Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно поведение на адаптера със спийд тест

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно поведение на адаптера със спийд тест

Извинявам се, ама сигурно не съм доизяснил, че съм директно включен към мрежата - без рутер.
    В сервиза са по-боси и от абуригени, предпочитам да си го правя сам. Т
    ам вече ходих и само вдигат ръце. Това с паметта го пробвах, махнах едната и пак нищо.
    Тестовете за последните няколко седмици се правят единствено и само с чисто нова операционна система, без антивирусна.
    Стената също я махах, но без резултат. Надути кондензатори не видях.
    Вече незнам какво да правя, ще сменя дъното днес и ще ви пиша.

Коментар

А какво показва в сервиза с техния интернет?!
      От там може да почнеш, дали проблема е само с твоя кабел...
      Отделно повечето доставчици имат филтриране по МАК адрес, ако са хванали МАК адреса на лаптопа или рутера и после включиш компюъра, или няма да върви изобщо или ще върви като при теб...

"В сервиза са по-боси и от абуригени" половината колеги които пишат тука се занимават с това... Голяма обида

Та принципно скоростта на интернета е работа на доставчика, ако нещо не е наред, той трябва да го установи, а ако проблема е с компютъра да ти каже...

btw, щом имаш толкова време и нерви за губене, може да пробваш следното. Вържи компютъра и лаптопа с Crossover кабел, Шерни нещо на лаптопа и го дръпни от компа, и после обратно, дърпаш го от лаптопа или го пращаш от компютъра към лаптопа. През това време си мериш скоростта на трансфер, при изключени firewall & antivirus трябва да е близка до 100MBps... Ако не знаеш програми към виста-7 има специални гаджетс, Network Meter...

Още нещо проблема ти може да е и от "леко ударена" от мълния мрежова карта, тя мълнията чука с различна сила, може просто да я извадила от строя, но все пак да работи. Пробвай с друга външна карта...

Напиши от къде си. Предполагам ще има колеги които "НЕ СА по-боси и от абуригени" които могат да помогнат...
      Последно редактирано от Glow; 06-09-11, 20:22.

Коментар

Виж сега, може и да съм писал по-горе, а може и да не съм - въобще на погледнах. Така или иначе тоя проблем го имам над година и къде ли не го носех. Само с доставчика се занимавах 8 месеца, за да гио накарам да дойдат и да видят, а не само да ми викат по телефона - връзката до вас е супер. В крайна сметка дойдоха и вързаха техен лаптоп и се оказа, че проблемът е в компютъра ми. ОК! Слагаме външна мрежова, прибирам се в къщи и пак не работи. Отивам с сервиза - връзват го на техния нет - работи си отлично и само вдигат ръце всички и викат от другите е. Ми не са ли боси ми кажи и ти да си на мое място и ти ще откачиш. Недей така с тоя сарказъм, моля ти се! В крайна сметка се наложи аз да си се оправчм сам - смених си дъното както писах оня ден и се оказа, че с новото работи и има някаква несъпоставка между лана и мрежата на едните аборигени. Еми това са твоите колеги, а между другото - аз също съм в гилдията, така че се смятам също за ваш колега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X