Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: AMA SUPERCROSS 2010 - линкове към състезанията

Голям проблем се заформи.

Не е лошо да ги разархивираш преди да ги качваш на ФТП'то че тия дето не ползват някакви даунлоуд акселератори ще им се разкаже играта да цъкат като луди докато свалят всички части от архива
    Трябва да сваля всички файлове ли?? И след това евентуално какво трябва да направя?? :Лелеле простете за невежеството преди всичко!
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

До: AMA SUPERCROSS 2010 - линкове към състезанията

Трябва ти WinRarar, за да ги разархивираш. Аз всичко гледам с VLC. Досега почти не се е намерило нещо, дето да му се опъне.

Коментар

До: AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на състезанията

Супер обяснение! Много оценявам!!!

Да ама нямам регистрация в Замунда

Jister, не рзбирам какво излиза при сравнението на батериите. Това, което са ми казвали е, че за тях е вредно да бъдат заредени на 100% постоянно или да бъдат дозареждани. Най-добре било да се зареждат и разреждат. Верно ли е?
        В тази връзка идеята беше да се махат когато компа е на зарядно.
        Пак казвам, че това не ме вълнува толкова, колкото суперкроса, който пропускам!
        Би ли дал инструкция за инсталирането на CoreAVC. CCCP го инсталирах.
        Както и VLC. Не става с него, сече яко.
        Компа ми е много стар и слаб, лап топа и той не е първа младост, но чак 6 gодшен не би трябвало да е... Макар, че е възможно. Забравих му параметрите, тъй като нищо не ми говорят HP Evo N620c e.
        Моя компютърджия изглежда нищо не разбира?
        Каза, че пробвал послeдния HD файл "на лап топ с много яка видео карта и няма никакви проблеми". Обясни ми, че моята явно не може да "буферира" защото е слаба... ?
        К. Кулев

Коментар

До: AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Калине батерията се скапва когато се правят цикли, т.е. заряд, разряд.
          Когато стои в лаптопа без да я ползваш, напрактика я съхраняваш. А най добре се съхранява в хладилника, с около 60% заряд ама товага за какво си си купил лаптоп.
          Ако модела ти е HP Evo N620c , надали ще подкараш HD, доста стар е вече.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ей това не ми се щеше да чуя!
            К. Кулев

Коментар

CoreAVC се инсталира на принципа некст некст некст а когато ви поиска сериен номер и e-мейл въвеждате тези от TXT файла, когато ви попита какво да инсталира можете да махнете чекбокса на Haali media splitter тъй като него го има в CCCP но не е фатално и да не го махате

Значи лаптопчето действително не е първа младост, и лошото е че при него е ползвана порочната практика да се слага минимално количество оперативна памет (RAM) сложили са му едва 256 MB - които са недостатъчно дори само за самия Windows, камоли за други приложения, Ако не си му добавял RAM и е само с 256 лаптопа трябва да ти работи много бавно, иначе поцесора му е Pentium M между 1,3 и 1,6 GHz което е на или под минималната граница , видео картата е ATI Mobility Radeon 7500 която мисля че ще свърши работа.
              та единствения ти шанс да подкараш някакво HD на този лаптоп е като му сложиш поне 1 парче 1024-MB SODIMM на свободния слот който имаш или да махнеш 256ката и да сложиш 2 парчета 1024-MB SODIMM на 1ви и 2ри слот. Лошото е че в момента тези RAM памети са скъпи и трудно намираеми защото не се произвеждат вече. И пак нямаш гаранция че ще върви като хората.
              Ако ти се занимава и си от София, мисля че ще мога да ти намеря 1 парче 1GB за пробата да видиме дали ще тръгне, поне да знаеш има ли шанс, щото ако не тръгне с повечето RAM, няма какво друго да направиш.

сега видях още нещо което ще е от полза
              N620cP *** *4 60 W C ** O - това трябва да ти е model name което е написано от долу по етикетите.

като първите 3 звздички оказват скоростта на процесора (ако са 160 значи е 1.6GHz което е най добре в случая)
              4тата звездичка е P или X като P е по добре
              последните 2 оказват колко RAM има 51 или 25 като 51 = 512MB което е по добре > това ако не си му добавял ти

другия начин да си видиш тези параметри е просто като цъкнеш с десен бутон на My Computer и след това Properties там пише и процесора какъв е и RAM'а колко е
              Последно редактирано от Jister; 03-02-10, 13:57.

Коментар

С дясното копче казва:
                Processor 1500MHz
                1.50 GHz, 768 MB of RAM

И не съм и от София...
                К. Кулев

Коментар

Ами щом при тези параметри ти цикли едва ли ще стане, дори и да сложиш повече RAM, направо виж някви оферти за по читава машина, то другия месец слик ник ще почне да пуска само HD рилийсове и тогава кво ше правиш

Ако не ти се дават много пари http://kvantservice.com/ ето тук има читави second hand и нови машини на добри пари
                  повечето са с малко RAM така че имай в предвид ако взимаш, че трябва да се вземе и RAM памет допълнително, като накрая трябва да е над 1 GB при всички положения

Коментар

Първоначално публикуван от Jister Преглед на мнение
                    то другия месец слик ник ще почне да пуска само HD рилийсове и тогава кво ше правиш
                    Ами че къде са му SD-тата от RD4 тогава?
                    Той май вече си ги пуска само HD?!?!?
                    К. Кулев

Коментар

последния линк които тануцо е дал към FTP то е SD рилийс, то HD 450 ги няма още

пробвай едно нещо , отвори този адрес и виж дали ще можеш д агледаш нещо http://exige.bg/tv
                      Последно редактирано от Jister; 03-02-10, 16:08.

Коментар

На едноядрените лаптопи от преди 1-2 години които са пак по 1.6-1.8GHz но със съвсем други ядра на процесорите и интегрирана видеокарта, HD на 720p може да се каже че не върви като хората, камо ли на някакъв 5 годишен пентиум М макар и с не толкова лоша видеокарта която е под въпрос дали поддържа хардуерно ускорение за плейване на видео.

Иначе в момента ако си събереш някакво ново РС до 400 лв ще си работи на HD. Е няма да е кой знае какво ама ще работи. Ако е пък лаптоп, между 800-900 лв има доста предложения на ASUS, ACER, ASRock, Toshiba, с двуядрен процесор и вградена карта на Intel 4500 които плейват HD без проблем.

Колкоти и да се дърпаш, рано или късно трябва да се бръкнеш
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Jister Преглед на мнение
                          последния линк които тануцо е дал към FTP то е SD рилийс, то HD 450 ги няма още

пробвай едно нещо , отвори този адрес и виж дали ще можеш д агледаш нещо http://exige.bg/tv
                          Тука си е съвсем гледаемо. Не е перфектно, но върши работа.
                          Но ти ме обърка...
                          Ами щом при тези параметри ти цикли едва ли ще стане
                          Това звучи, че параметрите не са толкова лоши?
                          Къде е проблема тогава?
                          Да се опитам ли да инсталирам Core AVC или да не се мъча хич в моя случай?

Как, какво да направя с на Тануцо файловете, че хич не ми е ясно?
                          К. Кулев

Коментар

Хаха
                            тая тема трябва да я кръстим Калин + HD
                            ами по скоро мисълта ми беше че за този модел лаптоп имаш общо взето почти максималната конфигурация която може да се постигне и щом не можеш да гледаш HD значи не се мъчи с него
                            CoreAVC винаги е от полза, инсталирай го без да се чудиш

Относно на Тануцо файловете , трябва да ги свалиш всички и след това десен бутон върху файла с разширение .RAR и избираш extract here, то автоматично ще си разархивира видео файла като използва всички части от архива (които трябва да са свалени преди това) иначе ако в процеса на разархивиране стигне до някой файл който липсва, ще те пита къде е

Относно линка който ти бях дал, тва е експериментален стрийм, накрая ще взема да фана в понеделник вечер да ви пускам на живо от някакъв час, клиповете от събота в такъв формат, та който не му се сваля, или мрънка че HD не му върви да гледа онлайн, хаха
                            Последно редактирано от Jister; 03-02-10, 23:28.

Коментар

Тъкмо си поиграх с кодеците, скоро не го бях правил защото на новия ми лаптоп общо взето няма проблем дори и с Full HD.
                              По принцип използвам KMPlayer , в момента 2.9.4. нещо си
                              има вграден кодек за H.264 AVC1-libcodec.dll с който се оказа че на FullHD се получава най малко натоварване на системата, около 50%
                              с най-новия CoreAVC процента се двига на 70 което много ме учуди, а най-зле се представи ffdshow декодера който твърдо клонеше към 85-90%
                              Картата на лаптопа е на Intel 4500MHD за която мисля че имаше някакво хардуерно ускорение за видео декомпресия.
                              За новата версия на CoreAVC прочетох че има хардуарно ускорение за nVidia картите с Cuda поддръжка, но за интела вероятно няма
                              По принцип наистина се води най перформанс кодека, но при мен не се доказа като такъв, или поне за бързите тестове които направих преди малко.
                              Иначе на файловете на суперкроса 2те ядра на процесора са натоварени на около 40-50% което значи че на компютър на повече от 2-3 години и с не много добри за времето си параметри надали ще се плейва добре.

Коментар

Ха хааа!!!
                                450 ги изтеглих за един час и след като си инсталирах всичките щуротии тръгна ПЕРФЕКТНО! Ама по-добре от SDтата върви!!
                                Супер съм щастлив
                                Нова машина друг път!
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X