Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8e2c6t.exe -Процес или вирус?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 8e2c6t.exe -Процес или вирус?

ами първо от префетча да изтриеш всичко няма и най-малка опастност. по принцип един от най-разпространените туикове така или иначе е да спреш ''префетчирането'' което само пълни с излишни глупости и е някаква легенда че стартират така по-бързо програми. това че го има в прифетч фолдъра значи че го има и някъде другаде откъдето стартира. трябва да влезеш и да го изтриеш от команд промпа.ще ти го напиша накратко как става , не е сложно съвсем. значи:
    run
    там пишеш cmd после ''трескаш'' enter
    избираш името на диска например (най-често) c:\>del (и тук пишеш името на фаила)
    ето и един линк за всеки случай (сигурно има много с обяснения де можеш да потърсиш също)
    http://www.cybertechhelp.com/tutoria...es-and-folders
    проблема е че много от бабалюгите не ги отчита като вирус и са и със скрити фолдери даже не скрити а направо невидими ;-). затова през команд промпа нема пропуск там ше ги намери ;-). хайде успех ;-). не се доверявай много на автоматично да ти изтрие всичко.намери ли вирус задължително и ръчна проверка и изтриване ако се наложи после. проверката е елементарна само търсиш във команд промпа за този фаил. ама само от промпа за невидимите. сърч или друго не върши работа :-)
    п.с. а прифетч фолдъра ако поне не си спрете префетчирането най-малкото е полезно да се чисти отвреме на време и то всичко! не е по темата точно ма се сетих......
    Последно редактирано от Tony33; 19-08-09, 15:32.
    висете отпуснато

Коментар

За скритите папки има "show hiden folders" или dir /a в промпта.
      Проблема с триенето е, че понякога мърка за липса на права, а и не всички вредни файлове се откриват лесно.

Понякога практикувам следния номер: когато аз трия файлове, а след малко те си се възстановяват (за вредителски файлове говоря де ), под сейф мод затривам въпросните файлове, създавам празен файл със същото име и му забранявам всички видове права. Де факто бацила си е някъде там, обаче не може да направи нищо. Обикновено до няколко дни излизат упдейти, които доизчистват нещата, но за временно закърпване на положението става.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

много вредители не стават със ''покажи скрити фолдъри" остават си скрити. само ги брои във общия брой файлове.това може да е винаги от помощ ;-).
        висете отпуснато

Коментар

Най-добрата програма за търсене на гадинки според мен е Hijackthis стига да знаеш какво търсиш ще го намериш, но работата с нея не е за всеки потребител тя е за по напреднали тъй като ако направиш нещо неправилно може да се влошат нещата отколкото да се подобрят. А ето оттук може да се изтегли http://www.trendsecure.com/portal/en...ols/hijackthis Също така може да направиш едно сканиране с нея и да постнеш лога от нея тук да видим за какво става дума и дали е нещо сериозно.
          Относно NOD32 според мен най-добраите му версии остават от серии 2 тези от 3 нагоре са отврат последния път се мъчих по всички начини да затрия Еset Smart Security всичките му неща изтрих и накрая Уиндоуса пак пищеше че е актива неговата стена и накрая преинсталация пък и ми се струват тези последните версии много тегави.

Коментар

Мойта е 3.0.621 и съм много доволен от него
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Точно четох, че Нод е писана от хакер, принуден да работи по антивирусна програма за да не лежи у панделата. Май беше някакъв тип от Полша или региона (това е под съмнение къде точно беше).
              Оказва се обаче че прехвалената програмка събира информация от компютъра ви и от време на време я праща на доста съмнителен сървър.Също се оказва че тука разни френдове нарочно си бухат в компютъра (само за спорта ) по някой друг по-серсем вирус и Нода си мълчи като онова вещество дето лошо мирише в гащите след изпускане , а компа си има кончета и те тичат на воля. Касперски и Аваст пропищават веднага. Пиша това като имате предвид,че е подкрепено с факти и е пробвано. Знам че е кофти някой да ти каже, че супер програмката ти на, която супер разчиташ не е чак толкоз супер.И аз минах през това. Пиша ви го като съвет, нека който реши да си вземе поука.Това че рекламират Нод по радиото нищо не значи, далече пък това да е най-най.
              CITYEL

Коментар

Аз от НОД-а само съм си патил... Това процесче си е вирус 99% сигурно. НЕ съветвам ръчно да се бори вирус. Трябва добра програма.Важно да е или безплатна или платена и никакви кракнати версии. Не е много един акаунт на година, а си струва спокойствието, особено за ''юзъри", които са в "зла" локална мрежа, не знаят къде да не цъкат и като цяло без много опит в интернет и компътърния свят.
                Последно редактирано от Насов; 22-08-09, 08:11.

Коментар

+1. за мен нода, нортън, панда са забранени теми.също пробвано. седят си със вирусите и си траят.от много години вече използвам ф секюр и никога не е пропуснал, ама си има зависвания отвреме навреме та за кой ли път се сещаме че перфектно нещо няма..... как ли ще им робуваме иначе на софтуерните компании..... хващам се че преживявам за някакви софтуери прекалено много.... за някакви виртуални неща..... и разбирам че е тъпо и се ядосвам на себе си..... ама продължавам да преживявам..... поробиха ни май.......
                  висете отпуснато

Коментар

Оказа се че системета е пълна с доста гадини ,работата с компютъра и почти невъзможна -чести рестартирания и табели за грешки ,пробвах и с Hijackthis и с други подобни! Dr.Web Live CD – откри и уж изтри гадините но всичко е временно след ден отново се появяват ,особено гадния Win32 Virut5 няма премахване ...единственото спасение ще е преинсталирането ..след това ще видя каква антивирусна ще избера обикновено разчитам на пробни версии на Касперски и Dr.Web ,ползвам и безплатни , също и Moon Secure и тя е безплатна доволен съм от нея но съм установил че каквото и антивирусна да сложа -100% защита няма ,все нещо пропускат ,има мнения че от Dr.Web най бързо реагират на новосъздадени вируси но Dr.Web и Касперски могат да се ползват само месец ,отдавна спрях да ползвам кракнати версии на антивирусни защото това понякога даже усложнява нещата ....
                    Така че тези дни ще гледам да откъсна малко свободно време за преинсталация...!
                    Благодаря на всички които се отзоваха по темата !!
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                      Така че тези дни ще гледам да откъсна малко свободно време за преинсталация...!
                      Ако преинсталираш от същия източник само ще си го загубиш (времето). Или може от същия, но реши проблема с ъпдейтите. Ако Windows си ти е up to date няма да имаш никой от посочените проблеми.
                      Антивирусната си е после по желание, но задължително Avast!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Ако преинсталираш от същия източник само ще си го загубиш (времето). Или може от същия, но реши проблема с ъпдейтите. Ако Windows си ти е up to date няма да имаш никой от посочените проблеми.
                        Какво имаш в предвид под същия източник !?
                        Винаги си ползвам един и същ диск с Windows!
                        Веднага след инсталация спирам ъпдейтите така че не мисля че от там са проблемите .....!
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

може би има впредвид ако запазиш някой партишън..... знам ли. пък не знам някой да си ъпдейтва уиндоуса ;-). некви легенди от майкрософт пак..... ако искаш пиши ми на bordbg в скайп и ако си с XP ще ти изпратя една корпоративна Fsecure стара, тежка, но непробиваема ;-).
                          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Веднага след инсталация спирам ъпдейтите така че не мисля че от там са проблемите .....!
                            Ето, точно това е проблемът. Ъпдейтите трябва да са разрешени, защото постоянно излизат кръпки от M$ за нови слаби места в системата.
                            Можеш само да зададеш да не са автоматични, а да те пита всеки път, защото някои от кръпките не са за твоя сигурност, а за тази на M$ (например за проверка на законността на копието)
                            Последно редактирано от Паджеровод; 22-08-09, 23:20.

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                              пък не знам някой да си ъпдейтва уиндоуса ;-). некви легенди от майкрософт пак......
                              Аз, аз си го ъпдейтвам методично! И не са легенди, а... спокойствие!

Ето сега например, като се подсетих проверих за нови ъпдейти и ето, хората се погрижили:
                              "A security issue has been identified that could allow an unauthenticated remote attacker to compromise your system and gain control over it. You can help protect your system by installing this update from Microsoft. After you install this update, you may have to restart your system."

Редовната проверка като горната ми спестява главоболията с антивирусните. Имам един avast!, но той си мълчи от дълго време
                              Последно редактирано от Паджеровод; 22-08-09, 22:46.

Коментар

И аз съм си разрешил ъпдейтите. А пък за валидността си има "хапче". Няма да си преинсталирам Уиндоуса , дето си ми бачка перфектно , само защото от МС са открили че копието ми не е валидно...
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X