Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8e2c6t.exe -Процес или вирус?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 8e2c6t.exe -Процес или вирус?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    И аз съм си разрешил ъпдейтите. А пък за валидността си има "хапче". Няма да си преинсталирам Уиндоуса , дето си ми бачка перфектно , само защото от МС са открили че копието ми не е валидно...
    Значи "хапчето" ти е с изтекла годност, а пък и ти си лаком, та си разрешил автоматичните ъпдейти

Коментар

Може и така да е , но махнах "звездата". Докато ме устройва как работи не ми се занимава да преинсталирам...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

всички тези ъпдейти са едни и същи от много време и имат смисъл само ако използвате Интернет експлорера(ама колко и да го мъчат си е най уязвимата и атакувана платформа). не ми се спори само ще ви кажа че използвам Уин от фреш инсталация без ъпдейти винаги и със добра антивирусна и не съм имал никога пропуснат вирус. а съм уебмастър и поддържам и няколко компа дистанционно (които обикновено в началото са пълни със всички познати вируси). те легендите на майкрософт са безкрайни де. има и алтернативни начини от това да си товарите машините излишно.е и мозила разбира се.
        висете отпуснато

Коментар

Колега бих препоръчал след инсталацията си сложи и една читава стена аз например отдавна отписах нода именно поради това че е ненадежна за мен. Сега използвам Comodo Internet Security стена, антивирус и защита на регистрите и системните папки на компа и винаги мога да следя какво става на компа като процеси и коя програма какво се мъчи да инсталира и баране на регистри и така нататък. Ако си настроиш Комодото както трябва вируса може да ти влезе само ако сам го пуснеш един път така се набутах макар че се усъмних в инсталационната програма като видях къде какво инсталира. Някой път наистина е изнервяща програмата при инсталирне на нов софтуер да ме пита за всичко но поне знам че така съм най-защитен то и така сам съм го направил да е. Като цяло съм много доволен от нея.

Коментар

Много добро обяснение "Как да се справим с вируси, червеи, adware и всякакви подобни". Работещо е и е спасило доста ПС-та. Има линкове към програми за сканиране, чистене, онлайн скенери и т.н. Четете и се лекувайте.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За ъпдейти-те винаги има различни мнения …..но аз предпочитам да ги спирам след като не ми е легален Windows-a ...
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

По-добре мини на линукс тогаз . Нелегална операционна система си е торба с проблеми... Ако не ти трябва някоя специфична програма, която върви само под винбозата...

Коментар

Аз вече минах на виртуални машини като ще тествам някой софтуер който не се знае дали не е заразен така си инсталирам на виртуалния комп каквото ми трябва и ако се скапе нещо то така не ми заминава моя комп а този виртуалния на който предишното състояние се възстановяваа за секунди, а относно линукса и там можеш да си подкараш голяма част от програмите за Windows например с помощта на wine или по подобен начин си подкараваш на виртуална машина Windows под Линукс.

Коментар

От години експериментирам с единия пц и резултата е ясен - Няма антивирусна няма и вируси

Използвам OpenDNS .

Вчера сложих Нод32 да видя какво беше това и ми е тегаво... а и имам бацил от вчера.

Коментар

Хайде пак се почна на кой му е по-голям... антивируса

Нали всички сте наясно, че НЯМА антивирусна програма, която да ви защити на 100%? Принципно е невъзможно. Да, понякога НОД-а пропуска. Да, понякога Касперски-я ебва целия комп ей така, за спорта. Да, понякога Аваста и още не помня кои, докато "трият вирус", изтриват и половината съдържание на харда. И така нататък. Някоя от безплатните прогрмки даже си носеше 2 "вируса" с инсталацията и на първо пускане си ги намира, естествено потрбителя е впечатлен - "Ауу, виж как веднага ги намери, а пък стария ми антивирус твърдеше, че няма ..."

Даже и без антивирусна, като изтрия всички файлове на IE и Outlook, включително и от dllcache, пълна забрана на ъпдейти, NetBios, error reporting, net meeting, remote registry, remote desktop и още няколко простотии според конкретния компютър и ядовете намаляват в геометрична прогресия. Говоря за XP, SP2 и 3.

Останалото си е до грамотност на потребителя и, разбира се, до известна степен късмет. Все пак се случва понякога и харда да гръмне просто ей-така, за разнообразие.

@Насов: легалния Windows да не би да е по-малка торба с проблеми?
                      Всяка ОС си има предимства и слаби страни, истината е, че повечето хора искат да са само юзери (и може би са прави), но няма как да се случи.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от experriment Преглед на мнение
                        ...Използвам OpenDNS ...
                        Диенесите какво общо имат с проблема с вирусите?
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Взимат акъла на троянците от пренасочване Сори, не можах да се сдържа...
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За юзърщината съгласен, няма как да ви работи компа добре и да не разбирате какво става в него. Поне няма как да стане безплатно, а компетентната намеса в този бранш не е от ефтините. Легалната боза може и да е кофти, но кракнат е просто тотален прокиш...

Коментар

Задължително упдейтнат windows и работа с потребител с ограничени права а не администратор - това те спасява от голяма част от гадините. Последна версия на firefox - за него напоследък излизат критични уязвимости всеки месец явно го човъркат специалисти.Инсталацията на антивирус след като вече имаш съмняние че си заразен е с съмнителен резултат. Читавите гадинки знаят как да се пазят. При съмнения че вече налазила гадина - скарниране с някоя специялизиране live дистрибуция "kaspersky live cd или подобна. Програмките combofix и sdfix писани от ентусиасти са ми спасявали доста пъти гз предлагам при съмнение да пуснете тях.
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

ние му решихме проблема на човека.... :-) дано всичко да е наред сега.
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X