Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флашка - проблем.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флашка - проблем.

Спазвам винаги това! Минава ми през ум, че може да не му стига пауър от USB-то. Ще пробвам на различни места.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      А за линукс - точно ти, борецът за права, не ползваш? Странна работа.
      Честно казано не съм се спрял на някой.Предимно това е причината.

Това, че нямам мерак за линукс е преудолимо..
      ти какво препоръчваш?

Дефакто с тази флаш да разбирам че няма оправия.. Последно време забелязвам, че даже като я ръгна и целия комп тръгва да зацикля... Мисли мисли даже и другите девайси не се показват около 20-30 секунди.. работата е зле..
      CITYEL

Коментар

Дай го някой път флаша да му стана аз татко. Или ще заработи, или ще ти покажа защо няма.

Иначе, вземи си убунту линукс. Не че има значение кой, просто около този в момента има най-много шум.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Спазвам винаги това! Минава ми през ум, че може да не му стига пауър от USB-то. Ще пробвам на различни места.
          пробвай изотзадзе има ред причини, поради които USB-тата на дъното може да се държат различно и по-прилично от тези, дето са на фронт-панела..

не е панацея, ама нищо не пречи пробата

успех, и дано да е от това!!!

Коментар

Само смартфона и лаптопа (има вграден card reader) могат да трият картата. Card-reader-ите (2 бр.) не щат да работят с него. Пробвах на всевъзможни USB-та.
            Последно редактирано от Rabin; 28-03-10, 15:28.

Коментар

И аз имам един проблем с една флаш 2GB High Speed MemoryStick която умря по време на запис когато ненадейно спря тока за малко. След това се оказа че не мога да я форматирам по-какъвто и да е начин. Пробвал съм с различни програми ама безрезултатно. Иначе картата се засича от Уиндоуса и определя правилно размера и освен това при сканиране за лоши сектори от някои програми преминава успешно теста без грешки. Та въпроса ми е има ли възможност за някакво форматиране на много ниско ниво което евентуално да възстанови някой засегнат бутабъл сектор или най-вероятно се е повредил контролера на паметта при токовия удар?

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                И аз имам един проблем с една флаш 2GB High Speed MemoryStick която умря по време на запис когато ненадейно спря тока за малко. След това се оказа че не мога да я форматирам по-какъвто и да е начин. Пробвал съм с различни програми ама безрезултатно. Иначе картата се засича от Уиндоуса и определя правилно размера и освен това при сканиране за лоши сектори от някои програми преминава успешно теста без грешки. Та въпроса ми е има ли възможност за някакво форматиране на много ниско ниво което евентуално да възстанови някой засегнат бутабъл сектор или най-вероятно се е повредил контролера на паметта при токовия удар?
                Няма какво да се повреди в една флашка точно от спирането на тока. Ако ти се занимава, пробвай през Линукс по гореописания начин.

Коментар

HP си имат тулс за работа с флашки. Що не го пробвате? Там си има бавния формат. Аз досега за този инструмент лоша дума не мога да кажа.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Я малко повече .... име нещо ....
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                      HP си имат тулс за работа с флашки. Що не го пробвате? Там си има бавния формат. Аз досега за този инструмент лоша дума не мога да кажа.
                      И с него съм пробвал на моята флашка все тая иначе в повечето случаи върши работа при пробеми с флашки. Иначе тула се казва HP USB Tools.
                      Ясене благодаря за идеята ще пробвам и под Линукс да видя какво ще стане. Предполагам че бутабъл Линукс ще свърше работа в случая нали?
                      Последно редактирано от icpart; 02-04-10, 20:22.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                        Предполагам че бутабъл Линукс ще свърше работа в случая нали?
                        да

Коментар

От: Флашка - проблем.

Вече 3 флашки, прецакани по различни поводи минаха през чичко Линъкс по "метода Ясен", на всичките им идва акъла. След това искат един формат и са готови. Включително и една, която по неизвестни причини беше решила, че иска да си има втори дял.

За защита на флашка от вируси, засега съм попадал само на един сигурен начин (е, поне по-сигурен от всички останали) - флаш с хардуерна забрана за запис. качваш си инфото, щракаш копчето на Lock и после гледаш сеира на бацилите Лошото е, че скоро не съм мяркал такива (не съм и търсил усилено), а тази, дето я имам е въздребна, но за по-критични ситуации върши работа.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            ...За защита на флашка от вируси, засега съм попадал само на един сигурен начин (е, поне по-сигурен от всички останали) - флаш с хардуерна забрана за запис. качваш си инфото, щракаш копчето на Lock и после гледаш сеира на бацилите Лошото е, че скоро не съм мяркал такива (не съм и търсил усилено), а тази, дето я имам е въздребна, но за по-критични ситуации върши работа.
                            За тая цел се обзаведох с USB четец за SD карти. Щракваш "райт протект" на картата и приключваш с вирусите.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

знам че не е по темата ама ще съм ви много благодарен ако ми помогнете
                              Значи всичко си беше наред с card reader-а на компа ми ама тука от месец , месец и нещо нещо се бъгва. Като вкаран карта в него и като ми я отвори, като започна да качван нещо на нея или да трия от нея и ми пише " защитен диск премахнете защитата или поставете друг диск" нещо от сорта. Пробвах 99999999999999999999999999999999........ карти и на всичките така пише а на друг комп съм пробвал и си вървят нормално....
                              Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарен!!!!!!

Коментар

отвори го и му зачисти контактите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X