Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wireless

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Wireless

Благодаря за съвета, Stas. Пробвах го тоя номер с рестартирането на рутера и изчакване за 5-10 мин. Действа от втори-трети опит. Май ще трябва да го сменям, ако продължава да се бъзика така своенравно... Ресет и препрограмиране дали може да помогне?

Коментар

С какъв адаптер е ?
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Знам, че тук сме да си чешем езиците, но за подобни проблеми аз обикновено се обръщам към моя интернет доставчик. До 1 час идват момчетата и проблема е решен. Когато си купувах рутър попитах не мога ли сам да си го пусна, а момичето ми обясни учтиво, че първо трябва да ми сменят IPто с MAC адрес, да ми дадат неговите дани и ако мога да си вкарам сам настройките - няма пр. При което търпеливо изчаках техниците чиято услуга е съвсем безплатна
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

Тая гад (рутерчето) прави мизериите си, когато си поиска. И не се знае дали ще покаже нрава си пред техниците. Днес само два пъти се скапа и се отпуши след рестартиране.
          Адапторът е обикновен, 9 волта... Подхванах темата, за да изясним дали е възможно покриване и заглушаване на честотата от по-мощен и дали е съседско вмешателство

Коментар

По принцип мисля че е възможно но както казваш той е и с по-слаб сигнал и не би трябва да заглушава твоя който е с по-силен такъв. Между другото рутерите имат и настройка за работа на определен канал мисля че са до 13 може и повече и ако твоят и на комшият са на един и същ канал може да стават и конфликти. Така че може да пробваш да го смениш да работи на друг канал или да е на настройка за автоматично търсене. Тогава обикновено самия рутер търси свободен канал и се мъчи да се вържи на него за да не се получават конфликти но пробвай и ръчна промяна. Пък и най-добре е ако можеш да пробваш в същата стая в която се намира самия рутер дали всичко е наред и дали се губи сигнала пак. Ако и в този случай нещата са същите най-вероятно нещо не е наред с рутера. А относно вмешателството също е възможно ако някой почне да ти флуди рутера или отвън по нета или по безжичната такава. При чести атаки някои рутер като крайна мярка блокират достъпа до тях и се рестартират с цел да блокират натрапниците. Може и фирмуеъра също да прави проблеми. Така например на моя лятото почна по едно време много да забива често през деня и след префлашлане се оправи и засега работи доста стабилно. Така че наистина причини много.

Коментар

както е написано по-горе най чест проблем за това е фирмуера. флашване би трябвало да го оправи. или ъпдейт.иначе можеш да си го рестартираш безброй пъти и ту ще работи ту ще се губи.
              висете отпуснато

Коментар

Можеш да пробваш с друг комп, ако прави същия проблем - ще мислим какво да правим с рутера. Ако не - проблема ще е в компютъра. Като установиш къде е проблема - ще помагаме отново.
                JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Купи си един китаец ТР - линк за 40-50 лева и не се занимавай с глупости. От една година съм с такъв и му забравих и пароли и всичко. Не съм го пипал.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X