Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доказателство за влизане в сайта на НАП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Доказателство за влизане в сайта на НАП

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. Моля правоимащите модератори да я наместят някъде, но ми се струва , че е важна и не е за триене.

Въпросът е:
    Как мога да докажа , че съм влизал в сайта за електронно подаване на документи на НАП.

Случката:
    На 14.01.2010г. , в 12:14ч. влязох в сайта на НАП/НРА и посредством електронен подпис, подадох декларация и дневници по ЗДДС. Подписах по надлежния начин и в най-долното поле на декларацията се появи традиционното съобщение: Декларацията е подписана успешно.Моля изчакайте потвърждение по и-меила за входящ номер.
    По е-мейла и досега нищо не е дошло, но за сметка на това получих телефонно обаждане днес, че трябва да се явя в НАП за съставяне на акт за неподадена ДДС декларация. А глобата започва от 500лв.
    Дължимото ДДС е платено същия ден .

Та предполагам , че вещите в компютърното дело могат да помогнат със съвет, как да им докажа на кръвопийците, че грешката не е в моя телевизор. Все някъде трябва да има следа от моите действия в този ден и час в интернет.
    В Хисторито на Интернет експлоръра има един *.CAB фаил, получен от сайта на НАП в моя комп, в момента на регистрираното ми влизане там.
    Не искам да те разочаровам, но си в "кюпа" !
    Преди 2-3 месеца мой приятел по същия начин "изгоря", но куриоза беше, че отива след 2 дни да провери в "НАП" защо няма обратен майл и т.н. и те взели и му написали АКТ.
    Спасението е да обжалваш постановлението(акта).
    Според мой приятел от системата на "НАП", трябва да го погледне някой вещ и да се обжалва, ако има нещо сбъркано, поправяно или дори правописни грешки - би трябвало да отпадне в съда.
    Успех !
    Последно редактирано от caterpilar; 19-01-10, 18:53.

Коментар

Момент сега, жената работи в НАП.
      Пиша дословно .
      -Всичко което си направил е така, НО. Когато не ти е пратен обратен мейл от НАП значи не си свършил работата!! Глобите за неподване са по сериозни от неплащане. Защото при не плащане ти текат лихви, а при не подаване се водиш нарушител и т.н .... спирам да пиша, че не и разбирам какво ми говори.

Обеща ми, че утре ще разпита имали начин да спестиш тези пари (за нея лично няма). Които, в твоя случай имат абсолютно право, да вземат. Почертавам дебело. Изчакай да видим какво ще ми каже утре. Спомена, че няколко пъти са казвали за тази глупост в системата, но от ръководството нищо не са предприели.
      Последно редактирано от Гергин; 08-02-10, 20:45.
      Пийте червено вино! Дава здраве.
      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение
        Момент сега, жената работи в НАП.
        Пиша дословно .
        -Всичко което си направил е така, НО. Когато не ти е пратен обратен мейл от НАП значи не си свършил работата!! Глобите за неподване са по сериозни от неплащане. Защото при не плащане ти текат лихви, а при не подаване се водиш нарушител и т.н .... спирам да пиша, че не и разбирам какво ми говори.

Обеща ми, че утре ще разпита имали начин да спестиш тези пари (за нея лично няма). Които, в твоя случай имат абсолютно право, да вземат. Почертавам дебело. Изчакай да видим какво ще ми каже утре. Спомена, че няколко пъти са казвали за тази глупост в системата, но от ръководството нищо не са предприели.
        Имаш прекрасен подпис, който аз изпълнявам в момента. А жената - в кревата - и всичко ще си каже. Поне моята си казва.
        Жалихме го този акт и за сега мълчат като насрано дете. А инач - съд.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И моята си казва, къде ще ходи. А и днеска петък, подписа важи в пълна сила, за мен де. Ставам особено убедителен

Писах на 9 какво е разбрала, но не го виждам в темата??
          Пак ще повторя.
          Според проучването няма какво да направиш. Без обратен мейл си в нарушение, тоест няма доказателство, че е подадена. Колеги занимаващи се с писането на тези актове са и казали, че незнаят за начин по който да се мине метър или оспори. Имало доста такива случеи(егати рекета). Воупще никаква надежда.
          А жена ми със сигурност се е разровила и допитала до който трябва. Нали съм убедителен.
          Пиши как се развиват нещата със случея.
          Последно редактирано от Гергин; 12-02-10, 20:53. Причина: редакция
          Пийте червено вино! Дава здраве.
          А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

От: До: Доказателство за влизане в сайта на НАП

Обратният меил също може да се изфабрикува, освен ако не е подписан с "електронен подпис", или каквото и да му казват на ssl-сертификата. Всеки мейл който не е подписан е прост текстов фаил който се разменя през пощенските сървъри от потребителите. В НАП имат информация какво си правил със сайта им и тя се намира в access-лога на web-сервера им. Друг е въпросът дали ще я погледнат и приемат за доказателство.
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

От: До: Доказателство за влизане в сайта на НАП

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
              Обратният меил също може да се изфабрикува, освен ако не е подписан с "електронен подпис", или каквото и да му казват на ssl-сертификата. Всеки мейл който не е подписан е прост текстов фаил който се разменя през пощенските сървъри от потребителите. В НАП имат информация какво си правил със сайта им и тя се намира в access-лога на web-сервера им. Друг е въпросът дали ще я погледнат и приемат за доказателство.
              Обратния мейл съдържа входящ номер. Него го фабрикувай както си искаш.

Коментар

От: Доказателство за влизане в сайта на НАП

Като гледам датите, вероятно съм безнадеждно закъсняла с поста си, но все пак:
                1. Ако още не са Ви връчили наказателното постановление (не акта за установяване на административно нарушение, а наказателното постановление), на всяка цена обжалвайте постановлението в указания в него седемдневен срок. Сам или с помощта на адвокат, както си прецените или имате възможност. Но навсякъде има хора, които не обичат НАП и никога не се знае. Но, както са Ви посочили по-горе, пътят за обжалване не е компютърен, а правен - намирането на пропуск при издаването на наказателното постановление. Единственият сигурен начин да не отпадне наказателното постановление е да не го обжалвате .
                2. Върху глобите от наказателни постановления няма лихва. Така че и да сте си пропуснали срока за обжалване, можете сам да прецените кога и дали да си плащате глобата.
                Поздрави!

Коментар

Аз също съм безнадежно закъснял с поста си, но като... някой доста блъскал глава в стената заради НАП София, мога да ти кажа, че ако имаш познат в IT отдела им можеш да докажеш абсолютно всичко.

Зад шарения и весел front end има... ами FTP сървър... От най-простите - тези, които са вградени, като услуга във всеки Windows от 2000 до ден днешен... Това което прави FTP-то е да записва в определени директории всичките ти данни в... ами текстов (txt) файл... Дори не са криптирани... Четат се направо и с малко опти в тези неща всеки може да има достъп до твоята "секретна информация"... Толкова за великата Информационна Система в НАП!!! Пълен въздух... щях да напиша под налягане, но дори и под налягане не е... Айрян без кисело мляко... Гола вода и чувал трици без чувала и триците...

Коментар

Благодаря за съветите.
                    1. Обжалван е АУАН-а по всички правила и на 27-ми т.м. има насрочено дело.
                    2. Малко помощ с ФТП-то ще ми е от полза, не съм на ти с него. Пък ще почерпя.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Благодаря за съветите.
                      ...
                      2. Малко помощ с ФТП-то ще ми е от полза, не съм на ти с него. Пък ще почерпя.
                      ...
                      Не съм аз човека. Трябва ти човек от НАП - човек от IT отдела там. Дори и... теоретично да предположим, че има как да ти извадя нещо от гореупоменатия FTP сървър то няма да послужи, като доказателство, защото е придобито по... начин извън установените от НАП. Поговори си с някой от IT отдела - дори и да не ги познаваш лично пак ще е от полза.

Коментар

Maystor, gospodin nikoj, обадeте ми се какво стана- аз съм на дело за същия проблем съвсем скоро! Помогнете! sisaj@abv.bg или sisa_iron

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X