Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флашка - проблем.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флашка - проблем.

Абсурд! Щях да кажа, че ми е бъгав късмета, ама засега няма загуби!
    ...
    Майтапа е, че не мога да изтрия снимките :-) Няма Формат, няма Del... Не че са нещо особено, ама...
    Последно редактирано от Rabin; 28-03-10, 00:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Не знам КАКВО ми прецака флашката, но вече втора се държи по същия начин. Къв ще да е тоя проблем...
      Какъв точно е проблемът, че не става съвсем ясно?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Какъв точно е проблемът, че не става съвсем ясно?
        Фотото записва без проблем, ама не може да се трие по нормален начин... Прилича на зверски фрагментиран диск , все повече след всеки формат! След определен момент опити за формат - файловата система хвърля timeout, това го видях на втора флашка...
        п.с. флашка се има предвид 2 бр. MMC карта с различни преходници - набучена на различни устройства.
        п.с.2 - опити за формат под Симбиан или Windows XP дават еднакъв ефект - затлачване на MMC!
        Последно редактирано от Rabin; 28-03-10, 00:46.

Коментар

Фотото записва без проблем, ама не може да се трие по нормален начин... Прилича на зверски фрагментиран диск , все повече след всеки формат! След определен момент опити за формат - файловата система хвърля timeout, това го видях на втора флашка...
          п.с. флашка се има предвид 2 бр. MMC карта с различни преходници - набучена на различни устройства.
          По подобен начин умират повечето флаш-памети.

Коментар

AUTORUN.INF
            няма ли начин да се изтрие? Имам една флаш дето все ми поврежда файлове - почти съм убеден, че "той " е замесен Може и флаша да се скапва ама ако мога да го изтрия това ще е хубаво - много дразни.
            Освен това като я ръгна тази флашка и ми излиза все едно съм ръгнал 2 флаша единия е с файловете ми, а в другия е ауторъна и USBNB.exe и двете не могат да се трият..Дори след формат си остават.. Ако мога да изтрия направо този 2-рия фълшив диск дето се появява?
            С линукс не съм работил и нямам
            CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
              AUTORUN.INF
              няма ли начин да се изтрие? Имам една флаш дето все ми поврежда файлове - почти съм убеден, че "той " е замесен Може и флаша да се скапва ама ако мога да го изтрия това ще е хубаво - много дразни.
              Освен това като я ръгна тази флашка и ми излиза все едно съм ръгнал 2 флаша единия е с файловете ми, а в другия е ауторъна и USBNB.exe и двете не могат да се трият..Дори след формат си остават.. Ако мога да изтрия направо този 2-рия фълшив диск дето се появява?
              С линукс не съм работил и нямам
              Лоши новини - на такива флашове обикновено настройките на фърмуера не са достъпни. Трябва да се провери при производителя, дали няма програмка, която да го превключва в смислен режим. Обикновено няма.

А за линукс - точно ти, борецът за права, не ползваш? Странна работа.

Коментар

A уж Kingston, уж маркова памет...
                Засега уж успях да форматна през Symbian, ама тия работи не ме кефят...

Коментар

A уж Kingston, уж маркова памет...
                  Засега уж успях да форматна през Symbian, ама тия работи не ме кефят...
                  Да нямаш някоя зараза наоколо, която да я скапва откъм файлова система? Може нищо да и няма.

Коментар

За представяне на лекция вкарах в публичния комп една ваксинирана флашка. После, още при пускането на флаша на моя комп, антив-програмата изпищя зверски и веднага улови червей (май беше троян) и го запря в карцера (препоръча ми да не го изтривам, ама не разбрах точно защо, че ме мързеше да чета до края).
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      За представяне на лекция вкарах в публичния комп една ваксинирана флашка. После, още при пускането на флаша на моя комп, антив-програмата изпищя зверски и веднага улови червей (май беше троян) и го запря в карцера (препоръча ми да не го изтривам, ама не разбрах точно защо, че ме мързеше да чета до края).
                      Едно пояснение за начинът на работата на тая "ваксина". Тя не може да предодврати записването на вируси или файлове в/у флаша. Това което прави е, да блокира записването на информация в autorun.inf. Това помага дори и да има вирус в/у флаша, при поставянето му в компютър, да не се изпълни автоматично записаното в ауторъна, което при наличие на вирус е някакъв изпълним модул. Казано иначе, да не се стартира вируса автоматично. "Ваксинацията" не е заместител на антивирусния софтуер, а по-скоро допълнение.
                      Последно редактирано от Ясен; 28-03-10, 21:38.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Едно пояснение за начинът на работата на тая "ваксина". Тя не може да предодврати записването на вируси или файлове в/у флаша. Това което прави е, да блокира записването на информация в autorun.inf. Това помага дори и да има вирус в/у флаша, при поставянето му в компютър, да не се изпълни автоматично записаното в ауторъна, което при наличие на вирус е някакъв изпълним модул. Казано иначе, да не се стартира вируса автоматично. "Ваксинацията" (не ?) е заместител на антивирусния софтуер, а по-скоро допълнение.
                        Такъв "изцерен" флаш (като моя случай) безопасен ли е или има някаква заразност? Защото дадох флаша на един колега, а компът му (с друг антивирус) направо отрязал главата на арестувания червей.

Коментар

е, нормално е "ваксината" на един антивирус да се третира като "вирус" при всички други

Коментар

Изключено да има бабалюги в моя случай.
                            Втора MMC ми умря в ръцете, подозирам card reader-а че ги скапва.

Коментар

Изключено да има бабалюги в моя случай.
                              Втора MMC ми умря в ръцете, подозирам card reader-а че ги скапва.
                              Преди вадене на флаша от компа ползваш ли винаги иконката (зелената стрелка, долу, вдясно) за безопасно премахване на периферни устройства? Иначе стават бели с паметите, не ми е много ясно защо, може би причината е ако има незаписана инфо...

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Преди вадене на флаша от компа ползваш ли винаги иконката (зелената стрелка, долу, вдясно) за безопасно премахване на периферни устройства? Иначе стават бели с паметите, не ми е много ясно защо, може би причината е ако има незаписана инфо...
                                преди време някой се опитваше да ме убеди, че нувитата, дето минават през компа ми, нямат нужда от безопасен дисконект..

толкова мъртви флашки са идвали при мен, поради неспазване на горното правило, че просто е грехота човек да се измързеливи за два клика, спрямо убиването на нищо неподозиращата флашчица...

пазете си техниката, жалко е да се утрепва по тоя начин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X