Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Часовника на ПеЦето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Часовника на ПеЦето

Така, отговарям по ред на номерата:
    @Тихомир: на 2011 наистина показва правилно, но не ми се иска да го оставям - първо заради антивирусната, второ ако кача някой трайл... знаеш.
    Настройките ми са точно такива, разликата е, че вчера спрях интернет сверяването, но все тая.

@Ясен: флекстъп нямам, няма и да сложа, сигурен съм, че не се налага да обяснявам защо
    Търсих къде ми е FirstDayOfWeek, но не забелязах такова чудо.

@m_roussev: Нямам такава папка Долу на прикачената се вижда, показва се всичко.
    Прикачени файлове
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      @m_roussev: Нямам такава папка Долу на прикачената се вижда, показва се всичко.
      Имаш, ама не я виждаш

Коментар

Както каза Ясен, папката ти е скрита. Има такива скрити папки, но не знам, защо са такива.
        1. Влизаш в "Му компютър", най-горе се намира лентата с различните опции, избираш предпоследната - "Настройки".
        2. В отворилата ти се лента има четири вида настройки, влизаш в последната, която обслужва всички папки в компютъра ти.
        3. След като ти се отвори малко прозорче, което в горният си край има четири поднастройки ще избереш втората отляво надясно.
        4. Във прозореца ще ти излезе поле, което е пълно с много настройки, разделени на три групи. Предпоследната група е тази за показваемостта на скритите папки, съответно маркираш те да бъдат показвани.
        Успех!

Коментар

Може ли само въпросче, защото аз за себе си не намирам отговора, а именно: Какво предлага FlexType, та се ползва толкова масово? Ползвал съм го на 98 за последно, и от тогава - не, понеже не виждам смисъл.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

оф-топик:
            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Може ли само въпросче, защото аз за себе си не намирам отговора, а именно: Какво предлага FlexType, та се ползва толкова масово? Ползвал съм го на 98 за последно, и от тогава - не, понеже не виждам смисъл.
            Удобството да преминаваш от латиница на български език (по БДС) и фонетика само с едно натискане на клавиша Ctrl. Както и удобната цветна визуализация.
            В MS Windows - трябва да натискаш повече от един клавиш за смяна (например Ctrl+Shift за смяна латиница-кирилица; а после: Ctrl+Alt за смяна от БДС на фонетика и обратно), но и когато двама ползват компютъра и пишат на различните варианти кирилица, няма как да разберат - кой от двата режима е включен, защото индикаторът си сочи BG.
            А когато пък, се налага да се ползва и от човек, който не е наясно със софтуерните "игрички", а ползва компютъра само за четене и писане в интернет, смяната с комбинация от клавиши става приключение и настава едно звънене по телефона за задавне на въпроси.
            Обобщение: ако компютъра си го ползвах само аз, щях да си бъда само с кирилизатора от операционната система (по БДС) и нямаше да слагам FlexType. Поради нужда на останалите потребители от фонетика, го предпочетох като по-удобен вариант. Надявам се, по тази причина да нямам "операционни проблеми" и занапред, както и досега.
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

@Ясен & Румен: Нямам такава папка, вЕрвайте ми

@Никбочев: Вярно, че сменя подредбата само с Control, но:
              Първо, колко хора редовно сменят БДС и Фонетика, та да е чак такъв проблем натискането на алт-а?
              Второ, на всяка смяна кирилица/латиница се налага да скачаш по 2 (най-малко) пъти на контрола в едната посока и веднъж в другата.
              Трето, ако използуваш клавишните комбинации, шанса да сменяш подредба не когато искаш е 90%.
              Четвърто, флекстЪпа НЕ кирилизира всичко - редовно има някой файл да излиза на маймуница, просто защото не са включени нужните настройки на Win-а, после маса хора реват, че тоя или оня текстов файл не се чете.
              Пето, не всичкия софтуер работи с флекстъп.
              Шесто, Когато компа по някое време се омаже, ако се наложи възстановяване на файловете, става една веселба...
              Седмо, ако кажа всичко, каквото мисля за тая програмка, ще ме баннат от форума
              И последно, Win-a, поне от 95 насам винаги е имал съвсем добра кирилизация. Липсващото .kbd за по-старите версии и .dll-то за по-новите, никога не е било по-трудно за намиране, инсталиране и ползуване от флекс-а. Просто лош навик, при това създаващ проблеми.

Коментар

Извинявам се за офтопика, но явно аз съм единствения човек, който не се оплаква от флекстайпа, и който 6-та година никога е нямал проблеми с него. Що се отнася до постоянното кликане с Cntrl, ами мога да ви уверя, че всъщност не се налага това да е толкова често, поне не при мен не е. А и при постоянното кликане един или два пъти повече не са нищо особено. Не съм адвокат на флекса, нито съм на щат при тях, казвам просто мнението си.

П.П. По темата, мисля че това е дошло с новия уиндоус, който си сложил, ако можеш го смени със същата версия, но от друг източник и най-вероятно ще се оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от m_roussev Преглед на мнение
                  Досадно, но се оправя лесно. Проблемът възниква понякога, когато се инсталира SP3. Решението - копираш твоя си оригинален файл locale.nls от директория SystemRoot\$NtServicePackUninstall$ в SystemRoot\system32. SystemRoot обикновено е C:\WINDOWS или подобно.
                  Проблема решен, благодаря за идеята. Kакто казах и по-горе, тая папка ми липсва, обаче копнах въпросното locale.nls от инсталационен диск на SP2 и сега всичко си дойде на мястото

Ако някой повтаря упражнението - в инсталационния диск файла е locale.nl_ и се намира в i386 директорията на диска. Най-мързеливо се екстрактва с RAR, след това стартирате от цедето, Repair, и копирате въпросния файл в c:\windows\system32 и c:\windows\system32\dllcache. Това при условие, че SystemRoot е c:\Windows, разбира се.
                  Файла в инсталационния диск на SP3, поне този, който имам аз, е различен и явно проблема е в него.

@Тихомир: лично познавам хора, които от 20 години карат жигули и са готови да спорят, че това е най-добрата кола, правена някога ... въпрос на вкус

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    ....

@Тихомир: лично познавам хора, които от 20 години карат жигули и са готови да спорят, че това е най-добрата кола, правена някога ... въпрос на вкус
                    Хаха, само че има малка разлика - аз мога винаги да го махна тоя "толкова омразен флекс", но не го правя защото от малък знам, че когато едно нещо върви добре и не ти прави проблеми не се бута. Та така.

Радвам се, че си решил проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                      аз мога винаги да го махна тоя "толкова омразен флекс",
                      Приятелски съвет - не опитвай, ако не си подготвен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Приятелски съвет - не опитвай, ако не си подготвен.
                        Докато не ми направи проблем, няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          Докато не ми направи проблем, няма.
                          Когато ти направи проблеми, първо се подготви. Не лесна работа.

Смяната на датата в конкретния случай не е проблем. При мен се случи друго.

Някой, незнайно как ми смени датата на компа. Предполагам е ползвана опцията за зимно и лятно време или нещо подобно. Бидейки в този момент с платен и регистриран Кашперски получих съобщение "Кащперски ис аут оф дейт" пла пла.
                          Поправям датата и затварям прозореца.
                          Каш. тръгва и с тръгването отново аут.
                          Проверявам датата- пак сменена, пак поравям....и тогава се усетих но беше късно. Наложи се да мина през Формат С:

Извод: Не ползвайте платени антивирусни. Може да си ги платите и да ползвате кракнатите.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X