Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7 на нотбук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Windows 7 на нотбук

Искам да сложа Уин7 на нотбука. Има ли начин да стане на диск 4Гб. Компа е Ееее с 20Gb SSD разделено 4+16 и 1.6GHz INTEL ATOM процесор. Партишъна 4 може ли да поеме уин7. Трябва ми максимално подстриган.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

До: Windows 7 на нотбук

Привет,

по принцип изискването за 7-цата е минимум 9GB. И предполагам ще имаш проблем да го подкараш на 4.
    Би трябвало да върви, ама като го понатовариш и може да прави проблеми.

Ето тука може да прочетеш за инсталиране на win 7 на asus eee pc 901 http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=2076946.

Предполагам, че твоя е същия. Харда не е разделен на две, ами са си два хардиска SSD. Единия е запоен директно на дъното и е по бърз (4 гигабайтовия). Другия е на PCIe шина и е на слот , но незнайно защо от асус са сложили по бавен. Може да го замениш с по бърз, но ако има лепенка ще ти падне гаранцията .

Успех в начинанието.

п.п.
    Прави си редовно архиви, на един приятел му думна точно по-бавния хард и загуби цялото инфо на него . Смениха му го, защото беше в гаранция. Ама добре, че нямаше много важни неща на него.
    LZ1VWW

Коментар

Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнение
      но незнайно защо от асус са сложили по бавен. Може да го замениш с по бърз, но ако има лепенка ще ти падне гаранцията...
      Такъв е компа. Сложили са бавен за по-еФтино. Мерси за линка. Сядам да се уча.

ПП Четох темата. На мен 7цата не ми трябва за нещо определено. Казваха, че е по олекотена от ХРто и на по-слаба машина ще върви по-добре, та това ми беше идеята. Има ли нещо вярно.
      Последно редактирано от drukman; 26-12-09, 10:19.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        ... Има ли начин да стане на диск 4Гб. ...
        На моя лаптоп Win 7 Upgrade Advisor-а ми заяви

... You need at least 16 GB of free space on
        your hard disk to install 32-bit Windows 7. ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Може да успееш да събереш Win7 на 4Г с много орязване, но няма да остане свободно място за нищо друго. Съответно трябва да си забраниш ъпдейта, защото той трупа нови и нови гигабайти. То това важи и за XP. Отделно трябва да се модифицират настройките на сума ти програми да не пишат произволно по диска, че ще го напълнят много бързо с логове, тмп файлове и прочие. Според мен е прекалено голяма играчка да се направи това.
          Последно редактирано от Tihomir(imageo); 26-12-09, 10:56.
          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

...ПП Четох темата. На мен 7цата не ми трябва за нещо определено. Казваха, че е по олекотена от ХРто и на по-слаба машина ще върви по-добре, та това ми беше идеята. Има ли нещо вярно.
            По мои наблюдения, оптимизирано ХП върви по-бързо. Седмицата може да заблуди, че върви по-бързо само потребител с "вистаджийски" деформации.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

тия 9 гигабайта не ми се виждат олекотени.

Коментар

Май ще си оптиминимализирам ХР-то. Ъпдейтите ги забранявам по подразбиране винаги. Някой може ли да помогне за тая работа. Минимализирането де.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Май ще си оптиминимализирам ХР-то. Ъпдейтите ги забранявам по подразбиране винаги. Някой може ли да помогне за тая работа. Минимализирането де.
                  Я виж това
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Я виж това
                    Я това точно като за мене правено. Отивам да го търся тоя олекотител. Трябвало не nlite а winlite да го кръстят.
                    Благодаря Чавдаре.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

При вече инсталирано ХП, най-лесно става с "XP lite". Пускаш го и подстригваш всичко което не ти харесва. Да се ползва с мярка!
                      За спирането на сървизи и т.н. има доста писано в мрежата.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        .... най-лесно става с "XP lite". ....
                        nlite намерих на 100 места, включително с инструкции за ползване всякакви. XP lite не намирам. Дори не успях да намеря макар инфо. Ако имаш нещо подобно пусни го на drukmanМАЙМУНabvTОЧКАbg
                        Благодаря предварително.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Ето за това става въпрос.

Редакция:
                          Тук го има на склад.
                          Последно редактирано от ittso; 26-12-09, 23:07.

И коментаторите...

Коментар

проблема е че Екс Пи не е оптимизиран за работа с ССД та (евтините ССД та не издържат на "малките записи"). няма нужда да го режеш особено (ХП то), няма да помогне с нищо. ако можеш да се справиш без антивирусна бих те посъветвал да си свалиш Флаш Файър (FlashFire версия "c"). компа ще ти лети. само че със много антивирусни прави проблеми и разбива регистри понякога (също и с неазтворен скайп при шът даун). другия вариант е да инсталираш Флаш Файър заедно със антивирусна, но да се сещаш да го дисейбълваш преди всеки шът даун. моя съвет е да инсталираш без антивирусна (те и без това само товарят компа, аз се оправям отдавна така. е с повечко внимание де) и да видиш за каква машина става дума. гарантирам ти че ще даде бенчмарк по-добър от много по-скъп лаптоп ;-). и ще е удоволствие да го ползваш. темата с Линукс сигурно не я и мислиш.ама там е друга бира вече. 7 ца не е по-бърза от Екс пи сървиз пак 2. по тежка е даже. само е оптимизирана за ССД та вече и ги няма досадните фриизове при комбинацията ХР-ССД (които се избягват напълно със Флаш Файър). иначе ако не ти се занимава с това поне го туикни за работа с ССД (спираш прифетча,индексинга,пейджинга (без виртуален рам), даваш да "предпочита" кеша пред програмите и т.н... туикове. има доста изписано из нета). та както решиш.иначе 7 ца се инсталира и на 4 гб ССД със "прилъгване". съжалявам,че доста объркано обяснявам. дано съм помогнал поне малко с инфо.
                            п.с. и всичко което пиша съм го изпробвал и лично! не е само четено из форуми.успех.
                            висете отпуснато

Коментар

... На мен 7цата не ми трябва за нещо определено. Казваха, че е по олекотена от ХРто и на по-слаба машина ще върви по-добре, та това ми беше идеята. Има ли нещо вярно.
                              Не!
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X