Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Способностите на Windows да открие всичката памет в компютъра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Способностите на Windows да открие всичката памет в компютъра

Това вече го сметнах.Отдавна. И пак не излиза. ХР си го дава 320. Явно в сидмицата има някави "тъмни" сметки, които не разбирам. Дискът е "партициониран". Целият.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Това вече го сметнах.Отдавна. И пак не излиза. ХР си го дава 320. Явно в сидмицата има някави "тъмни" сметки, които не разбирам. Дискът е "партициониран". Целият.
      А на друга ОС какво показва? Пробвай с някой бутъбъл линъкс примерно, виж fdisk какво ще подскаже.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мерси! Ще пробвам.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

А аз да забия друг въпрос...Трябва ми да показва че систамата е с 1 GB не 3 или 4 - защото имам една професионална програма за морски навигационен софтуер и не ще и неще да се инсталира при повече от 1 GB памет...Инсталирам го като махам физически паметта на лаптопа но сега след инсталация на Уин 7 пак трябва да човъркъм...че дайте идея как може да му противопоставя без отверка и чук в ръка?

Коментар

Инсталираш една виртулна машина с помоща на това http://www.virtualbox.org/ заделяш и 1гб памет или по малко - инсталираш xp или каквото ти харесва и си свиркаш - когато ти треа програмката палиш виртуалната машина когато не я спираш. На първо четене за това се сещам...
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms791488.aspx

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                Инсталираш една виртулна машина с помоща на това http://www.virtualbox.org/ заделяш и 1гб памет или по малко - инсталираш xp или каквото ти харесва и си свиркаш - когато ти треа програмката палиш виртуалната машина когато не я спираш. На първо четене за това се сещам...
                Точно така
                Една идея, която ми се струва леко по-удачна. Сложи си виртуална машина върху Windowsa . Въпрос на избор все пак.
                LZ1DWW

Коментар

Това с виртуалната машина е идея ама това дето ми е пуснал IKE http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms791488.aspx - ще го разгледам мисля че е по удачен вариант!
                  П.С. - След като инсталирам програмата после ни е пречат 4 гъби памет - само при инсталацията е проблем...

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                    Това с виртуалната машина е идея ама това дето ми е пуснал IKE http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms791488.aspx - ще го разгледам мисля че е по удачен вариант!
                    П.С. - След като инсталирам програмата после ни е пречат 4 гъби памет - само при инсталацията е проблем...
                    В този случай - това е твоето решение Успех
                    LZ1DWW

Коментар

Пфууу сега чета там ама...отверка...The /maxmem parameter is supported only on Windows Server 2003, Windows XP, and Windows 2000.
                      С тая 7-ца май сам си го набутах...дали ще работииии ще пробвам...

Коментар

ето етооо - Става и на 7-ци 8-ци....XP - абе на всякакви Уин
                        Start - Run - Msconfig - BOOT.INI...

Коментар

Много интересна команда за бутинито. Явно има и програми дето се шашват от повече RAM. А тази настройка наистине е доста полезно да се знае.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X