Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доказателство за влизане в сайта на НАП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доказателство за влизане в сайта на НАП

Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. Моля правоимащите модератори да я наместят някъде, но ми се струва , че е важна и не е за триене.

Въпросът е:
    Как мога да докажа , че съм влизал в сайта за електронно подаване на документи на НАП.

Случката:
    На 14.01.2010г. , в 12:14ч. влязох в сайта на НАП/НРА и посредством електронен подпис, подадох декларация и дневници по ЗДДС. Подписах по надлежния начин и в най-долното поле на декларацията се появи традиционното съобщение: Декларацията е подписана успешно.Моля изчакайте потвърждение по и-меила за входящ номер.
    По е-мейла и досега нищо не е дошло, но за сметка на това получих телефонно обаждане днес, че трябва да се явя в НАП за съставяне на акт за неподадена ДДС декларация. А глобата започва от 500лв.
    Дължимото ДДС е платено същия ден .

Та предполагам , че вещите в компютърното дело могат да помогнат със съвет, как да им докажа на кръвопийците, че грешката не е в моя телевизор. Все някъде трябва да има следа от моите действия в този ден и час в интернет.
    В Хисторито на Интернет експлоръра има един *.CAB фаил, получен от сайта на НАП в моя комп, в момента на регистрираното ми влизане там.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

До: Доказателство за влизане в сайта на НАП

Доказателството е този входящ номер, който получаваш от сайта. Не го ли получиш, нищо не си направил. Не знам защо само по e-mail, но това е сигурен признак, че се чака обработка от човек. Ако не го получиш в рамките на работен ден, трябва да си го търсиш по други начини.

п.с.
    И не, няма полезна следа.
    Фактът, че си намерил тоя .CAB значи само, че ползват тази библиотека на Майкрософт. Който файл можеш да го имаш от хиляди такива сайтове.

Коментар

Е да де, ама я си представи , че точно обработващият ти е комшия , с който вчера сте се скарали!?
      Не може да няма начин, техният сисадмин примерно, би могъл да види в куция им сайт, че съм подписал.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Е да де, ама я си представи , че точно обработващият ти е комшия , с който вчера сте се скарали!?
        Не може да няма начин, техният сисадмин примерно, би могъл да види в куция им сайт, че съм подписал.
        Първото е сериозен проблем на тази схема на работа и затова тя се избягва. Явно не е избягната от НАП.

Техния сисадмин, или авторите на софтуера - възможно е, но трябва съдействие от тях. Което е малко вероятно да получиш, но не пречи да опиташ.

Коментар

Чисто технически:

В лог-а /опашката/ на рутера на твоя интернет доставчик е записано къде е "ходил" твоят компютър в този ден и час. Малко трудно обаче ще се докаже какво точно си правил на сайта. Цялото инфо което си изпратил се съхранява само в тяхният сървар и ако те твърдят че не си го изпратил ...
          Ако електроният ти подпис е на "флашка" компанията която ти го потдържа би трябвало да може да изкара данни какви операции са извършвани. Ако компанията е банксервиз мисля че ще помогнат
          Последно редактирано от Jivko; 19-01-10, 14:34.
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

А CAB-a има едно име "InetVAT5Frm.cab".
            Ей т'ва ИнетВАТ си е Интернет ДДС на български и съдържа някакви други фаилове с разширения: *.ocx; *.dll; *.inf.

Ако не съм го взел от НАП, този фаил от де се е взел баш пък на 14.01.10 в момента на подаване на декларацията.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това не може да е доказателство. Тоя файл го получаваш на влизане, а не като свършиш работа. И датата му може да се изфабрикува всякак.

Коментар

Мога да го пратя на разбиращите, ако могат да прочетат какво пише в осх , например, че е големичък - 1 010 560 В

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Този файл и аз мога да си го сваля. Вътре е просто програмен код. Зле написан. Не съдържа твои данни.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                    Чисто технически:

1 => В лог-а /опашката/ на рутера на твоя интернет доставчик е записано къде е "ходил" твоят компютър в този ден и час. Малко трудно обаче ще се докаже какво точно си правил на сайта. Цялото инфо което си изпратил се съхранява само в тяхният сървар и ако те твърдят че не си го изпратил ...
                    2 => Ако електроният ти подпис е на "флашка" компанията която ти го потдържа би трябвало да може да изкара данни какви операции са извършвани. Ако компанията е банксервиз мисля че ще помогнат
                    1.
                    В тези сайтове се влиза през SSL. Шанс някой да види какво е правено - нула, той SSL е за това измислен. Единствената следа е на сървъра на НАП. А и доставчиците все още нямат задължението да пазят подобни данни, даже и да беше възможно.

2.
                    В "електронния подпис" не остават следи. Най-малкото, няма къде. Той не се пази на "флашка", а на принципно различно устройство, в което няма много памет. Което пък устройство не получава целия подписван текст, а само контролния му хеш. От който пък хеш нищо не личи, освен че може да бъде сравняван с текста.

Коментар

до Ясен:

Да бе, разбрах, прочетох в нета, но той е нужен за да им се стартира на моя комп тяхната програма за подаване на декларация по ДДС, без стартирането на този Актив-Х контрол, не тръгва подаването на декларацията. А за кой чеп ми е да стартирам подаване, ако няма да го правя, че и да взема да си платя и ДДС-то после !?

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                        Чисто технически:

В лог-а /опашката/ на рутера на твоя интернет доставчик е записано къде е "ходил" твоят компютър в този ден и час. Малко трудно обаче ще се докаже какво точно си правил на сайта. Цялото инфо което си изпратил се съхранява само в тяхният сървар и ако те твърдят че не си го изпратил ...
                        Ако електроният ти подпис е на "флашка" компанията която ти го потдържа би трябвало да може да изкара данни какви операции са извършвани. Ако компанията е банксервиз мисля че ще помогнат
                        Банксервиз е, и е на нещо като флашка.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако от НАП са хора и пуснеш молба могат да видят кога си се логнал с електронния подпис и какви си ги вършил из сървъра. Малко е странно, че не си получил мейл. Досега за 5 години нито 1 път не ми се е случвало подобно нещо, не че не е възможно де. За всеки случай занапред се логвай повторно да видиш дали ти пише че декларацията ти е подадена...
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            ...А за кой чеп ми е да стартирам подаване, ако няма да го правя, че и да взема да си платя и ДДС-то после !?
                            Това са хубави аргументи, но не е доказателство. По тази логика, защо си плащал ДДС, ако няма да го декларираш.

Файлът е просто на сървъра, всеки може да си го свали. Дата на файл се сменя с командата touch. Толкова по доказателствената му сила.

Самият смисъл на използваните технологии е такъв, че ако на твоя компютър останат каквито и да било разпознаваеми следи от процеса, това е сериозна програмна грешка. Той че софтуерът на НАП е писан с ляво задно копито - ясно, но чак такава грешка досега щеше да се прочуе.

По-добрата стратегия е да се разправяш от позицията на неразбрал.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Ако от НАП са хора...
                              Това е единствения път за успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X