Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с монитора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с монитора

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
    Здравейте имам предполагам дребен проблем с монитора но много гаден.
    Значи монитора си работи перфектно картина фокус контраст
    При първоначално стартиране на компютъра също няма проблеми.
    Проблемът се състои в това че при рестарт на компютъра нали знаете че в първия момент прекъсва видеосигнала и монитора минава в стенд бай- проблема е точно там че след такова прекъсване за секунда и после понякога монитора не тръгва понякога тръгва, получава се също когато изключа за секунда монитора от копчето. - почва да се чува едно като цвърчене от импулсното на монитора.
    Оправя се като постои изключен 5-6 минути.
    отворих го прегледах всички елементи са си наред проверих всички конектори всичко е наред няма признаци нещо да е изгоряло.
    Монитора е Делл 828FI.
    Най вероятно е проблем на импулсното захранване. Смени електролитните кондензатори на изхода и в самото импулсно. Като ги сменяш е хубаво да ползваш такива с нисък ESR... Щото иначе проблема ще се задълбочи.

И задължително 105 градусови.

Коментар

Днес забелязах и друго странно явление. Ако монитора е работил на 60 Hz при рестарт не го прави проблема и си тръгва нормално.
      Това го установих като си инсталриах линукс през инсталацията беше на 60 херца и при 3-те рестарта не направи проблема.

А за кондензаторите- днес ги разпоявах и им мерих утечен ток при високо напрежение и всички са си наред, никой не грее няма надути,
      Сега ми се струвя че цвъркането идва някаде от под ТХО-то, забелязах и че магнитопровода му е бая горещ.

Ще обясниш ли какво са ESR кондензаторите че не се сещам?
      Ники

Коментар

Equivalent series resistance
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тук има малко инфо по темата.

http://www.e-sonic.com/whatsnew/emag...assive_nic.pdf

И тук още.
          http://www.low-esr.com/

Коментар

Днес забелязах и друго странно явление. Ако монитора е работил на 60 Hz при рестарт не го прави проблема и си тръгва нормално.
            Това го установих като си инсталриах линукс през инсталацията беше на 60 херца и при 3-те рестарта не направи проблема.

А за кондензаторите- днес ги разпоявах и им мерих утечен ток при високо напрежение и всички са си наред, никой не грее няма надути,
            Сега ми се струвя че цвъркането идва някаде от под ТХО-то, забелязах и че магнитопровода му е бая горещ.

...да не е нещо от видео картата, в смисъл зададени параметри, които този монитор не поддържа или пък познатото на всички "ще се опита да поддържа" , а не може... Защото го има и този момент... Тествай го на режимите, които има: 60-75-82 и т.н. Може при определена честота или настройка само да си дава това...
            [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Когато дефекта е свързан с честотата на опресняване съм забелязал, че почти винаги е дал фира един полевак на отделен радиатор. Пак се намира около ТХО и е свързан към него.
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Щом зависи от честота, разсъжденията се свеждат до плетеницата около ТХО и прегряващ елемент там. Емитерен шунт, например?

Или пак някой шунт в захранването, който кара защитата да сработи при по-малки тоци?

Коментар

Опитай да вземеш от някъде друга видео карта за проба. В работата ми един от мониторите просто не се разбираше с видео картата. След смяна на картата си проработи безгрижно.

Става кофти обаче ако картата е на дъното, и нямаш допълнително гнездо за друга. Аз затова никога не бих си купил дъно с карта на него.

Опитай и да смениш кабела от видеокартата, ако е махаем откъм монитора. И това ми се е случвало.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X