Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
    Имаме над 20 такива линкове работещи от години, от както минахме на 5 Ghz спряха проблемите, линковете работят перфектно, все едно лан, даже и кънтър страйк се играе със 25-30 латенци . На разстояние около 20км скоростта ще бъде около 15-20 мегабита, ако е чисто може и повече а ако е зашумено може и да е малко по малко . За по подробна информация пиши на ЛС.

не разбирам много, но май нямам избор освен wireless. можеш ли да ми препоръчаш модел? то принципно за 1 линк трябва 2 еднакви антени? а усилватели?

Коментар

Ако проблема е само ICQ можеш да си качиш Java приложение Jimm в телефон с нет пускаш GPRS и си готов. Тъй като фаиловете са текстови значи трябва да изпишеш "война и мир" за 5 лв. Имам го в телефона и знам какво ти казвам. Работи безупречно. Другия вариант е сателитен нет и няма да имаш транслация. А относно преноса на нет през линк всеки кабелен оператор би ти го изградил защото всеки преди 3 -4 г возеше програми само през линкове до мястото на разпространение и опита е много голям...даже би ти продал готова концепция защото вече никой не вози на линк а сваля от сателит и тая техника седи в някой склад ненужна и безполезна. Другия ти вариант е ADSL от БТК ако имате стационарен телефон.
      S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
      или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
      пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

няма телефон там, камо ли цифрова централа за да има АДСЛ. ако погледнете на картата с. Джинчовци е точно до сръбската граница. а Трънско е много замрял край. Учуден бях да науча, че има интернет клуб. ще ида до няколко дни да говоря с хората там.

за Кю-то не е проблем и през ГСМ, но аза т'ва казвам, не ми е само за него тоя нет, ще правя доволно трафик.

сателитния нет е странно нещо. скъпо. поне аз знам следното. ако искаш само download не е проблем и не е скъпо, но ако искаш и upload... стават цените по 10. а може и да бъркам. ако някой е проучил ще се радвам да сподели.

Коментар

Правилно си се насочил към wireless, друго не ти трябва, ако има клуб с нет значи вече има изградено трасе и вероятно ще е по лесно и евтино да ти закарат нет до твоя адрес . Трябва да говориш с хората там и после със доставчика .
          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            не разбирам много, но май нямам избор освен wireless. можеш ли да ми препоръчаш модел? то принципно за 1 линк трябва 2 еднакви антени? а усилватели?
            Модели и антени няма смисъл да ти препоръчвам, такова нещо се купува с доставка, монтаж и изграждане цялото трасе . Сам трудно ще успееш да го направиш а и дори да успееш ще загубиш толкова време че ще те е яд после че не си дал някой лев отгоре на хора, които се занимават с това

Коментар

Учуден бях да науча, че има интернет клуб. ще ида до няколко дни да говоря с хората там.
              Ами то с това се започва бе, човек! Щом има Интернет клуб - там ти е първата спирка и това ти е шансът. Щото иначе това еднолично да си докараш нет от Трън не го виждам. Тоя ретранслатор, който ще ти трябва на баира, дори и да не си направи крака, откъде ще го захранваш?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

ама той клубЪ е в трън. демек на 20 км от мен. как инак да стане?
                захранването бях забравил... хмм почна да става мисията невъзможна...

Коментар

Няма невъзможни неща, няма ли някой баир където да има село или точка която се вижда от София и от Трън ? Примерно Брезник, там може да се сложи ретранслатор . Въпроса е че такова трасе вече е доста скъпо .

Извинявам се, сега видях че си писал че не ти трябва за трън ами от трън до джинчовци ... Значи там при всички положения ще е чисто и 2.4 ще работи добре ( 100 к ) и няма и да е чак толкова скъпо . Провери за точка която можеш да използваш за монтиране на ретранслатора, там може да се пусне нет, примерно безплатно на собственика на покрива пък той ще пази техниката и ще дава ток .

Коментар

дам, само дето има няколко основни момента.

да се вземе нето от клуб до върху хълма.

да се направи здраво и безопасно...

да се захранва с ток.

давайте още ако пропускам...

Коментар

ама той клубЪ е в трън. демек на 20 км от мен. как инак да стане?
                      захранването бях забравил... хмм почна да става мисията невъзможна...

Както го беше написал, излиза, че клуб има в селото. Или поне аз така разбрах.

При това положение, нещо не я виждам тази работа. Сигурно може да се направи безжична линия, която да ти докара нет от 20 км. Обаче не съм убеден, че ще искаш да платиш разходите. А и едва ли си струва да го правиш ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Скоро ще пускат тук във Филаделфия бърз wireless в целия град. Измислили са някаква нова технология, с която с една единствена антена се покрива кръг с диаметър 20 мили Така че само 6-7 антени са достатъчни за целия град.
                        Въпросът е, че не знам колко струва тази антена
                        No bike - no fun!

Коментар

селото е Джинчовци и там нет няма

има в Трън, което е град. и е на 20 км.

Чаво, май почнах да се повтарям.

та затва е и такава темата, как да се пусна нет на разтояние от около 20 км.

а за антените във Филаделфия, нищо няма да кажа, то няма к'фо

Коментар

та затва е и такава темата, как да се пусна нет на разтояние от около 20 км.
                            E, в темата ставаше въпрос и за 5 км.

Сериозно, аз от 20 км не го виждам. Ако имаше наблизо и с пряка видимост някой с Интернет - да пуснеш един уайърлес.
                            Ама така, като за твоите цели, да направиш релейна линия от 20 км ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

дам, само дето има няколко основни момента.

да се вземе нето от клуб до върху хълма.

да се направи здраво и безопасно...

да се захранва с ток.

давайте още ако пропускам...
                              Прав си никой не е казал че е лесно и евтино .

Да вземем да говорим в цифри :

1 . Рутер за нето от клубо - 100 лв.
                              2. Стойка, конвертор, антена, желязна кутия с катинар, радиомодем за първата точка ( клуба ) - 250-300 лв.
                              2. 2 стойки 2 конвертора 2 антени и 1 радиомодем и желязна кутия с катинар за междинната точка . - 450 - 500 лв .
                              3. Стойка, конвертор, антена, радиомодем, желязна кутия с катинар за 3тата точка - 250-300 лв.

Изиза около 1200 лв . Тва са цифри за 2.4 Ghz което е по евтиния вариант, за 5 Ghz цената ще дойде около 1500-1800 лв.

Коментар

5-6 км е за другото място, което обаче не е сигурно и може да отпадне. там е и по открито та може и да е по-лесно.

за 20-те км нещата се усложняват от липсата на пряка видимост.

благодаря за мненията, до няколко дни ще ида да говоря с хората там и ще видя как действаме...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X