Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
    Ха хааа!!!
    450 ги изтеглих за един час и след като си инсталирах всичките щуротии тръгна ПЕРФЕКТНО! Ама по-добре от SDтата върви!!
    Супер съм щастлив
    Нова машина друг път!
    Хахахаха ,а какво инсталира все пак

Това са характеристиките на новия торент на слик ник с 450 класа който е HD
    SOURCE.............: HDTV Transport Stream
    FORMAT.............: MPEG4 H.264
    AUDiO..............: 128 kbps 48Hz 16BiT STEREO
    ENCODiNG...........: MP3
    RESOLUTiON.........: 1280x720
    FRAME RATE.........: 30 FPS
    REGiON.............: NTSC
    гледам че вече се използва H.264 където CoreAvc и плейъра който колегата каза, ще могат да се използват, а и друго облекчение за по слабите машини е че торента вече е на 30 кадъра в секунда, а не като този с lites класа който беше на 60 FPS
    Калине ако си успял да подкараш този файл значи си успял да спечелиш епичната битка с HD`то поне до колкото това е възможно
    Последно редактирано от Jister; 04-02-10, 07:42.

Коментар

Ами това което ми каза.
      Първо VLC плеъра - нямаше подобрение
      После СССР - пак нищо
      И снощи ей така просто (нали все щяло да е полезно) CoreAVC.
      И стана "самолет"!
      Какъв е извода - неведоми са пътищата компютърни
      К. Кулев

Коментар

Хаха
        Е то основното дето прави разликата е CoreAVC иначе другите са просто подбрани кодеци, не повече и не по малко от колкото са ти нужни да отваряш всички видео файлове обаче ти до последно май нямаше да го инсталираш хаха, за малко да те преметнеме да си земеш нов лаптоп, ама инат си ти, тва Рокерите въобще не мислите за развитието на икономиката в IT сектора

Относно торентите - колкото повече хора от България са свалили дадения торент, и са го оставили да се "сийдва" (това става автоматично след като бъде свален ако не му се натисне пауза или стоп ) толкова по бързо ще се сваля и размера на файла е от значение но сийда е по важен! за това сийдвай народе! не се стискай!!

Коментар

Ама вие ме объркахте и почти ме отказахте да инсталирам каквото и да било.
          Нов топ че нямаше да си купя е ясно, ама много добре се подредиха нещата

Сийдърите задължително в Бг ли трябва да са?!

И Lite ми върви доста добре!
          К. Кулев

Коментар

Сийдърите задължително в Бг ли трябва да са?!
            Не, но ако са от БГ скоростта с която дърпаш от тях е в пъти по висока

Коментар

Аз сутрин като тръгна за работа го оставям да тегли.
              Има опции в торент програмите да изключат или приспят компа след като приключи свалянето.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А пада ли ми скоростта на теглене, ако в същотот време сийдвам (ако се изразявам правилно...имам предвид когато се ъплоудва от мен). Защото често докато свалям торента 2-3 поне още са активни с ъплоуд. Опитах и ги спрях веднъж за да видя дали ще ми се качи скоростта и изобщо не се повлия.

ПП. А в момента тегля RD5. Първо вървеше с 5-600К обаче в момента down speed ми е 70-80, а up около 200?!? Тва на кво се дължи?
                К. Кулев

Коментар

А пада ли ми скоростта на теглене, ако в същотот време сийдвам (ако се изразявам правилно...имам предвид когато се ъплоудва от мен).
                  скоростта на ъплоуд не влияе на скоростта на даунлоуд, но пък връзките влияят

Всеки торент прави определен брой връзки (connections) към хората от които го сваляш или качваш. Например ако интернет доставчика ти е ограничил броя на всичките възможни връзки на 20, а програмата ти за торенти няма ограничение например, това означава че когато сваляш или качваш торенти броя на връзките може да напълни целия ти лимит и буквално да не можеш да ползваш интернет за нищо друго! Някои интернет доставчици пускат по голям брой възможни връзки!

Всяка връзка към определен човек от който сваляш или качваш торент е с някаква скорост, например ако броя на изходящите ти връзки го ограничиш на 2, това означава че по едно и също време 2 човека ще могат да свалят от теб като си делят максималната скорост с която можеш да ъплоудваш (освен ако не сложиш ограничение на тази скорост )

Това важи за всички потребители, тоест дори да се вържеш към някой от България (където скоростта е висока) - към него може да са вързани още 20 или повече човека (ако не си е слагал рестрикции) и съответно ако скоростта му на ъплоуд е 1000 КБ то скоростта с която ти сваляш от него трябва да я делиш с останалите
                  това е причината да са ти необходими повече на брой връзки към повече хора , които в крайна сметка сумарно да направят висока скорост, а и това е идеята на торентите

Интересен момент е че ако твоята максимална скорост на сваляне или качване е примерно 10 000 КБ но имаш ограничение на връзките до 20 - то ако сваляш или качваш торент от 20 човека с по 5 КБ то в крайна сметка ще сваляш или качваш торента с 100 КБ и независимо че имаш още 9 900КБ на разположение - то няма да можеш да ги ползваш например за отваряне на страници или каквото и да е друго. Разбирасе този ефект не е 100 % тъй като някои програми са с приоритет пред други, и си крадат връзки помежду си, но общо взето броя на връзките е важен не по малко от скоростта на ъплоуд и даунлоуд

ПП. А в момента тегля RD5. Първо вървеше с 5-600К обаче в момента down speed ми е 70-80, а up около 200?!? Тва на кво се дължи?
                  Причина за този ефект може да е следната:
                  Някой от България снощи е пуснал да сваля RD5 но все още не го е свалил целия, например е стигнал до 50%.
                  Тъй като ти си от България а тук скоростта към "наши хора" е доста по висока от тази към чужденците, ти си свалил тези 50 % от човека, с много по висока скорост и за по кратко време, но вече след това си стигнал до неговото дередже, и сега сваляш с по ниска скорост от навън заедно с него Готиното на този момент е че ако твоята максимална скорост до навън е 5К а неговата е 100К, то той сваля по бързо, но ти дърпаш всичко което той е свалил от него, посредством Българската ти скорост.

Например ако изчакаш 1 ден, повече хора от БГ да свалят RD5 на 100% така ще можеш да го свалиш предимно от България и тогава скоростта ще е висока и по постоянна

Другата причина, която вероятно е в твоя случай е че тоя/тия от БГ от който си свалял на 600 К, като му е станало на 100 % го е спрял, и на тебе скоростта ти е паднала, щото си продължил да сваляш от други хора в чужбина или от такива в БГ с ниска изходяща скорост, а пък към тебе са се закачили други хора от БГ които сега започват или имат свалени по малко % от колкото ти имаш и сега те ще дърпат от тебе на 200 К докато стигнат на твойто дередже или докато не спреш да качваш

Относно Българската и международна свързаност (скорост ), разликите не идват от това че тука сме си по близо (все пак скоростта до германия е кажи речи същата като тази до щатите например) разликата идва от там че Българската скорост (Peering) е голяма поради това че всички сървъри в БГ са свързани с оптични пръстени (нещо като огромна локална мрежа ) в която скоростта е максимална и в повечето случаи не струва пари докато международната свързаност я "внасят" няколко фирми, една от които е БТК които искат не малко пари за нея, като се плаща на "капацитет". Тоест един интернет доставчик може да вземе 100 МБ peering (скорост към БГ сървърите) за без пари, но примерно трябва да плати 40-80 евро на месец за 1 МБ международна скорост
                  Последно редактирано от Jister; 08-02-10, 12:26.

Коментар

Ти си енциклопедия бе!
                    Браво!!! Информацията, която получавам от теб, по колочество се равнява на толкова, колкото съм получил за една година от други теми

Оха, торента току що дойде
                    Последно редактирано от Калин Кулев; 08-02-10, 14:37.
                    К. Кулев

Коментар

Уфффф. Какво стана пак сега!?!?!
                      На колко кадъра е сега Ananheim III Lites.
                      Пак не ми върви! Ама изобщо!!!
                      К. Кулев

Коментар

Lites е 60fps - сигурно за тва не върви
                        Пробвай в настройките на CoreAVC (Намират се в All Programs\CoreCodec\CoreAVC Proffesional Edition\Configure CoreAVC), в секцията Deblocking да избереш Skip Always.

Това би трябвало да забърза малко процеса по декодиране

Друго което можеш да направиш е да отвориш настроиките на Haali Media Splitter (Double Click) - намират се долу при часовика (Ионката се появява само когато си пуснал да гледаш видеото!! оградил съм я в червено) и да избереш Options, после отваряш плюсчето на Output и избираш Force Fake 25 fps in media type, след кето променяш долу в полето value (стойност) от No на Yes.

Същото можеш да направиш и с Decoder Priority boost - пак Value от No на Yes (но това го направи като краен вариант, ако другите 2 не помогнат!)

За друго не се сещам в момента
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Jister; 16-02-10, 21:42.

Коментар

С VLC пеъра никакъв шанс. Но пък забелязах че си отворил Класик... на него се вижда, но посочените настройки не помогнаха. Картината върви, но с по-биска скорост от звука
                          И тоя Слик сега ак започне да ги пусна на 60 всичките... пак трябва да си тъся комютър
                          Ще ме откажат от суперкроса ей!!

ПП. Абе гледах го. Малко като на стар Юность, с понакъсващ звук и уасно качество, ама все пак го глегах...
                          Последно редактирано от Калин Кулев; 17-02-10, 10:37.
                          К. Кулев

Коментар

С VLC пеъра никакъв шанс.
                            Остави го VLC него го ползвай само ако другите пеъри въобще не отварят файла.

Иначе ползвай класика! той ползва CoreAVC - първите настройки дето дадох са за CoreAVC а то е различно от VLC

В твоя случай VLC + HD = Нот гут

Коментар

И аз имах проблем с 250 те.Разминаваше се звука с картината,реших го като свалих другия торент който не е хд но картината е доста добра.

Коментар

Първоначално публикуван от mari04 Преглед на мнение
                                И аз имах проблем с 250 те.Разминаваше се звука с картината,реших го като свалих другия торент който не е хд но картината е доста добра.

E къде е тоз друг торент?!!?!?!?!?!?
                                Аз ако знам че има друг изобщо няма да се тревожа!
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X