Разбирам удовлетворението да направиш нещо сам, но толкова терзания покрай плащане и несигурност в крайния резултат не знам дали си струва. Досега да беше дал 30 лв. и да имаш инсталиран работещ Win.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Покупка на оригинален и евтин Windows 10 Pro, за стар лаптоп
Свий
X
-
Еделвайс, извинявай, ма ебаси цирка правиш с това интернет плащане!
Питаш, казва ти се, и пак си вършиш квото си си навил на пръста. Няма сми, просто!Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 2 likes
Коментар
-
Спарки, остави го човека да работи върху себе си. Самоусъвършенстването не е лесна работа. По-важното да се справи и да е доволен от себеси, и постигнатите резултати.
-
Спарки, много те уважавам, причината е че нямам никакво доверие при интернет плащания, това е положението, и на мен ми е чудно като един бивш колега-пенсионер ме молеше всеки път при превод на заплата и пенсия да отида до банкомата и да му изтегля пенсията-заплатата, понеже изпитвал ужас от банкомати, както и моя позната пък я страх да плаща с карта в хранителните магазини и предпочита всеки път да тегли от банкомат, така че не трябва да те учудва че има хора които са недоверчиви към определени банкови операции...
-
Благодарение на вашите съвети, успях да инсталирам чиста инсталация на Windows 10 Pro на стария лаптоп успешно, което за мен си е добрe дошло и като за обща култура и тръпка
, това с интернет плащанията засега са ми трън в задника и им нямам никакво доверие, по-нататък с времето може и да се престраша, та ще пиша при развитие от моите хора за продуктовия ключ.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Нищо черно няма в станцията. Ако искаш "оригинален" активационен код, той се купува от официален продавач. Всичко останало е еднакво рисково, освен ако някой твой човек гарантирано ти продаде изостанал неупотребен закупен официално номер.
В конкретния случай това че е платил 40 евра само по себе си категорично не му носи никакви допълнителни "сигурности". Търговеца съвсем спокойно може да е напазарувал от тия по 7 евра и да ги препродава например.
-
Този активационен код си е ургиналдъ. Човекоси е го плАтил, и си го е получИл. Седи мирен ся.
-
https://it.dir.bg/pr-zone/godeal24-k...-za-13-65-evro
Аман от ментета!
И поне да бяха написали с кой куриер работят, че не понасям Спиди

Враг усраине
Коментар
-
Нали. Може да си изкълчи показалеца докато клика с мишката.Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеЕделвайс , само да знаеш, че присъствието ти в този форум в далеч, по-опасно от това да платиш с карта в интернет

Коментар
-
Впрочем, потвърждавам за техническата потдръжка. Имат такава и ми съдействаха с инсталацията на единия Office - нещо не се получаваше според описанието им.Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение...Аман от ментета!
И поне да бяха написали с кой куриер работят, че не понасям Спиди

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Толкова ми хареса да се занимавам с лаптопа по-назад и се реши всичко, че реших за кеф и тръпка, още от снощи да подкарам 10-ката на първия ми лаптоп, който към днешна дата е 16 годишен, купил съм го чисто нов през 2006год. с тогава току що излязъл на пазара с оригинален Windows Vista, лаптопа ми е:
Lenovo 3000 N200 (3000 N Series)
Processor Intel Core 2 Duo T7100 2 x 1.8 GHz (Intel Core 2 Duo)
RAM 4GB
Graphics adapterNVIDIA GeForce Go 7300 - 128 MB VRAM
Display15.40 inch 16:10, 1680 x 1050 pixel, WSXGA+
MainboardIntel 945PM
Първото което направих да го почистя от прахта, да сложа батерията му че го бях откачил от лаптопа, батерията си е оригиналната му за лаптопа и е 16 годишна, каква бе изненадата ми, когато видях че има останал 8% заряд, впоследствие като се зареди на 100%, изкара 2 часа и нещо, направо не мога да повярвам че клетките не са му заминали, луда работа.
Вистата като се зареди, изписа ми куп предупреждения и грешки и опасности, нормално за към днешна дата.
Реших да направя чиста инсталация и за спорта да подкарам Window 10 Pro, макар че много се съмнявах изобщо да се получи.
Неговия БИОС един архаичен, с доста зор и с проба-грешка успях да буутна флашката.
Тук поредната изненада, флашката на магия зацепи и тръгна началната инсталация:
Самата инсталация отне час и половина, лаптопа не само че е с роторен хард ами е и от бавните на 5400 оборота
Успешна инсталация и тук още един час за да се актуализират всички важни файлове за Windows 10 Pro и за Лаптопа важни файлове.
Реших за майтап да въведа оригиналния продуктов ключ на Вистата, оригиналния стикер от Microsoft под лаптопа се оказа запазен, въведох продуктовия ключ от оригиналната Виста който беше на лаптопа, и изненадаааа, ключа се активира, направо не мога да повярвам че стана, как е възможно това, нямам думи, голям кеф и удовлетворение ми дава като се занимавам със старите лаптопи, направо си е голяма тръпка за мен такова занимание.
Има ли обяснение как е възможно продуктовия ключ за Вистата да се е активирал при Windows 10 Pro, да не би на дъното за лаптопа да е кодирано нещо останало от оригиналната за лаптопа Виста?
Има само един недостатък, бавен е, но като се има предвид че изобщо даже и не очаквах да се инсталира, особено че и да го активирам с кода на Вистата си е супер за спорта
Последно редактирано от Еделвайс; 20-12-22, 11:39.
- 1 like
Коментар
-
Ми купи му едно SSD. 256GB-овите почват от 35 кинта вече.
Ако е SATA де. Ако не е, няма да ти се получи. С механичен системен диск в днешно време е невъзможно да се работи под Windows - ще буутва по половин час, особено дърт компютър.
ПП: Би-трябвало да е SATA.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Запиши отделно активационния номер на Вистата, едно за да ти е по-лесно при въвеждането, и за по-сигурно съхраненние.
-
Знам, четох твоя пост. Лепенката може да се изтрие, или зацапа, отлепи и тн. За да се избегнат следващи драми - изгубихактивационниякоднавистатамоляпомогнете, според мен ще е добре да си го дублираш поне на още едно място.
-
-
Наистина е SATA, за 16 годишен лаптоп, сега за първи път му отварям капачето и да видя харда, ето:Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМи купи му едно SSD. 256GB-овите почват от 35 кинта вече.
Ако е SATA де. Ако не е, няма да ти се получи. С механичен системен диск в днешно време е невъзможно да се работи под Windows - ще буутва по половин час, особено дърт компютър.
ПП: Би-трябвало да е SATA.
sparkybg коментира
Днес, 11:43
SATA e. 35 кинта и става друг компютър
Коментар
-
Вместо са сложиш една седмичка, доброволно да инсталираш тая модерна скрап... Хм...
- 1 like
Коментар
-
На един и същи лаптоп ли? един и същи хардуер?
-
Да, но все пак 7-цата не беше активирана официално и с изключени ъпдейти от няколко години, отделно имаше и много приложения които бяха настроени да се стартират едновременно при зареждането на 7-цата, ако трябва да сме честни, работят си еднакво бързо, което е супер за мен.
-
След няколко преминавания от 7 на 10, също не забелязвам някакви драстичности в бързодействието в никоя посока. Но всичко живо е с много RAM и NVMe дискове, изключая един dual boot таблетолаптоп, който е доста скромен като хардуер и въпреки това няма грижи с 10ката.
-
Нали именно заради спирането на поддръжката за Windows 7, е цялата тази тема и разправия за 10-ката, като разбрах как става на стария лаптоп, направих го и на още по-стария и то изненадващо успешноПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВместо са сложиш една седмичка, доброволно да инсталираш тая модерна скрап... Хм...
Коментар
-
Их като започнете с тая поддръжка... Да пусна ли дедо и да напиша няколко реда от ХП-то. Не през виртуалка...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
, всичко е точно ето снимка:
Коментар