Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Часовника на ПеЦето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Часовника на ПеЦето

Или по-скоро календара. От известно време компа ми е твърдо убеден, че сме с един ден назад. Веднъж вече се прецаках яко, защото гадта твърдеше, че е вторник, а то всъщност било сряда...

Дата, месец и година за верни, таймзон също, сверяването по интернет е изключено (и да е включено пак същото показва), на 24 часов формат съм. Обаче деня упорито го показва назад
    Картинката е от днес, 07.02.2010, по всички източници излиа, че е неделя, но компа настоява за събота.
    Някакви идеи?
    Прикачени файлове
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Часовника на ПеЦето

В коя Time zone си? А сега видях, сори.

Самия ти календар нещо не е в ред, виж подреждането на дните за м. февруари при теб какво е и при мен как е:

При теб 01.02 е в неделя, а при мен в понеделник.

Коментар

Прегледай дали цялата година е разместена. Въпреки, че пише 2010 според мен ти показва подредбата на дните от 2009.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Прегледай дали цялата година е разместена. Въпреки, че пише 2010 според мен ти показва подредбата на дните от 2009.
        Поне близките 2-3 месеца са в грешка, проверявах. Като чукна на 2009 показва правилно като 2009, но различно от сегашното. Сефте срещам такъв проблем...
        Май забравих нещо, което може да се окаже важно: със XP SP3 съм. На SP2 показваше правилно (преинсталацията е от преди месец), не знам дали има връзка или е съвпадение.

@Тихомир: при теб си е правилно, аз затова пуснах картинката. Да имаш идея защо са разместени и как, по дяволите, да го оправя?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          @Тихомир: при теб си е правилно, аз затова пуснах картинката. Да имаш идея защо са разместени и как, по дяволите, да го оправя?
          Нещо в годините имаш проблем. Данните на календара ти са за 2009 г. , а показва 2010. Я го сложи на 2011-та и виж дали ще отговаря на реалността. Ако отговаря си го остави тъй ако искаш...

Коментар

Преди всичко, какъв е този календар с неделя отпред? Я си оправи тази настройка, пък да видим.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Преди всичко, какъв е този календар с неделя отпред? Я си оправи тази настройка, пък да видим.
              И моя е с неделя отпред, но нямам проблеми.

Коментар

Този явно е наполовина - показва ги за понеделник отпред, а е наредил етикетите за неделя отпред. Характерна за Windows последователност в записването на настройките. Затова, предлагам да се сложи на регионални "България" и после, ако трябва, да се върнат както са си били.

А, да не би да имаме Flex Type?

Коментар

tef4o, я си постави настройките като моите по-долу, рестартирай компа и виж дали ще се оправи календара.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    .............

А, да не би да имаме Flex Type?
                    Аз имам, да.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                      Аз имам, да.
                      ...ако нямаш шашми в регионалните настройки, то е случайно.

Коментар

Досадно, но се оправя лесно. Проблемът възниква понякога, когато се инсталира SP3. Решението - копираш твоя си оригинален файл locale.nls от директория SystemRoot\$NtServicePackUninstall$ в SystemRoot\system32. SystemRoot обикновено е C:\WINDOWS или подобно.

Коментар

Нямам шашми, какво искаш да кажеш с това "то е случайно"?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            ...
                            Май забравих нещо, което може да се окаже важно: със XP SP3 съм. На SP2 показваше правилно (преинсталацията е от преди месец), не знам дали има връзка или е съвпадение.
                            Както се вижда, при мен няма проблем, а съм със XP SP3.
                            Явно, проблемът не е във версията на операционната система (интерфейсът ми е винаги на английски, българският ми е малко чудноват).

ПП. С ФлексТайп съм.
                            Прикачени файлове
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от m_roussev Преглед на мнение
                              Досадно, но се оправя лесно. Проблемът възниква понякога, когато се инсталира SP3. Решението - копираш твоя си оригинален файл locale.nls от директория SystemRoot\$NtServicePackUninstall$ в SystemRoot\system32. SystemRoot обикновено е C:\WINDOWS или подобно.
                              Това е най-доброто обяснение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X