Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на оригинален и евтин Windows 10 Pro, за стар лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Разбирам удовлетворението да направиш нещо сам, но толкова терзания покрай плащане и несигурност в крайния резултат не знам дали си струва. Досега да беше дал 30 лв. и да имаш инсталиран работещ Win.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Колегата Еделвайс, може да иска да се усъвършенства. И покрай това и малко тръпка и силни усещания Иначе няма напредък и развитие. Собствения опит е най-добрия учител...

Еделвайс, извинявай, ма ебаси цирка правиш с това интернет плащане!

Питаш, казва ти се, и пак си вършиш квото си си навил на пръста. Няма сми, просто!
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, остави го човека да работи върху себе си. Самоусъвършенстването не е лесна работа. По-важното да се справи и да е доволен от себеси, и постигнатите резултати.

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, много те уважавам, причината е че нямам никакво доверие при интернет плащания, това е положението, и на мен ми е чудно като един бивш колега-пенсионер ме молеше всеки път при превод на заплата и пенсия да отида до банкомата и да му изтегля пенсията-заплатата, понеже изпитвал ужас от банкомати, както и моя позната пък я страх да плаща с карта в хранителните магазини и предпочита всеки път да тегли от банкомат, така че не трябва да те учудва че има хора които са недоверчиви към определени банкови операции...

Благодарение на вашите съвети, успях да инсталирам чиста инсталация на Windows 10 Pro на стария лаптоп успешно, което за мен си е добрe дошло и като за обща култура и тръпка , това с интернет плащанията засега са ми трън в задника и им нямам никакво доверие, по-нататък с времето може и да се престраша, та ще пиша при развитие от моите хора за продуктовия ключ.

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Полезна информация, така и иначе им казах да търсят ключ до 40 Евро, би трябвало да е по-редовен от такъв за 3 Евро, ще видим, нека проучат...

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Микро-меките не са вездесъщи. Официалният сайт, на официалния крак за прозорците също си е достъпен и всеки може да си го дръпне. Важно е да е наясно с рисковете.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Стойността на рисковете е цифром и словом 7 долара, ако по някое време спре да работи. Толкоз.

И да, знам че не са вездесъщи. Подобни статии се опитват да им вменяват такива качества.
      Последно редактирано от sparkybg; 19-12-22, 18:35.

Моите хора от чужбина ми изпратиха активиращ код, въведох го и станааа , всичко е точно ето снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20221219_181122.jpg
Прегледи:251
Размер:444.8 КБ
ID:6903742

Благодаря ви на всички за съветите ви, бъдете живи, здрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишните празници!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Нищо черно няма в станцията. Ако искаш "оригинален" активационен код, той се купува от официален продавач. Всичко останало е еднакво рисково, освен ако някой твой човек гарантирано ти продаде изостанал неупотребен закупен официално номер.

В конкретния случай това че е платил 40 евра само по себе си категорично не му носи никакви допълнителни "сигурности". Търговеца съвсем спокойно може да е напазарувал от тия по 7 евра и да ги препродава например.

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Този активационен код си е ургиналдъ. Човекоси е го плАтил, и си го е получИл. Седи мирен ся.

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам колко е платил и нито откъде, не поиска да ми каже, каза ми да го приема като Коледен подарък, така и иначе ще има задължителна почерпка от мен през лятото когато си дойдат в БГ и се видиме

https://it.dir.bg/pr-zone/godeal24-k...-za-13-65-evro

Аман от ментета!
    И поне да бяха написали с кой куриер работят, че не понасям Спиди
    Враг усраине

Коментар

Еделвайс , само да знаеш, че присъствието ти в този форум в далеч, по-опасно от това да платиш с карта в интернет
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        Еделвайс , само да знаеш, че присъствието ти в този форум в далеч, по-опасно от това да платиш с карта в интернет
        Нали. Може да си изкълчи показалеца докато клика с мишката.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          ...Аман от ментета!
          И поне да бяха написали с кой куриер работят, че не понасям Спиди
          Впрочем, потвърждавам за техническата потдръжка. Имат такава и ми съдействаха с инсталацията на единия Office - нещо не се получаваше според описанието им.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Толкова ми хареса да се занимавам с лаптопа по-назад и се реши всичко, че реших за кеф и тръпка, още от снощи да подкарам 10-ката на първия ми лаптоп, който към днешна дата е 16 годишен, купил съм го чисто нов през 2006год. с тогава току що излязъл на пазара с оригинален Windows Vista, лаптопа ми е:

Lenovo 3000 N200 (3000 N Series)

Processor Intel Core 2 Duo T7100 2 x 1.8 GHz (Intel Core 2 Duo)

RAM 4GB

Graphics adapterNVIDIA GeForce Go 7300 - 128 MB VRAM

Display15.40 inch 16:10, 1680 x 1050 pixel, WSXGA+

MainboardIntel 945PM

Първото което направих да го почистя от прахта, да сложа батерията му че го бях откачил от лаптопа, батерията си е оригиналната му за лаптопа и е 16 годишна, каква бе изненадата ми, когато видях че има останал 8% заряд, впоследствие като се зареди на 100%, изкара 2 часа и нещо, направо не мога да повярвам че клетките не са му заминали, луда работа.

Вистата като се зареди, изписа ми куп предупреждения и грешки и опасности, нормално за към днешна дата.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221219_172414.jpg Прегледи:0 Размер:350.9 КБ ID:6903840

Реших да направя чиста инсталация и за спорта да подкарам Window 10 Pro, макар че много се съмнявах изобщо да се получи.

Неговия БИОС един архаичен, с доста зор и с проба-грешка успях да буутна флашката.

Тук поредната изненада, флашката на магия зацепи и тръгна началната инсталация:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221219_172410.jpg Прегледи:0 Размер:318.2 КБ ID:6903841

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221219_174422.jpg Прегледи:0 Размер:266.6 КБ ID:6903842

Самата инсталация отне час и половина, лаптопа не само че е с роторен хард ами е и от бавните на 5400 оборота

Успешна инсталация и тук още един час за да се актуализират всички важни файлове за Windows 10 Pro и за Лаптопа важни файлове.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221219_190446.jpg Прегледи:0 Размер:369.6 КБ ID:6903843

Реших за майтап да въведа оригиналния продуктов ключ на Вистата, оригиналния стикер от Microsoft под лаптопа се оказа запазен, въведох продуктовия ключ от оригиналната Виста който беше на лаптопа, и изненадаааа, ключа се активира, направо не мога да повярвам че стана, как е възможно това, нямам думи, голям кеф и удовлетворение ми дава като се занимавам със старите лаптопи, направо си е голяма тръпка за мен такова занимание.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221220_105732.jpg Прегледи:0 Размер:347.8 КБ ID:6903844

Има ли обяснение как е възможно продуктовия ключ за Вистата да се е активирал при Windows 10 Pro, да не би на дъното за лаптопа да е кодирано нещо останало от оригиналната за лаптопа Виста?

Има само един недостатък, бавен е, но като се има предвид че изобщо даже и не очаквах да се инсталира, особено че и да го активирам с кода на Вистата си е супер за спорта
            Последно редактирано от Еделвайс; 20-12-22, 11:39.

Коментар

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              Браво, колега. Имаш напредък и то сериозен за 2-3 дни. С практика се става майстор, само с гледане не става...

• Ми купи му едно SSD. 256GB-овите почват от 35 кинта вече.

Ако е SATA де. Ако не е, няма да ти се получи. С механичен системен диск в днешно време е невъзможно да се работи под Windows - ще буутва по половин час, особено дърт компютър.

ПП: Би-трябвало да е SATA.

Коментар

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              Запиши отделно активационния номер на Вистата, едно за да ти е по-лесно при въвеждането, и за по-сигурно съхраненние.

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Активационния му номер е под лаптопа с оригиналната си лепенка

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              Знам, четох твоя пост. Лепенката може да се изтрие, или зацапа, отлепи и тн. За да се избегнат следващи драми - изгубихактивационниякоднавистатамоляпомогнете, според мен ще е добре да си го дублираш поне на още едно място.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ми купи му едно SSD. 256GB-овите почват от 35 кинта вече.

Ако е SATA де. Ако не е, няма да ти се получи. С механичен системен диск в днешно време е невъзможно да се работи под Windows - ще буутва по половин час, особено дърт компютър.

ПП: Би-трябвало да е SATA.

sparkybg коментира
            Днес, 11:43
            SATA e. 35 кинта и става друг компютър
            Наистина е SATA, за 16 годишен лаптоп, сега за първи път му отварям капачето и да видя харда, ето:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20221220_121324.jpg
Прегледи:218
Размер:414.6 КБ
ID:6903859

Коментар

• Вместо са сложиш една седмичка, доброволно да инсталираш тая модерна скрап... Хм...

И коментаторите...

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                На един и същи лаптоп ли? един и същи хардуер?

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Да, но все пак 7-цата не беше активирана официално и с изключени ъпдейти от няколко години, отделно имаше и много приложения които бяха настроени да се стартират едновременно при зареждането на 7-цата, ако трябва да сме честни, работят си еднакво бързо, което е супер за мен.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                След няколко преминавания от 7 на 10, също не забелязвам някакви драстичности в бързодействието в никоя посока. Но всичко живо е с много RAM и NVMe дискове, изключая един dual boot таблетолаптоп, който е доста скромен като хардуер и въпреки това няма грижи с 10ката.

• Седмичката умря, колкото и да ми е неприятно да го кажа. Само един от лаптопите ми остана на 7-ца. Другите ги смених, с отвращение.

Коментар

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                Докато върви някой бараузър няма да умре

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                За повечето хора компютъра служи за нещо повече от браузване, сепак. С браузване се справя и най-банален евтин таблет под Android.

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                Напоследък браузер ми стига. И малко пути, ама то още си върви. Но таблет определоно не става за работа.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Вместо са сложиш една седмичка, доброволно да инсталираш тая модерна скрап... Хм...
              Нали именно заради спирането на поддръжката за Windows 7, е цялата тази тема и разправия за 10-ката, като разбрах как става на стария лаптоп, направих го и на още по-стария и то изненадващо успешно

Коментар

• Их като започнете с тая поддръжка... Да пусна ли дедо и да напиша няколко реда от ХП-то. Не през виртуалка...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X