Обява

Свий
Няма добавени обяви.

антивирус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: антивирус

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Късно питаш. Вече няма. Да беше попитал преди около 4 години, имаше отговор. Сега, има рецепта:

Прясна инсталация, последен SP и Updates, включен Automatic Update и Firewall. Инсталираш Firefox, Opera, Google Chrome и Safari. Изтриваш иконата на Internet Explorer отвсякъде, където я видиш (ръката трепва понякога, а грешките са непростими). После си правиш акаунт с минимални права и ползваш него, а на администраторския паролата (която може да е само едно изречение) я скриваш под възглавницата.

Ако искаш, ще ти разпиша подробно защо е така. Ако не, просто карай по рецептата и НЕ ИНСТАЛИРАЙ НИКАКВИ АНТИВИРУСИ - самите те са писани трагично и немалко зарази се възползват от тях.
    Аз бих чул (чел) с удоволствие по-подробно обясние на предложението ти.
    Range Rover Sport 2.7

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      кефиш ме,
      проблем иматдоставчиците че много трафик им хвърля
      аз съм си резервирал архива и не ми пука ама те незнам защо се оплакват
      Видях доста мнения... и ако трябва да съм честен не съм съгласен с повечето. IE просто няма изтриване - за това съдиха Майкрософт, защото го налагат с операционната си система. Сам по себе си броузера (Internet Explorer) е безвреден, и е просто една кожа за файл мениджера (Windows Explorer). Каквото и да ми приказват от Майкрософт, това си е самата истина. Като решение за теб бих препоръчал всички секюрити ъпдейти за "Windows XP" (особенно тези с "windows malitious software removal tool"), повече внимание какво и как инсталираш (винаги, но абсолютно винаги използвай "Custom Install" и махай всякакви "toolbar"-и!), смяна на броузера с "Opera" (ползвам я вече... 5-6-7? и аз не знам колко години...) и собствена огнена стена (firewall). Има най-различни такива - аз ползвах "Zone alarm". Постановката е доста простичка - забраняваш достъпа от вътре навън на всичко освен на "Opera"-та и е-мейл клиента и си свиркаш. Ако ти трябва фаил шеъринг "Zone alarm"-а си има слайдер с нивото на сигурност и обяснение какво позволява съответното ниво. Освен това има и т.нар. "white listing" - лист с апликации, протоколи и компютри, които биват пропускани без да бъдат филтрирани...

Зщо съм против да се премахва от потребителските опции Internet Explorer? Защото този броузер все още е стандарта за рендване на Интернет страници! Дори този форум си има проблеми с последна версия на "Opera"...

Разбира се пропуснах най-важното... ако толкова държиш на антивирус - моята препоръка е NOD32 и AdAware в комбинация. AdAware-а е по-добре да НЕ е постоянно активен... само ще бави допълнително. NOD32 е най-добратата клиентска антивирусна програма за мен в момента... Използвай най-основната версия - не някакви сюити или пакове - само антивируса!
      Последно редактирано от господин никой; 05-11-08, 09:05. Причина: Смислова добавка...

Коментар

ОРИГИНАЛЕН !!! Касперски, закупен в България. Не е скъп, ама желязен. Има в Дървеница фирма-представител на Касперски. Ако ти трябва, ще ти дам тяхните координати.

Коментар

мерси за мненията.
          Въпросът съм го решил принципно компютрите за работа нямат нищо общо с интернет
          останалото, както казват, кучета го яли.Целта е да не ми губи времто в безплодни инсталации и компютърно време.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
            мерси за мненията.
            Въпросът съм го решил принципно компютрите за работа нямат нищо общо с интернет
            останалото, както казват, кучета го яли.Целта е да не ми губи времто в безплодни инсталации и компютърно време.
            Точно за това става въпрос - имаш четири машини, нали?

Мога веднага да ти дам постановка с която да си изринеш повечето проблеми... Само дето си иска работата, а и няма нищо общо с антивируса... проблема е културата на ползване.

Коментар

Аз съм с Авира. Безплатната и версия ми върши идеална работа - за годините, през които я ползвам само един бацил не можа да ми пребори и аз го борих на ръка. Не проверява мейли и не играе като файъруол, ама за без пари толкоз. И понеже е безплатна, цената да я ползвам е да и търпя рекламите. Те обаче не са твърде натрапчиви - появява се джам, натискам ОК, джамът изчезва и не ме безпокои повече до края на деня. Откакто я знам, всички компютри, които са ми клиенти ги пазя с нея. Сама се ъпдейтва, дори сама се ъпгрейдва - един ден сядам на компота и забелязвам, че джамът на Авирата изглежда другояче.
              Това с културата на ползването е голям проблем, особено при някои хора. Обаче като почнат да се охарчват за специалисти, се научават - или почват да са по-културни, или почват сами да се оправят. Не ми дреме кое е, и в двата случая аз имам по-малко глупости на главата си.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                ...Само дето си иска работата, а и няма нищо общо с антивируса... проблема е културата на ползване.
                А! Това е истината! Преди време бях нещо като customer support на една много известна антиспам система ("нещо като", защото системата е безплатна и съответно на съпорта също не се плаща).

Та съм се нагледал на какво ли не. Влизал съм целенасочено на сайтове бъкани с вируси и трояни. Никога с IE и никога не съм цъкал "yes" на екрана на каквото и да е pop-up предложение. Винаги с включен Firewall. Това е било достатъчно да ме предпази от всички и всякакви буби.

Коментар

Преди да се повдигне въпроса - не продавам NOD32, не не си търся клиенти, и не нямам фирма за поддръжка на компютри!

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  ОРИГИНАЛЕН !!! Касперски, закупен в България. Не е скъп, ама желязен. Има в Дървеница фирма-представител на Касперски. Ако ти трябва, ще ти дам тяхните координати.
                  Доста се чудих дали да пиша това... и реших все пак да го напиша.

Касперски (или както обичам да го наричам Лешперски) има толкова много проблеми, че ще заприлича на роман ако реша да ги поствам. Като общи и видими проблеми - нередовни ъпдейти, юзър френдли интерфейс комбиниран с прекалено свободно разположени опции (резултата е, че потребителите често се подвеждат по шаренииката и правят неща за които после дяволски съжеляват!), липса на tooltip-ове с обяснение КАКВО АДЖЕБА ВЪРШИШ В МОМЕНТА - аз лично нямам проблеми с Касперски... но майка ми има, както и всички, които нямат IT култура над средно ниво... Въобще антивируса страда от недомислиците и липсата на опит на тези, които го правят... след някоя друга година ще го пробвам пак - за сега е в "blacklist"-а ми за клиенти, в едно с "blackice defender"-а например, защото подвеждащия интерфейс плюс прекомерните свободи дават отвратителни резултати! Ще има точно обратен ефект в тази ситуация!

Наистина - ако трябва да задълбая в проблемите, които съм виждал клиенти да си отварят с този антивирус ще трябва да пиша романи...

Като стана въпрос за скъп-евтин... цената на NOD-а до скоро май беше 35-6 евро на година? Ако това е много... ами не знам за Norton antivirus, какво ще кажете.
                  Последно редактирано от господин никой; 05-11-08, 17:04. Причина: Добавка...

Коментар

Най-простото и ефикасно решение е на нов и чист уиндоус с пуснат файъруол, да се инсталира от сайта на Майкрософт безплатната програмка Windows Defender. Не е точно антивирус, но пък няма да даде на никой вирус да се инсталира тайно или направи нещо. Естествено, ако пита нещо, трябва да се мисли кога да се оговаря с да и кога с не... Уловката е, че се тегли само след валидация дали уиндуса е легален... ако не е сори...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Zone Alarm или всяка друга програмка която пита "абе тук една програмка се опитва да действа като сървър, какво да я правя?", комбинирана с читав антивирус, и си в общи линии готов.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Преди да ... ами не знам за Norton antivirus, какво ще кажете.
                        В интерес на истината аз съм доволен от Norton Antivirus. Всъщност ползвам Symantec Endpoint Protection, което е firewall и антивирус и antispyware, като инсталирам само клиентската част (в къщи все пак няма сървър ) И до сега не съм имал пропусната гад на ПЦ-то си. Но поважна е според мен културата на ползване на интернет.
                        От ZoneAlarm също съм много доволен, само малко ме дразни настройката й. Трябва да си играеш малко повече с нея.
                        Range Rover Sport 2.7

Коментар

Първоначално публикуван от incomis Преглед на мнение
                          В интерес на истината аз съм доволен от Norton Antivirus. Всъщност ползвам Symantec Endpoint Protection, което е firewall и антивирус и antispyware, като инсталирам само клиентската част (в къщи все пак няма сървър ) И до сега не съм имал пропусната гад на ПЦ-то си. Но поважна е според мен културата на ползване на интернет.
                          От ZoneAlarm също съм много доволен, само малко ме дразни настройката й. Трябва да си играеш малко повече с нея.
                          Нямах предвид, че е лош антивирус - бива си го, просто е по-тежък... Това, което исках да кажа е, че цената му е относително висока - към 100 евро май се връзваше с лиценз за ъпдейт 2-3 години... малко ми е мъгла в момента, но нещо такова ми се върти в главата...

Колкото до клиент-сървър - ако имаше 10-12 компютъра и сървър щеше да оцениш тази функционалност!
                          Последно редактирано от господин никой; 07-11-08, 09:44. Причина: typo...

Коментар

Нямах предвид, че е лош антивирус - бива си го, просто е по-тежък... Това, което исках да кажа е, че цената му е относително висока - към 100 евро май се връзваше с лиценз за ъпдейт 2-3 години... малко ми е мъгла в момента, но нещо такова ми се върти в главата...

Колкото до клиент-сървър - ако имаше 10-12 компютъра и сървър щеше да оцениш тази функционалност!
                            Според мен доста тежки са всички версии на Symantec, които се водят за Home users. А Endpoint-а e "corporate protection". Няма красотии, но е много по-лек.
                            Range Rover Sport 2.7

Коментар

Browser - Maxthon - http://maxthon.com/
                              Antivirus - aVast - http://avast.com/eng/download-avast-home.html
                              Spyware - Spybot - http://www.download.com/Spybot-Searc...-10122137.html

и трите работят и на БГ
                              и трите са БЕЗплатни
                              и трите функионират в смисъла за който са написани

Поздрави!

Коментар

Всъщност в службата си ползвам и тази функционалност... Може би защо имам около 500 компютъра
                                Range Rover Sport 2.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X