Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подути кондензатори на дъно - има ли значение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подути кондензатори на дъно - има ли значение?

А бе от колега от форума е купено, като работещо. Та ще се пробвам пак, да не го обиждам необосновано.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Проблема с кондензаторите е следствие на дрга неизправност в схемата.Преди да се сменят трябва да е ясен проблема.Най добре рекламация,иначе те чака приключение.

Коментар

А драйвери за него имаш ли? Аз веднъж 4 пъти преинсталирах Джамовете и все греда удрях. Докато не получих просветление да вляза в Биос-а и да дам всички настроки на дефолт и после да си инстална и оригиналните драйвери за дъното. Но кондензаторите така или иначе са си за смяна. Ако е добро дъното, поиграй си с него, но ако е куче-марка, направо го разкарай. Да го съживиш тоя чарк си е игра за напреднали....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ей го: CPU Intel P4 2.4 Ghz, 1mb, 533 Mhz, socket 478 & Cooler
          MB Asrock P4I65GV, VGA onboard + AGP 8x slot, Lan, Sata, DDR400.

Не знам дали е добро, ама понеже моето, с което съм сега, по характеристики сравнявани в нета, е по-слабо, реших да се ъпгрейдна, ама само се грейднах (уцелих греда) май.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Ей го: CPU Intel P4 2.4 Ghz, 1mb, 533 Mhz, socket 478 & Cooler
            MB Asrock P4I65GV, VGA onboard + AGP 8x slot, Lan, Sata, DDR400.

Не знам дали е добро, ама понеже моето, с което съм сега, по характеристики сравнявани в нета, е по-слабо, реших да се ъпгрейдна, ама само се грейднах (уцелих греда) май.
            А Джама е Седми номер, той си има сек'ви дривери.

Глей ся, исках да се редактирам, а се самоцитирах. Знак за лягане.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Асрок е добра марка, поне доколкото аз знам и като параметри бива. Сменяй кондензаторите и каквото дойде. Ако не помогне, няма и да навреди. Само ми се струва, че е старичко и Джам седми номер може да му се цупи нещо. Пробвай и с ХР.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма проблем и с ХП да се пробва. Ама седмака е по-лек от ХП-то. Наскоро инсталвах на компа на щерката, първо беше с ХП, просто разликата беше видима.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Бе така е, ама понякога теорията и практиката дават различни резултати. Аз не им разбирам много на компютрите, та често научавам нещата по трудния начин...
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Виж първо всичко в БИОС-а да е на Default, или на Safe configuration. Както и да търси ХДД на ауто, или да си го намери там. И освен това 1 ГБ е минимума за Уин 7. Имал съм проблеми като съм пробвал да го инсталирам на 768мб и на 1гб, въпреки че на виртуална машина, и мисля че грешката е точно че казва че не може да си прочете информацията. Трябва да има някакъв специален чалъм да тръгне на малко памет, може би трябва да се бута в конфигурацията на инсталационната програма на Уин 7.

Пс. Освен това ако наистина бяха избушени тия кондензатори е много по вероятно въобще да не тръгваше дъното. Пробвай с XP, на по стари компютри е по добро от 7.

Коментар

Мани ги различните уиндоуси, драйвери и изобщо софтуери. Щом висне, значи висне. Надутите кондензатори са за смяна и щом има проблем, вероятно е от тях. Проявата, че не намира даден файл от инсталационния пакет е типична хардуерна "корупция" на данни - смачкано захранване някъде, проблемни кабели, температура или работа извън спецификацията - високи честоти. Дали те бива да сменяш кондензатори от такава платка - ти си знаеш. Не е тривиално и става с много мамата. Няма какво да го мислиш този, дето не е надут - значи е спукан - сменяш и него.

Ако си давал пари за тая платка, пробвай да си ги вземеш обратно.
                      Последно редактирано от Ясен; 17-02-10, 01:07.

Коментар

Пишеш ей така става лафа Ако бяха повредени кондензаторите, тоците щяха да са объркани и процесора никога нямаше да "запали"

VGA onboard

НЯМАШ 1гб рам, видео картата ти яде от рама. Като успееш да инсталираш Уин 7 на по-малко от 1гб ела да ми се похвалиш

ПС: за maystor: Намери си една стара AGP видео карта и няма да имаш проблеми с инсталацията, обзалагам се за това решение

Коментар

А като сметнеш загубеното време за презапояване на кондензатори, излиза че е по-изгодно да се скокне до близкия магазин и да се купи ново дъно.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            А като сметнеш загубеното време за презапояване на кондензатори, излиза че е по-изгодно да се скокне до близкия магазин и да се купи ново дъно.
                            Не забравяй, че човекът работи в магазин - време много.

Коментар

Започвам пробите. Първо с ХП и с видеокарта, нов форматиран диск.
                              При тръгване биоса си намира всичко, и ДВД , и ХДД, и РАМ, и процесор.
                              После, при натоварване, си еб..а ма...а.

А се оказа , че кондезаторите са 15, а не 11. 1000мФ, 3.6В.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Не забравяй, че човекът работи в магазин - време много.
                                Ааа, ако го прави за кеф, случая е друг, разбира се.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X