ама някой мо'е ли да ме светне, защо при всички настройки на Джамовете, направени както трябва, плеъра на Неро изкарва кирилицата на маймуница?
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Така е колегите са прави че Флекстайпа е пълна боза и за XP няма никакъв смисъл от него. Жалко че на работа всички са свикнали с него и си карат така а пък само проблеми създава. От него има нужда за 98-цата да се кирилизира. Наскоро го слагах на един пресен пресен 100Mhz-ов Win98 и докато го подкарам да показва нормално английските системни шрифтове и българския едновреммно имаше малко зор. Иначе за XP ето къде се крие разковничето за нормалното разпознаване на кирилицата от разни програми
                Kuzdov ползвай някой друг плеър а не Нероплеъра например kmplayer или какъвто имаш подръка който поддържа зареждане на отделни файлове за субтитри дали ще е същата работа. Kmplayer rма много екстри които другите плеъри ги нямат и си има всякакви вградени декодеци така че не е необходимо даже да инсталираш разни други на компютъра си.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от icpart; 01-07-10, 23:49.

Коментар

Че е боза,боза е!Ама защо искате да ми разлеете бирата?Нали го оправих човека!
                  Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение

Ама как ми се връзва аватара с темата,не е истина..."D.Помощ за език,а аз не близвам
                  Последно редактирано от бат'Марто; 01-07-10, 23:44.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Човека така си го оправил с флекстайпа, че няма връщане назад. Може и да не му е необходимо, но в резултат от инсталиране на флекстайп под XP голяма част от шрифтовете стават неизползваеми в програми от типа на CorelDraw. Просто си седят сивички и това е. За съжаление махането на флекстайп става с инсталиране на уиндоуса на чисто. Честито!
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Предполагам че ако знаем кои системни шрифтове се заменят то ще може да се възтановят след деинсталацията на флекстайпа. Ама ако не се знае тогава е проблем. Замислям се дали да не направя един опит на един виртуален Windows от типа на преди и сега и да открия разликите .

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                        Човека така си го оправил с флекстайпа, че няма връщане назад. Може и да не му е необходимо, но в резултат от инсталиране на флекстайп под XP голяма част от шрифтовете стават неизползваеми в програми от типа на CorelDraw. Просто си седят сивички и това е. За съжаление махането на флекстайп става с инсталиране на уиндоуса на чисто. Честито!
                        Не съм му го инсталирал аз ,нали?За това че си е кръщавал файловете с този или подобен кирилизатор,аз нямам вина.Обясних му просто от къде идва проблема
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                          Предполагам че ако знаем кои системни шрифтове се заменят то ще може да се възтановят след деинсталацията на флекстайпа. Ама ако не се знае тогава е проблем. Замислям се дали да не направя един опит на един виртуален Windows от типа на преди и сега и да открия разликите .
                          Няма смисъл. Преминавайте на Win 7 и се наслаждавайте на работата на компютъра си. Много по-добре е от XP. А кирилиците му са 5 вида - който на каквато е свикнал. Поддържа ги едновременно, така че ако има двама души, които ползват машинката и то с различни подредби на кирилицата - вече нямат проблем.
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Ами и аз си мислих да минавам, но един приятел митна на нея и като знам през колко перипети мина с тоя нов Win7 ми се отщя да го ползвам. Освен това повечето специфични програми като например флашери за биос на телефони и други такива устройства имат проблеми с 7-цата и Виста така че засега съм се отказал от нея. Има и едно странно изтичане на РАМ памет при нея когато не се прави нищо съществено така лека полека намалява. Пък да не говоря колко проблеми има с разни игри които под ХP си вървят супер, а на под 7-цата правят проблеми. Освен това много стари игри дето са под ДОС също не вървят много добре даже с емулатор. Така че всеки преценява каква ОС му трябва и дали му покрива нуждите. Да не говорим че заема поне към 40GB за 64-битовата версия и на по-стари и слаби компютърчета просто е немислима откъм изисквания пък още доста хора в България ползват такъв хардуер. Интересно ми е обаче какви са тези 5 кирилици при положение че стандартите са 2? Едната е БДС, а другата е фонетичната. Освен това знам че при фонетичната има една разновидност която се води стар вариант и една по нова на която имаше разменени на 2 или букви местата им.

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              Няма смисъл. Преминавайте на Win 7 и се наслаждавайте на работата на компютъра си. Много по-добре е от XP. А кирилиците му са 5 вида - който на каквато е свикнал. Поддържа ги едновременно, така че ако има двама души, които ползват машинката и то с различни подредби на кирилицата - вече нямат проблем.
                              Мда, готина е 7-цата, ама като нямам хардуер за нея?
                              Пък при положение, че компютъра ми в къщи си ми върши все още идеална работа (с ХР е), за какво да го ъпгрейдвам заради една 7-ца само
                              Наистина 7-цата има няколко клавиатурни кирилски подредби, не знам дали са точно 5 (нямам сега под ръка 7-ца), но има.

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                              Ами и аз си мислих да минавам, но един приятел митна на нея и като знам през колко перипети мина с тоя нов Win7 ми се отщя да го ползвам. Освен това повечето специфични програми като например флашери за биос на телефони и други такива устройства имат проблеми с 7-цата и Виста така че засега съм се отказал от нея. Има и едно странно изтичане на РАМ памет при нея когато не се прави нищо съществено така лека полека намалява. Пък да не говоря колко проблеми има с разни игри които под ХP си вървят супер, а на под 7-цата правят проблеми. Освен това много стари игри дето са под ДОС също не вървят много добре даже с емулатор. Така че всеки преценява каква ОС му трябва и дали му покрива нуждите. Да не говорим че заема поне към 40GB за 64-битовата версия и на по-стари и слаби компютърчета просто е немислима откъм изисквания пък още доста хора в България ползват такъв хардуер. Интересно ми е обаче какви са тези 5 кирилици при положение че стандартите са 2? Едната е БДС, а другата е фонетичната. Освен това знам че при фонетичната има една разновидност която се води стар вариант и една по нова на която имаше разменени на 2 или букви местата им.
                              Всичките тея програмки ако се пуснат в режим на ХР няма ли да работят коректно? Досега все така го правя ако нещо се опъва на 7-цата и нямам никви грижи (е, не ползвам флашери за телефони )

П.П. Лекичко бягаме от темата обаче Все пак важното е, че колегата си е решил проблема.
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X