Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: WiFi през 5-20 км или как иначе да се пусне нет от по-голямо разстояние.

Наскоро видях линк с две Цунами -връх 1200 метра с ЖР кула и на 47 километра и 800 метра според GPS-a блок с антена 1,20 м . На върха 2,20 антената.20 мегабита без проблем при 34 децибела SNR.
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Миналият месец някаква китайска фирма демонстрираше подобна техника на изложението в София. Не разбрах идеята много добре , но в някои страни била доста развита подобна мрежа.

Коментар

Първоначално публикуван от velex Преглед на мнение
        Може да се докара на окло 20 км интернет и телефония със стационарни номера от базовата станция на ТрансТелеком

Запознат съм със всички услуги , имам в наличност цялата техника която е безплатна стига да тръгне услугата. Не във всеки град има обаче базова станция. На изложението преди две седмици в София беше показана и новата станция с карти дори за лаптоп за интернет

Честотата е 3,5 Ghz, има външна насочена антена със независимо захранване или вътрешно устройство CPE за близко разстояние

Мога да добавя като екстра за всеки който иска безплатен реален IP адрес или виртуална мрежа VPN ако искат да свързват няколко обекта

Мога да уредя 10 днебен пробен период. Цените след това на месец започват от 15 бева до 29 лева / 512Kbs - 2048 kbs / до 4 Mbit / s
        VELEX
        прати ми инфо за тази система на
        efri_740 @ dir.bg
        В момента аз съм на лаерлес ~8км пряка видимост.
        Но ме интересуват новостите, евентуално да си подобря системите.
        Цялата дандания ми излезе към 460лв.
        "Наше село е на баир. От връо се види доло, от доло връо се не види."

Коментар

Вече съм на безжичен Нет.
          Ползвам на един от операторите. Имат реклама по телевизията.
          Аз съм на варианта - HUAWEI E220.
          Малко и компактно. Трябва да има GSM сигнал.
          "Наше село е на баир. От връо се види доло, от доло връо се не види."

Коментар

Да извадя темата от прахоляка!
            Интересува ме живо към момента какви са опциите да имам свестен интернет в едно село на 20км от Варна? Няма никъкви шансове за пускане през телефон!
            Прочетох всичко ,но нещо със антените не ми стана ясно как се организира трафика!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
              Да извадя темата от прахоляка!
              Интересува ме живо към момента какви са опциите да имам свестен интернет в едно село на 20км от Варна? Няма никъкви шансове за пускане през телефон!
              Прочетох всичко ,но нещо със антените не ми стана ясно как се организира трафика!
              Няма и да ти стане ясно. Velex има предвид да станеш абонат на някой от WiMAX операторите - 1one (Транс Телеком), Макс телеком или Некском. Няма как сам да си купиш тия антени, струващи доста пари (вкл. доставка от чужбина), да си ги настроиш и монтираш и да ги вържеш към кой да е доставчик на интернет. Да не говорим, че оборудването на Alvarion е остаряло спрямо това на Huawei и предлага много по-малко възможности.
              Със сигурност знам, че 1one имат пълно покритие във Варна и региона и може да ги попиташ имат ли обхват до селото ти и колко би ти струвало да ползваш интернет от тях. И ако искаш само интернет - няма да си обвързан да ползваш и телефония, каквото е предложението на Velex.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X