Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно поведение на адаптера със спийд тест

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно поведение на адаптера със спийд тест

значи от известно време забелязах че след рестарт при спийд тест на скоростта на връзката (на сайта на Спийд Тест) ми дава много ниска стойност (до 10 пъти по ниска от нормалната ми) на скоростта на даунлоуд.скоростта на ъплоуд си е нормална.след вадене на кабела и отново поставяне (или със рестарт на адаптера от софтуера) проблема изчезва веднага. просто ми писна всеки път да вадя и пъхам кабела за да си оправя скоростта. всичко ми е настроено нормално (винаги си настройвам сам ръчно адаптерите,там пълни дуплекси флоу контрол и т.н...). та това ми се случва само на нетбуука на другите лаптопи и пц ето си вървят нормално. не можах да изровя отникъде надеждно инфо. не съм уж хич бос със софтуерите (това работя) ама тоя проблем не мога и немога да го реша... та моля за помощ специалисти . със експи про съм. най нови драйвери. преди го нямаше този проблем със същите драйвъри.проблема се появи откакто доставчика ни мина на статични айпита (ама допускам че може и да е съвпадение защото не го забелязах веднага).... помагайте .махнал съм всякакви виртуални адаптери (имах съмнение че може да е оттам проблема ама си остана).абе въобще няколко нощи борба и рестарти за проби и не става.а пропуснах да кажа че колкото и пъти да вадя кабела (или рестартвам адаптера) докато работи ОС не се появява проблем.случва се след рестарт на компа (съответно след шът даун и нов старт също).иначе от картата и скоростите съм си предоволен.настройките ми са изпитани и вадят максимума от каквото дава провайдъра(дори имам някой неприятни за тях "туикове" ама това е друга тема ).няма никакви забавяния и т.н... след като я "подкарам".резултатите са предоволни. и да кажа какъв е адаптера де Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast. това е. мерси много предварително.
    п.с. със уайрлеса през рутер с настроено на него (рутера) айпи със същия провайдър го нямам проблема.
    п.п.с. всички пауър,уейк,шътдаун и т.н... настойки на адаптера са деактивирани..... споменавам за да ги изключим още сега като подозрения.
    Последно редактирано от Tony33; 24-02-10, 02:17.
    висете отпуснато

До: странно поведение на адаптера със спийд тест

Първи Спийд Теста е много менте работа, на всичкото отгоре е и на отвратителен флаш, колкото по-зле е процесора, толкова по-ниска е и скоростта според този "тест".

Второ някои антивирусни (АВГ, НОД) филтрират този трафик. По добре ползвай за ориентир за скорост някой мирор на линикс, уникс дистрибуции
    mirrors.unixsol.org - има достатъчно големи файлчета, с които да си провериш скоростта.
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

До: странно поведение на адаптера със спийд тест

Това всичко го знам. Без антивирусна съм така или иначе. Мерси за съвета, ама не е това въпроса..... не става дума за каква ми е скоростта и т.н.... мерси
      Последно редактирано от Pacific; 25-02-10, 12:58.
      висете отпуснато

Коментар

До: Странно поведение на адаптера със спийд тест

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
        значи от известно време забелязах че след рестарт при спийд тест на скоростта на връзката (на сайта на Спийд Тест) ми дава много ниска стойност (до 10 пъти по ниска от нормалната ми) на скоростта на даунлоуд.скоростта на ъплоуд си е нормална.след вадене на кабела и отново поставяне (или със рестарт на адаптера от софтуера) проблема изчезва веднага. просто ми писна всеки път да вадя и пъхам кабела за да си оправя скоростта. всичко ми е настроено нормално (винаги си настройвам сам ръчно адаптерите,там пълни дуплекси флоу контрол и т.н...). та това ми се случва само на нетбуука на другите лаптопи и пц ето си вървят нормално. не можах да изровя отникъде надеждно инфо. не съм уж хич бос със софтуерите (това работя) ама тоя проблем не мога и немога да го реша... та моля за помощ специалисти . със експи про съм. най нови драйвери. преди го нямаше този проблем със същите драйвъри.проблема се появи откакто доставчика ни мина на статични айпита (ама допускам че може и да е съвпадение защото не го забелязах веднага).... помагайте .махнал съм всякакви виртуални адаптери (имах съмнение че може да е оттам проблема ама си остана).абе въобще няколко нощи борба и рестарти за проби и не става.а пропуснах да кажа че колкото и пъти да вадя кабела (или рестартвам адаптера) докато работи ОС не се появява проблем.случва се след рестарт на компа (съответно след шът даун и нов старт също).иначе от картата и скоростите съм си предоволен.настройките ми са изпитани и вадят максимума от каквото дава провайдъра(дори имам някой неприятни за тях "туикове" ама това е друга тема ).няма никакви забавяния и т.н... след като я "подкарам".резултатите са предоволни. и да кажа какъв е адаптера де Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast. това е. мерси много предварително.
        п.с. със уайрлеса през рутер с настроено на него (рутера) айпи със същия провайдър го нямам проблема.
        п.п.с. всички пауър,уейк,шътдаун и т.н... настойки на адаптера са деактивирани..... споменавам за да ги изключим още сега като подозрения.
        Колега, натискай го тоя "Shift"от време на време, де. Обидно някакси !!!
        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

От: Странно поведение на адаптера със спийд тест

Здравей колега, гледам че по темата не се е писало и решение на въпроса няма. Мога ли да те попитам реши ли си проблема и ако да как го направи, защото от година и половина съм на същия хал и се съсипах от нерви - не зная доставчикът ли ме цака или е нещо в компютъра ми. А проблемът си стой и е много странно. Реално погледнато трябва да получавам поне 30 - 35 мегабита, но от година и половина (не съм забелязал като теб как стана, защото и сменях някои части) ми показва 7 - 8 мегабита и реално си свалям с такава скорост през цялото време. Благодаря ти предварително!

Коментар

Колега, проблема може да се реши най-лесно с една чиста инсталация на Windows. Другия вариант е да ръннеш Live-CD с уиндовс и да видиш какво ще е положението с него.
            От друга страна, казваш, че нямаш антивирусна, това в 95 процента от случаите значи че ИМАШ ВИРУСИ! Първото нещо което вирусите правят е при наличие на интернет да изпратят нещо някъде
            Другото което колегата каза за спиид теста, наистина е прав. Този флаш на един слаб АТОМ процесор, може да му вземе душата, но едва ли проблема е в него, защото казваш, че после се оправя...
            И трето, не виждам смисъл от тези РЪЧНО настройки, съвременните операционни системи са достатъчно интелигентни... Такива настройки се правят само в случай на проблем, когато трябва да се "обясни" на системата как да работи по-добре. В общия случай не виждам смисъл..

Според мен проблема се дължи на това, че при стартиране на системата всичко (особено вирусите) се юрват да търсят интернет. В момента в които изключиш кабела, връзката им прекъсва. При следващото включване на кабела канала е чист и имаш хубав интернет...

Коментар

Re: Странно поведение на адаптера със спийд тест

Според мен проблема се дължи на това, че при стартиране на системата всичко (особено вирусите) се юрват да търсят интернет. В момента в които изключиш кабела, връзката им прекъсва. При следващото включване на кабела канала е чист и имаш хубав интернет...
              Това може да е една от пречините. Даже най-вероятната.
              Възможно е да има проблем и с рутера - случвало ми се е да филтрира някакъв си трафик - без да му е казано
              и то само към някои компютри.

Оказа си се проблем на рутера.

Според мен си сложи една антивирусна за да видиш какво се случва.
              За проверка на скоростта най-добре ползвай локален софтуер - тест през сайтове не е надежден.

Ако се опитваш да караш 35 МБ пре Wi-Fi и ако рутера или картата ти е старичка - няма как да стане.
              ще докараш точно 7 - 8 МБ.

Коментар

Рутера беше.Не ми звучеше логично и досега не съм сигурен как точно се получаваше а пък и не искам да знам особено . Минах на принципа - на всеки няколко месеца нов не много скъп рутер и вече ги нямам тия ядове. Така и не съм сигурен какво им се скапва хардуерно със времето. Някой ми обясняваха за накакви "изпичания" и т.н... Не съм много сигурен какво точно, но забелязах ,че когато започне да дава всякакви такива проблеми по-лесния вариянт е да дам следващите 35 лева и да си спестя време и нерви. Странно но факт. А за вирусите и флоуа и т.н.... Не е там проблема със сигурност. Това, че съм без антивирусна постоянно незнам защо кара хората да решават,че компа е натъпкан с вируси . А защо пък да не се правят и ръчни настройки??? Не ми се влиза в излишни спорове, но със някой туикове тук там имам най- високата скорост на интернет във цялата локална мрежа (доставчиците са ми приятели и сами се учудват от резултатите на мойта въшка и то през рутер ). Та това за "инелигентния" софтуер аз не го признавам. Трябва сами да "пипнем" . При нормални резултати средно 26 на даунлоуд на всички останали машини аз достигам вкъщи не евтин нетбуук 34-35 (става дума за нет на село все пак ). Тук доста зависи от браузъра и неговите настойки разбира се.
                висете отпуснато

Коментар

няма идеални случай, освен ако скоростта ти не е самоцел. И какво като вдигнеш трансвера с 5МБ повече, ще свалиш торента с 2 минути по-рано е и?!...
                  За сметка на това обаче, докато се сваля няма да може да отвориш киорав сайт. (говоря за напоследък модерното disable на QoS -което е основния начин за "вдигане" на скоростта)...
                  Я кажи какъв беше този проблемен рутер, за да не си купувам такъв

П.С. Относно вирусите. За да нямаш вируси при Уиндовс без да имаш антивирусна, трябва МНОГО да се пазиш... Нормален потребител без антивирусна за по-малко от седмица ще се напълни с вируси. Опитен потребител може доста да забави нещата, но при всяко търсене в гугъл, отварянето на непознат сайт може да ти донесе изненада
                  Говорил съм с доста опитни потребители, които казваха, че нямат вируси до момента в които не пуснат антивирусната да проверява
                  Последно редактирано от Glow; 22-08-11, 14:38.

Коментар

Това: аз достигам ГОЛЯМА скорост на даунлод... може да е и друга "причина"...
                    Пример: у наше село има 20000 абоната на един доставчик. Излиза хитов вилм (или п*рно). Всички се втурват да теглят... Но нека погледнем кънекциите в торент-клиента... Какво виждаме: повечето сийдъри са от наши момчета... Голяма скорост ти казвам! Жицата става червена... Лудница!
                    Я закачи някой китайски сериал... Там как е?
                    Поздрави!
                    Публикувайте отговор

Коментар

Izvinqvam se za latinicata, ama sega preinstalirah wina i nqmam svqstna kirilizaciq. Blagodarq za otgovorite, ama problema pri men si ostava. Sikam da kaja, 4e az sam bez ruter i ve4e probvah 5 razli4ni OS i ni6to ne stava. Skorostta si ostava 7-8 mbits download, a logi4no e da nqma virusi sled preinstalaciqta na 5 wina. Na laptopa oba4e mi pokazava dobar net, koeto ozna4ava, 4e ne e ot dostav4ika problema. Nqkakvi idei kakvo stava.

Извинявам се за латиницата, ама сега прейнсталирах вина и нямам свястна кирилицация. Благодаря за отговорите, ама проблема при мен си остава. Искам да кажа, че аз съм без рутер и вече пробвах 5 различни ОС и нищо не става. Скоростта си остава 7-8 мбиц download, а логично е да няма вируси след прейнсталацията на 5 вина. На лаптопа обаче ми показава добър net, което означава, че не е от доставчика проблема.
                      Някакви идеи какво става.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-08-11, 13:09.

Коментар

Re: Странно поведение на адаптера със спийд тест

Може и малко глупаво да звучи но, колко ти е стара картата да не е 10МБ или да е в такъв режим.
                        Последно редактирано от Daniel; 25-08-11, 14:06.

Коментар

Преинсталация не винаги значи премахване на вирусите За да се премахнат вирусите се прави преинсталация със формат на съответното устройство...
                          Дай малко повече инфо за компютъра ти. Колко е стар, с колко РАМ е, какъв уиндоус, процесор... лан картата вградената ли е или външна. Казваш, че нямаш рутер, а как включваш лаптопа?!

Коментар

Вижте как стоят нещата момчета:<BR>1. Мрежовата карта в момента ми е външна, но доскоро позлвах вградената NVidia (при опасение, че проблемът идва от нея я смених с външна), сега външната е Realtek, но пробвах и TP-Link, но резултат нямаше - все поддържа 7 - 8 мегабита, а в същия момент при слагане на лаптопа веднага скача на 35 - 40 мегабита, при положение, че неговата мрежова карта е по-стара и пак е Realtek<BR>2. Преинсталации правих няколко, както вече казах и то с няколко различни операционни системи (XP SP2, SP3, Vsita и 7), като при всичките делнах дяла и форматирах в НТФС, дори форматирах другия дял веднъж, защото се опасявах там да няма някой вирус, който да работи, така че в момнета всичко е чисто и пак има проблем<BR>3.Компът ми е: CPU: Athlon II 240 2800 Mhz, Motherboard: Asrock K10N78M AM2+, VGA: Gigabyte 1GB Silent Cell 256-bits, HDD: Hitachi SATA2 160 GB, Powersupply: 400W (скоро ще го сменям за по-мощно- поне 460W); RAM: 4GB Kingston; Monitor: Benq LED 22HD... и LG писачка , която не е SATA.<BR>4. Имах рутер, който махнах преди няколко месеца, защото с него положението беше още по-лошо, а в лаптопа включвам направо кабела и така имам в него интернет и проверявам. Понеже са ми освободили мак адреса и сега мога да имам на всяка машина нет, но там си показва качествена мрежа.<BR>5. Скоро си поиграх и започнах да свалям частите, защото смятам че проблемът е хардуерен - от видеото не е (въпреки, че се съмнявах дали не му е нужно повече ток и да краде от другите компоненти и да не им достига електричество), но пак нямаше промяна, махах кабели, разменях конектори - никаква промяна. Интересното обаче че когато смених и сложих старото си дъно и процесор положението малко се пооправи - незнам дали не е от тях. Днес ще свалям нови процесор и ще сложа стария на новото дъно, за да видя как стоят нещата и ще пиша...<BR>6. Сменях БИОСА с по-стара версия, понеже беше най новата и си мислех, че има някакъв проблем с него, но уви.<BR>Не знам дали ме разбирате, но аз не съм от тия, които искат непременно по цял ден да имат 35 - 40 мегабита даунлоуд, което, разбира се, е неприемливо и глупаво. Извинявайте обаче от една година и няколко месеца да не мога да вдигна над 10 мегабита скорост означава, че някъде има проблем и нещо я ограничава + това, както вече казах, на другата машина всичко е наред. Незнам къде бъркам и какво се е бъгнало толкова яко...

Коментар

1. Тестове най-добре се правят на прясно инсталиран компютър. Чист Windows
                              Другия вариант е да деинсталираш firewal-a ако имаш и да изключиш (поне) антивирусната... Има и антивирусни които са с интегриран firewall... Най-добре да се махне напълно.
                              2. Трябва да се тества мрежовия кабел до рутера. А най-добре направо да смениш кабела със този на компютъра които работи добре...
                              3. Ако паметта ти е на модули, пробвай само с единия модул. После само с другия...
                              4. Прегледай компютъра за надути кондензатори

Друго което може да направиш, директно да включиш компютъра в интернет, без рутера. И още един вариант, носиш го на сервиз, описваш подробно какъв е проблема и те ти казват проблема...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X