Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Ако решиш да ползваш wireless за пренос на Интернет, обади се. Мисля че ще мога да помогна. По принцип се занимавам с доставка на Интернет и съм изградил доста подобни линкове.

Коментар

чух, щели да пускат безплатен wireless за цяла София

Коментар

Първоначално публикуван от xivo Преглед на мнение
        Ако решиш да ползваш wireless за пренос на Интернет, обади се. Мисля че ще мога да помогна. По принцип се занимавам с доставка на Интернет и съм изградил доста подобни линкове.

нямаш лични та затва тук...

значи аз заминавам края на седмицата и се очертава да съм там с цел ремонти поне 1-2 месеца. нет няма, а и ми отрязаха бюджета обилно, та зат'ва и не съм говорил още с местното клубче. то като няма друг нет на 20 км ясно, че до там ще се ходи. ще пиша тук като науча подробности. огледах околността и ми се струва доста тежка задача. пряката видимост е труднодостъпна, а и има яко глад в Трън...

Коментар

Sorry, моя беше грешката. Вече има данни за контакт.

Коментар

Погледни и тез самоделни антени,братята руснаци твърдят,че 10 км,покриват http://www.wifiantenna.org.ua/antennas/helix-power/
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              чух, щели да пускат безплатен wireless за цяла София
              ще ти се а и аз чух че Централни Хали ще отварят безплатно врати за столичани... безплатно е само сиренцето в капана за мишки...

колегата с линковете пак ще ти кажа че май GSM с нет от Глобул ще се окаже едно добро решение...цяло лято съм така на вилата и нищо ми няма...сметката не ми е кой знае колко дебела...поносима е! А ти ще пръснеш бая парици за линкове който хал хабер си нямаш как да подържаш после...а доколкото чух бюджета ти е доста орязан....така че я си погледни в джоба към телефона и не се занимавай с несвойствени неща...за 2 месеца отсъсвтвие си готов линкове да градиш само и само да не дадеш 200 лв за нет...аре де, нещо не ми се връзва...ма хич !!! По евтино ли мислиш че ще ти излезе сам да градиш нет комуникация и струва ли си това за 2 мес ??? май езици чешем ...
              S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
              или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
              пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                ще ти се а и аз чух че Централни Хали ще отварят безплатно врати за столичани... безплатно е само сиренцето в капана за мишки...

колегата с линковете пак ще ти кажа че май GSM с нет от Глобул ще се окаже едно добро решение...цяло лято съм така на вилата и нищо ми няма...сметката не ми е кой знае колко дебела...поносима е! А ти ще пръснеш бая парици за линкове който хал хабер си нямаш как да подържаш после...а доколкото чух бюджета ти е доста орязан....така че я си погледни в джоба към телефона и не се занимавай с несвойствени неща...за 2 месеца отсъсвтвие си готов линкове да градиш само и само да не дадеш 200 лв за нет...аре де, нещо не ми се връзва...ма хич !!! По евтино ли мислиш че ще ти излезе сам да градиш нет комуникация и струва ли си това за 2 мес ??? май езици чешем ...
                Колега зачетох ти се подписа и за това няма да коментирам горното изказване просто няма да ме разбереш....
                no signature no problems

Коментар

имам отговора на твоя въпрос за тези разстояния някои път ще пиеме бира и ще ти кажа какво да си купиш

нямя проблем на 3-4 км съм пускал (600лева)
                  а пък на 20 км е малко по скъпичко кум 2000$ са устройствата и антените и няма проблеми 2 мегабита до към 11 ама с много зор

ако искаш тука ако искаш на бира само за времето трябва да се разберем )

в смисъл пари няма да ти искам ще ти кажа какво ти трябва пък ти си пазарувай ))

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                    няма проблем на 3-4 км съм пускал (600лева)
                    а пък на 20 км е малко по скъпичко към 2000$ са устройствата и антените и няма проблеми 2 мегабита до към 11 ама с много зор
                    така де...отделно и за "нета - хххх лв", това до тук бяха само устроиствата а той със вариант за 600 лв няма да помине...аз му предложих за 200 лв на месец, защото чух че бюджета му е орязан, а Фанатика каза че нямало да го разбера
                    ма знаеш ли колко добре го разбирам...отлично даже, но се сещам и за поговорката че "с трици маймуни не се ловят" и май съм безупречно прав а ?
                    така че...от 200 лв по евтинко няма /ако е скромен и по малко ще са/ колкото и да се напъва..казах му го само за негово добро а като иска да гради линкове...плийз (само да не му излезе глобата от ДКД по солена от граденето) така че хич не го тласкайте по тая пързалка освен ако не сте му голями приятели
                    Последно редактирано от 4x4; 27-03-07, 11:22.
                    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

4X4, напълно си прав! 100% те подкрепям.

Останалите - вие явно малко или много сте разбирачи и може да се справите с подобна задача. Друг въпрос е струва ли си труда и парите само за тия 2 месеца престой на село.

Обаче не заблуждавайте Насов, че ще може да се справи. Вие ли ще се дигнете до границата да му направите инсталациите?! То освен закупуването на техника за бая пари ... ми тя трябва и да се монтира, измери, настрои, да не говорим и за конфигуриране на софтуерите, каквито имат рутерчетата. За тия неща си трябват бая знания. И само с четене на наръчниците (ако има такива - еле за подмяна на ИОС на рутер няма) не става работата.
                      Такива инсталации се правят, ако смяташ да станеш и-нет доставчик за селото.

Нека колегата си ползва за спешност нет от GSM-a, и като има време да мръдва тия 20 км. до клубчето. За 2 месеца ще преживее без да е голям генератор на трафик. Аз от около 7 години ползвам нет с неограничен трафик и много рядко минавам 1GB на месец (да живеят локалните сървъри пълни с каквото ти душа поиска ).

И малко лирическо отклонение :
                      Че то бабите и дядовците ви само в нета ли са кибичили по цял ден?! Пък нищо не им е станало. И здрави и мъдри са.
                      Като се върне Насов от село, ще си навакса на бързо пропуснатото време. Сигурно няма често да му се случва да се радва на природен селски живот.

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR Преглед на мнение
                        Скоро ще пускат тук във Филаделфия бърз wireless в целия град. Измислили са някаква нова технология, с която с една единствена антена се покрива кръг с диаметър 20 мили Така че само 6-7 антени са достатъчни за целия град.
                        Въпросът е, че не знам колко струва тази антена
                        Така както го писваш, май става дума за WiMax - много е добро и ново като технология, но цената за 1 антена е над 40 000 $, даже май като излезе на мода преди година-две, беше към 80-90к.

Коментар

До: WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Може да се докара на окло 20 км интернет и телефония със стационарни номера от базовата станция на ТрансТелеком

Запознат съм със всички услуги , имам в наличност цялата техника която е безплатна стига да тръгне услугата. Не във всеки град има обаче базова станция. На изложението преди две седмици в София беше показана и новата станция с карти дори за лаптоп за интернет

Честотата е 3,5 Ghz, има външна насочена антена със независимо захранване или вътрешно устройство CPE за близко разстояние

Мога да добавя като екстра за всеки който иска безплатен реален IP адрес или виртуална мрежа VPN ако искат да свързват няколко обекта

Мога да уредя 10 днебен пробен период. Цените след това на месец започват от 15 бева до 29 лева / 512Kbs - 2048 kbs / до 4 Mbit / s

Коментар

WiMax 3.5Ghz безжичен интернет и телефония

Някой интересува ли се от 4G доставката по въздух на интернет и телефони с градска номерация

Техниката е безплатна и кара до 20 км. от базовата станция на определеният град. Жалко , че все още няма навсякъде покритие обаче. На месец се плаща между 15 и 29 лева с ДДС за интернета

Коментар

velex интересувам се от подобен род комуникацйи, ако може да ми пратиш малко повече рекламни и технически материали на kalesto@mail.bg
                              защото не мога да ти пускам ЛС във форума!

А също ме интересува освен безжични занимаваш ли се с наземни преносни връзки?

Коментар

Техниката е на Alvaruon , но без базова станция и доставчик не ти върши работа. Ще ти пратя на е-мейл повече инфо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X