Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет относно Гугъл профил

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвет относно Гугъл профил

    Привет!
    Надявам се да съм улучил правилния раздел.
    Въпросът ми е, дали и как мога да променя настройките за сигурност на Гугъл профила си?
    Някой (всъщност знам кой) има достъп. Не знам точно по какъв начин, но явно е възможно, влиза дори в профила ми в суратя и дори си позволява да коментира от мое име. Въпреки, че смених паролата и е доста сложна. Включва ме в групи, дори публикува от мое име на стената ми.
    Мога да разкажа и предистория. Не съм съвсем в час с тия неща, макар и да назнайвам това-онова.
    Your conscience is all you can take to your grave.

  • #2
    Предполагам знаеш че с един и същ гугъл акаунт, можеш да се логнеш на най-различни устройства, лаптоп, смартфон, смарт тв и т.н., особеното в случая е, че в момента в който се логнеш с даден акаунт и на друго устройство, то на твоето си устройство, смартфон, автоматично ще получиш имейл, дали ти си се логнал на другото устройство, ти цъкваш - да или не, така че трябва 100% да си получил имейл на твоя ........ @gmail потвърждение че си ти, в случая щом е друг, тогава посочваш - не и от там ще предприемат съответната процедура за защита на акаунта ти и ще получиш упътвания как да процедираш?
    Последно редактирано от Еделвайс; 29-04-20, 22:00.

    Коментар


    • #3
      Това ми е ясно. Проблемът е, че не ползвам активно мейл. А и не получавам известия за мейл, нито на телефона, нито на компа. Та, няма как да следя мейлите, за да видя кой се е логнал от друго устройство. В случая другото устройство е телефонът на покойния ми баща, който ползваше същия гого акаунт, защото телефонът беше мой преди това. Стана така, че телефонът се затри заедно с него и явно някой го ползва, независимо първа, втора, или трета ръка. Известия ми се явяват когато вляза в настройките на суратя, че някой ми се логва от този телефон. Обмислям да му намеря кутията и да опитам оператора, дали ще го блокира по имей. Другия вариант е да си променя паролата в гогъл, без да си сменям мейла. Но не ми е ясно дали ще проработи. И третия, да подам жалба в отдел киберпрестъпления в полицията. Някой ми се логва през джи мейл, а аз джи мейл профил нямам. Странно ми е, отделно че е ултратъпо телефонът да го позволява това...
      Your conscience is all you can take to your grave.

      Коментар


      • #4
        Щом се логва с твоя профил може да видиш къде се намира .
        https://support.google.com/accounts/.../3118687?hl=bg
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

        Коментар


        • #5
          Аз го знам къде се намира. В смисъл в кой град, Баща ми беше изпратен за аутопсия в Кюстендил и там се намира телефонът. Не ме интересува самия телефон. Да си го ползва, в когото е попаднал по един или друг начин, макар и лекинко нечестно. Но да не ми влиза в профилите. Знам му и джи мейла. Въпросът е, какво да направя.
          Благодаря все пак за линка! Ще го прегледам.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • #6
            E влез си в Гугъл профила и виж кой телефон е зададен там и кой мейл адрес. Ако има нещо извън твой контрол - разкарай го.
            Имаш опция да видиш всички устройства, които се логват и, съответно, да ги разлогнеш. Можеш да видиш кои програми имат достъп до Гугъл профила ти и, съответно, можеш да ги разкараш.
            Смени си паролата и след това задай на Гугъл да използва 2-степенна верификация. Т.е. след като си въведеш паролата, да ти пратят на телефона код, който да въведеш. Естествено, в профила ти трябва да е зададен твоят телефон.

            Ако ти влиза във Фейсбук профила - смени си паролата и там и виж какви телефон и мейл са зададени. Ако има такива извън твой контрол - разкарай ги.


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:google1.jpg
Прегледи:426
Размер:57.8 КБ
ID:6596637

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:google2.jpg
Прегледи:420
Размер:75.2 КБ
ID:6596638
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-04-20, 08:10.
            Ние не сме неутрални!

            Коментар


            • TigerHunter
              TigerHunter коментира
              Редактиране на коментар
              Благодаря!

          • #7
            Ей, това верно е МНОГО опасно, някой случайно да ти рови из профила!
            Наще юнаци си направили Гугъл акаунт за да ползват единствено календара (не че организацията няма домейн и от там мощен календар със всички екстри)...

            ДОКАТО една заран колегата "откри", че има достъп до онлайн банкирането на колежката си. А то кво станало: всеки почнал да си синхронизира с то акаунт фейсбуците, бг-мамите и квото душа сака... и в един момент всеки има достъп до всичко на другия!
            Поизпотиха се, ама мина точно.
            Публикувайте отговор

            Коментар


            • TigerHunter
              TigerHunter коментира
              Редактиране на коментар
              Така е, Освен това, келешчето беше пуснал не особено приличен коментар от мое име на племенницата. Тя знае, че не съм аз, ама е кофти така. Вчера ме присъединява няколко пъти към разни групи и аз ги напусках. Шибано е.

          • #8
            Чавдаре, направих каквото ме посъветва, Успях да блокирам предишния си телефон и да изтрия всички данни от него. Надявам се, да се е получило. Но понеже акаунтите на гого са предимно джимейл, а аз съм се логнал открай време с абв, не успявам да изтрия мейла на дришльото. Както и да е, смених всичко. Дори да си влезе с мейла, не ми знае паролата. Не ми дава да му изтрия джимейла, щото не ми дава. Следва да си сменя и паролата на суратя, че може да ме е запазил логнат някъде, но едва ли, щото изтрих всички данни от тоя телефон. Искам да видя, какво ще стане. Смяната на партолата в суратя, не е проблем.
            Ще изчакам до утре. Гадно е, да ти приемат приятелства, хора, които не познаваш и не си искал приятелство от тях. Ако жената не беше свидетел на цялата дандания, щях да си имам проблеми и с нея.
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #9
              Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              ... Но понеже акаунтите на гого са предимно джимейл, а аз съм се логнал открай време с абв, не успявам да изтрия мейла на дришльото. ...
              А в Contact info на акаунта кой Емейл стои?!? Ако на Google Account email е неговият, това не е добре, защото това е основният мейл на акаунта и не може да бъде сменен. Т.е. акаунтът по-скоро е негов.

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:google3.jpg
Прегледи:457
Размер:56.2 КБ
ID:6597017


              Ако е така, защо просто не си регистрираш един твой Gmail и да си имаш акаунт на чисто?
              Ние не сме неутрални!

              Коментар


              • #10
                В контакт инфо е моят имейл. Както и моят телефон. Преди не беше така. Но под името на профила ми, стои неговият джи мейл. Не знам, ако си направя джи мейл и повторя всички тия процедури, дали ще мога да го заменя. Явно гого работи превалентно с джи мейл. Направих си нов профил с джи мейл. И сега, дали съм изгубил всичко от стария?
                Последно редактирано от TigerHunter; 30-04-20, 23:33.
                Your conscience is all you can take to your grave.

                Коментар


                • #11
                  Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  В контакт инфо е моят имейл. Както и моят телефон. Преди не беше така. Но под името на профила ми, стои неговият джи мейл. ...
                  Щом под името на профила стои неговият мейл, значи той е основният за профила. Т.е. не можеш да го смениш. Не знам как се е стигнало до тази ситуация, но на твое място просто бих изчистил всичко лично, което имам в този акаунт, и бих си направил свой, със свой Gmail.

                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • #12
                    Как да изчистя всичко? Вече си направих профил с мой си джи мейл. Нямам идея, как се е стигнало. Предишния ми телефон го дадох на баща ми, който го ползваше до преди четири месеца. Когато почина, го закараха за аутопсия в Кюстендил. Там явно някаой е щипнал телефона. Не знам въпросният келеш дали го има от първа, втора или трета ръка. Аз свързах всичко с телефона едва преди няколко дена. Не знам, как си е присвоил профила ми. Аз телефона го блокирах през гого. Тази вечер.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

                    Коментар


                    • #13
                      В ебаси матрицата се вкарахме с тоя гъгал и с тия смартфони...
                      Your conscience is all you can take to your grave.

                      Коментар


                      • #14
                        Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        В ебаси матрицата се вкарахме с тоя гъгал и с тия смартфони...
                        Лошото е, че вече за ползването на почти всичко ти искат едва ли не пълна автобиография и още нещо Като не дадеш данни не можеш и да ползваш услугите. Виж само един уж безобиден Вайбър до какво иска да има достъп, за да го инсталираш и ползваш. Накратко - всеки иска да получи данните ти, за да търгува на воля с тях
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

                        Коментар


                        • Чавдар (V93)
                          Чавдар (V93) коментира
                          Редактиране на коментар
                          Това е цената, която плащаме за "безплатните" услуги. Безплатно е само сиренцето в капана ...

                      • #15
                        Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Как да изчистя всичко? ....
                        Data & personalization -> Download, delete, or make a plan for your data


                        Ние не сме неутрални!

                        Коментар


                        • TigerHunter
                          TigerHunter коментира
                          Редактиране на коментар
                          Много благодаря!

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X