Обява

Свий
Няма добавени обяви.

антивирус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• антивирус

Колеги дайте съвет за антивирусна програма която да върши работа

До: антивирус

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
    Колеги дайте съвет за антивирусна програма която да върши работа
    Късно питаш. Вече няма. Да беше попитал преди около 4 години, имаше отговор. Сега, има рецепта:

Прясна инсталация, последен SP и Updates, включен Automatic Update и Firewall. Инсталираш Firefox, Opera, Google Chrome и Safari. Изтриваш иконата на Internet Explorer отвсякъде, където я видиш (ръката трепва понякога, а грешките са непростими). После си правиш акаунт с минимални права и ползваш него, а на администраторския паролата (която може да е само едно изречение) я скриваш под възглавницата.

Ако искаш, ще ти разпиша подробно защо е така. Ако не, просто карай по рецептата и НЕ ИНСТАЛИРАЙ НИКАКВИ АНТИВИРУСИ - самите те са писани трагично и немалко зарази се възползват от тях.

Коментар

кефиш ме,
      проблем иматдоставчиците че много трафик им хвърля
      аз съм си резервирал архива и не ми пука ама те незнам защо се оплакват

Коментар

кефиш ме,
        проблем иматдоставчиците че много трафик им хвърля
        аз съм си резервирал архива и не ми пука ама те незнам защо се оплакват
        Ще се оплакват, оплакват, па ще вземат да те отрежат.

Станал си бот. Разнасяш зарази и спам. Участваш в мрежови атаки. Ей затова е трафика.

Щом нямаш нищо важно, ти си знаеш. Аз, понеже и аз си зная, ... пак ще говорим.

Коментар

Аз обичам да съм коректен с хората и затова искам съвет

Коментар

Аз съм с Касперски. Бива, само дето често блеклистват ключовете, ама се оправям...

Коментар

Аз обичам да съм коректен с хората и затова искам съвет
              +1. Имаш съвет. Ако не ти е ясно, питай.

Коментар

дръпнах от интернет една програма -авира
                пищя на първото минаване казах и да изтрие заразените файлове ина второто минаване не пищи
                но понеже знам, че вирусите ги пишат същите хора които създават и програмите, ми стана интересно дали има начин да се защитиш
                Последно редактирано от Георги Крумов; 04-11-08, 22:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ще се оплакват, оплакват, па ще вземат да те отрежат.......
                  Има ли такъФ филм. Ако просто си прави трафик, няма как да го хванат. Ако лупи или краде IP-та, да. А и да си чувал БТК да отреже клиент за такова нещо?
                  Въпроса не е риторичен. Любопитен съм дали наистина го правят.
                  LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                    Има ли такъФ филм. Ако просто си прави трафик, няма как да го хванат. Ако лупи или краде IP-та, да. А и да си чувал БТК да отреже клиент за такова нещо?
                    Въпроса не е риторичен. Любопитен съм дали наистина го правят.
                    В добрия случай те филтрират. Почват разни неща да не ти работят. А ако не могат, или не им се занимава, те спират, че иначе ги тормозят самите тях.

Коментар

аз си мисля ,че проблемът е в новия колега и неговия компютър.Понеже в мрежата са 4 компа които постоянно дърпат нещо, а преди беше само един.

Коментар

все пак доколкото разбрах проблема се решава като се изтрие ИЕ от компа и се работи с другите браузъри

Коментар

дръпнах от интернет една програма -авира
                          Добър избор, като за безплатен вариант (ако разбира се си изтеглил фрий версията де)
                          От безплатните за мене тя е № 1.
                          Иначе аз лично ползвам Nod32 (само антивирусния пакет, без разните му там спай, защитни стени и прочие).
                          Освен да си сложиш антивирусна, препоръчвам ти да си сложиш и един Firewall (пък уиндоуския го изключи направо) - например Zone Alarm или друга. Аз преди ползвах Зоун Аларм, но после си сложих рутерче в къщи, пък и ме мързи да слагам защитни стени и няма грижи (даже сега гледам, че и уиндоуския е изключен). Освен това отвреме навреме (поне веднъж седмично) сканирам със SpyBot Search & Destroy и нямам грижи с нищо, пък и доставчика не е ревал

все пак доколкото разбрах проблема се решава като се изтрие ИЕ от компа и се работи с другите браузъри
                          Ааааа да - щях да забравя - използвам Интернет експлорър само за да си изтегля Firefox и толкова
                          Не съм си го изтрил от компютъра, просто не го използвам - но понякога пък ми се налага да го използвам, например при полагането на едни онлайн изпити, които на Firefox понякога не се визуализират коректно. На работа също го използвам за да зяпам камерите из офиса, защото техния пък софтуер само на ИЕ върви
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Мерси Ицо ,успокои ме.

Коментар

Мерси Ицо ,успокои ме.
                              Абе спокойно бе, какво толкова. Нали ти казвам, след антивирусната, като сложиш една защитна стена, която да й казваш кое да пуска навън/навътре в нета и си готов. И за капак турни и един анти spyware/adaware и толкова.
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X