значи от известно време забелязах че след рестарт при спийд тест на скоростта на връзката (на сайта на Спийд Тест) ми дава много ниска стойност (до 10 пъти по ниска от нормалната ми) на скоростта на даунлоуд.скоростта на ъплоуд си е нормална.след вадене на кабела и отново поставяне (или със рестарт на адаптера от софтуера) проблема изчезва веднага. просто ми писна всеки път да вадя и пъхам кабела за да си оправя скоростта. всичко ми е настроено нормално (винаги си настройвам сам ръчно адаптерите,там пълни дуплекси флоу контрол и т.н...). та това ми се случва само на нетбуука на другите лаптопи и пц ето си вървят нормално. не можах да изровя отникъде надеждно инфо. не съм уж хич бос със софтуерите (това работя) ама тоя проблем не мога и немога да го реша... та моля за помощ специалисти
. със експи про съм. най нови драйвери. преди го нямаше този проблем със същите драйвъри.проблема се появи откакто доставчика ни мина на статични айпита (ама допускам че може и да е съвпадение защото не го забелязах веднага).... помагайте
.махнал съм всякакви виртуални адаптери (имах съмнение че може да е оттам проблема ама си остана).абе въобще няколко нощи борба и рестарти за проби и не става.а пропуснах да кажа че колкото и пъти да вадя кабела (или рестартвам адаптера) докато работи ОС не се появява проблем.случва се след рестарт на компа (съответно след шът даун и нов старт също).иначе от картата и скоростите съм си предоволен.настройките ми са изпитани и вадят максимума от каквото дава провайдъра(дори имам някой неприятни за тях "туикове" ама това е друга тема
).няма никакви забавяния и т.н... след като я "подкарам".резултатите са предоволни. и да кажа какъв е адаптера де Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast. това е. мерси много предварително.
п.с. със уайрлеса през рутер с настроено на него (рутера) айпи със същия провайдър го нямам проблема.
п.п.с. всички пауър,уейк,шътдаун и т.н... настойки на адаптера са деактивирани..... споменавам за да ги изключим още сега като подозрения.

п.с. със уайрлеса през рутер с настроено на него (рутера) айпи със същия провайдър го нямам проблема.
п.п.с. всички пауър,уейк,шътдаун и т.н... настойки на адаптера са деактивирани..... споменавам за да ги изключим още сега като подозрения.
Коментар