Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Windows 7

Колеги изпробвахте ли новия Windows 7?

преди час го пробвах и то нарочно на слаба машина. Е нов PC де но с ниски параметри дъно на Foxconn A6VMX с AMD/ATI интегриран чипсет, процесор AMD LE1150 на 2GHz, 1GB RAM, 160 SATA HDD.

Направи ми впечатление че доста бързо се инсталира и не ви досажда при инсталацията с въпроси. Както бях чел преди има всички драйвери за у-ва и наистина е така, намери си абсолютно всичко по хардуера.
    Интерфейса много наподобява този на виста но има и доста подобрения. Ленатата със задачи съдържа графични икони на стартираните приложения, т.нар. gadgets може да се слагат където пожелаете на десктопа, досадния user account control вече е доста по спокоен и има възможност за настройка, има подобрен wizard за настройка на домашна мрежа и предполагам нормален потребител ще може да си свърже компютрите без нужда от спец
    Доста е интерактивен и разбираем поне за мен, макар че според мен това си е една надстройка на Vista a не генерално нов Windows.
    На тази слаба машина зарежда съвсем малко по-бавно отколкото XP, но мога да кажа абсолютно поносимо и нормално (несъм го пробвал след инсталации на допълнителен софтуер) а и работата му е абсолютно прилична та дори и с този 1GB памет.
    Предполагам че всички корекции от сървис пака на Vista тук са залегнали стандартно и дано се радваме на небъгава система след излизането му, макар че това е нетипично за MS

Като цяло мога да кажа че ми направи добро впечатление
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

До: Windows 7

Доколкото съм чел - това си чисто нов Windows, писан е от нулата, не е ъпгрейд на Виста. Съдържа малко ядро(kernel, наричано още MinWin), който може да се инсталира самостоятелно, всичко останало са надстройки. Концепцията е различна - цели се да има едно общо ядро, над което да се правят версии за mobile(PocketPC), десктоп, лаптоп(с тъчскрийн и/ли с мултитъч технология).
    Последно редактирано от Tihomir(imageo); 20-02-09, 19:32.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Информацията в интернет е противоречива, но мисля че 7 все пак е със старото ядро, поне така пише тук

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=6585
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1690 - пише, че все пак ще е с MinWin, но ще ползва части от Vista с цел съвместимост.Бъдещето е на multi-touch екраните, така че интересното ще е там - кой ще направи първата най-добра ОС за такива устройства. Microsoft дават сериозна заявка с Microsoft Surface и Windows 7, който уж ще поддържа такива неща, остава да седим и да гледаме.
        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Изкарах 2 месеца уж за тест,а взе че ми хареса как се държи и още си карам с него. А според мен е рано да се каже какво ще излезе накрая.

Коментар

В момента съм с 7048 версията на 7. Нямам забележки за сега. Държи се мъжката
            А относно това дали е надстройка на виста - не не е. 7-цата е изцяло писана на ново както казаха по горе и това че има някой общи черти(интерфейси) с вистата, се изчерпват общите неща.

Коментар

Ама всъщност тествате нещо предсерийно, нали? Щото аз не бях чувал да е излязъл 7...

Коментар

Да колега правилно си подучул че това не е официална версия а е бета за тестови нужди. Официалната версия на новия Windows 7 се очаква да излезе към края на годинита или чак следващата. Иначе и аз го тествам в момента и като бързина бих казал че е по добре даже от XP ползвам 64 bit версия. Кофтито на новия Windows е че инсталацията е малко леко казано огромна на мен ми зае към 14 гигабайта място. Но и рам доста си гълта също де, но аз съм с 4 гига и това не е проблем, но ми е интересно как се държи на някоя по стара машинка и ако някой има впечатления от работата на 7-цата на такава нека да сподели

Коментар

Инсталирал съм го няколко пъти за проба, не го ползвам.
                  Но едно предупреждение от мен: Внимавайте с такива ранни версии!
                  Направих експеримент на един нотбук с Виста да Ъпгреидна до 7, процеса е продължителен (часове!), но елементарен. Естествено предупреди, че два софтуера от текущата инсталация няма да вървят - ОК, НО Големият проблем настана като завърши инсталацията, Разпознаването на отпечатъци НЕ работеше, а и Филтъра на клавиятурата Също, т.е. НЯМА Влизане (каквото и да въведеш - не е паролата).... Принудих се да връщам Имиджа на Вистата (добре, че го имах). Така че УМНАТА.

Коментар

Аз го имам от 2 месеца. Машината ми е с 1 ГБ памет и Р4 на 3400 МХц.

С него машината работи прилично добре. Една идея по-бавен е от ХР-то, но работи по-бързо от Виста. И не е толкова досаден.

Абе Харесва ми. Мисля че го очаква по-добро бъдеще от Виста
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз го тествам не преносим асус със Celeron M520 на 1.6 и 1.5GB RAM от която 256 отиват за видеото, значи реално остават 1.25GB.
                      Както казва колегата bullet_pk е една идея по бавен от ХР но по бърз от Виста. И на мен ми правят впечатление някой дребни проблемчета но предполагам ще ги изчистят. Чиста инсталация при мен мина за около 35-40 мин, и е около 6-7GB ако не ме лъже паметта. Вистата заема около 14-15 защото има една папка 7GB в която се съдържат копия на файлове за възстановяване, мисля че се казваше winsxs. Предполагам такова е положението при 64 битовата 7-ца на icpart.

Коментар

И в момента съм с него. За съжаление имам много дребни и досадни забележки, но най-гадното е, че няма подкарване на шера. С рутер съм и нета го подхвана за 5 секунди и то с USB-WiFi, но останалите 3 компа в мрежата не ги вижда. Има пингове навсякъде, ама видимост 0. По едно време се появи на лаптопа, но при опит за връзка вика, че мрежата е неподходяща. Чета от 3 дена из нета и всички се оплакват от същите проблеми. Другото е страшната шарения и анимции. Един час не ми стигна да го оправя и изчистя от циганията. Все едно бай Мангал му е рисувал тунинга. Иначе съм доволен от скоростта. Подкарал съм го на едно НР Р4 2,7М с 768м рам и вградено видео. Върви доста читаво, а драйвери си изтегли сам още на третия ъпдейт.
                        Последно редактирано от Myyy; 17-03-09, 23:16.
                        Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Мууу, не забравяй че това са още Бета версии. Ще изчистят и тия бъгове.

А другия компютър с който пробва шеринга - пак ли с windows 7 беше или беше с ХР/Vista?

Аз още не съм удпял да подкарам шеринг между РС-та с ХР и 98. Та може и да е заради различните версии на уиндоуса ...
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз съм много доволен от седмицата. Купих си лаптоп HP tx2650 с инсталирана Виста. Аз по принцип тази шарения не я понасям, а и компа не се държеше както ми се искаше. Попадна ми един от последните релиизи на бетата на Win7 и реших да пробвам. Останах приятно изненадан. Компа литна. Всичко по хардуера тръгна без инсталиране на драйвери-тъчскриина, пръстовия отпечатък, вифи, блутут. За останалия хардуер е ясно. Използваната рам е значително по малко(около 550-580 мб при нищо стартирано).Всичко по вифи мрежите в офиса и в къщи работи. Синхронизацията на телефоните ми HTC Diamond и Nokia върви нормално. Е има програми, които не харесват тази ОС , ама с времето се надявам да се оправят нещата. На няколко пъти се случи безпричинен рестарт, но все пак това е бета версия.
                            Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                            SSang Yong Kyron 2.0xdi
                            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Пробите ги правя м/у него и 3 компа 98. Шера между другите си върви. И ХР съм закачал, но такива проблеми не съм имал. Все пак всичко минава през рутера, а там пазно няма. Вчера пуснах едно Убунто на лаиф ЦД. Не бях го подкарвал отдавна и исках да видя дали ще тръгне шер. Не успях да го подкарам и там. Пак стигам само до нет. Едно време нямах рутер и беше голям проблем да тръгне нета. Шера тръгваше от първия път. Сега сме на обратно.
                              Колега atanas_93, Има едно приложение в Уиндоус 7 за синхронизация на програми от уиндоуси назад до 95:
                              Control Panel > Programs > Use an older pogram with this versin of Windows. Пусни го и има голям шанс да тръгнат тези програми. Аз за сега се боря с доса и имам напредък.
                              Последно редактирано от Myyy; 20-03-09, 08:48.
                              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X