Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-малкият Лап-Топ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-малкият Лап-Топ

Подценил си световното модърско общество В България може предполагам всеки да го направи, но не и да си запазиш гаранцията или той да ти даде. Трябва ти просто тъч скрийн екрана, който се налага върху самия дисплей. Този във филмчето работи с USB връзка, както предполагам и повечето. Намираш подходящ размер, отваряш екрана, слагаш плаката, застопоряваш я при нужда и 4-те проводника на USB-то ги прокарваш директно към дънната платка на устройството, където могат да се свържат към някой от USB портовете директно (или тези, изведени на кутията, или другите, които са достъпни през mini PCI слота) с малко запояване. Повечето модове на eeePC се базират на вкарване на някаква електроника (например Bluetooth dongle), която е вързана дирекно към наличните USB сигнали от mini PCI слота.

Коментар

Е да де. От твоите познания е лесно. А искаш ли аз да ти обясня как се прави ремонт на ЛСД диферинциал (може и да знаеш де) . Не е в моите възможности. Ще трябва да чета доста по въпроса... Но това което ми показа промени мнението ми за машинката като цяло, за което благодаря.

Коментар

Хехе, сериозно, не са необходими особено много технически познания. Най-главното е боравене с отвертка + поялник. Другото всичко го има изписано в интернет. Доста форуми се създадоха, посветени на модифициране на въпросната джаджа, хората чак филмчета с описание на разните там процеси правят.

Коментар

Не мисля, че и гаранцията има какво толкова да те притеснява, освен ако няма гаранционни лепенки при отваряне. До сега не съм виждала такива на марков лаптоп... Просто ако нещо се случи, сваляш тъч-екранчето и го носиш в сервиза. Колкото до блутуута има такива на USB, предполагам че ще работи с него.
          И аз сериозно се замислям за такова чудо в комбинация с GPS
          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
            Не мисля, че и гаранцията има какво толкова да те притеснява, освен ако няма гаранционни лепенки при отваряне. До сега не съм виждала такива на марков лаптоп... Просто ако нещо се случи, сваляш тъч-екранчето и го носиш в сервиза. Колкото до блутуута има такива на USB, предполагам че ще работи с него.
            И аз сериозно се замислям за такова чудо в комбинация с GPS
            http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=3982

Ето как се добавя допълнително памет и bluetooth, стига да е малко сръчен и безстрашен човек. Има още много примери

Коментар

да, блутут има на малки стикчета, които се носят в чантичката. Хубавотов този случай на дребосъка е, че има три usb порта. Другият вариант е да се сложи GPS модул директно в мини PCI слота, но тогава ще е затруднено боравенето заради липсата на тъчскрийн. Всъщност тъчскрийн може грубо да се полага върху екрана, само когато компютъра е в колата с някакви лепки, а когато се прибира в чантата да се маха и т.н. За тези пари просто няма компютър с такива размери...
              Игрите не са толкова големи, че да ти освободят достатъчно място (не повече от стотина МБ). В началото има 1,5 ГБ свободно място и една карта 2 ГБ за трийсетина лева, която се слага вътре в компютъра като се купи - ето поне 3,5 ГБ. Другите варианти за повече място са описани в началото на темата.

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
                http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=3982

Ето как се добавя допълнително памет и bluetooth, стига да е малко сръчен и безстрашен човек. Има още много примери
                Това е доста добра идея ако не искаш повече от 1Г рам. И пак ти остават три свободни USB-та... Така както е описано, очертано и снимано мисля всеки ще се справи с мод-ването...

едит:
                всъщност това било на мястото на мини PCI шината... а повече от 1ГБ Рам може да се сложи ако си намери човек направо 2Г модул, и понеже е DDR 400 мисля че се намира лесно.....
                Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 13-01-08, 18:02. Причина: добавяне и корекция

Коментар

Въобще не изглежда страшно, нито пък боли
                  Все повече започва да ми се нрави идеята
                  DCRT®

Коментар

Добре. Колко струва чувствителното екранче, колко паметта и радиомодема?

Коментар

Екранът (тоест не целия дисплей, а само overlay-ът, който е touchsensible) бил взет от ebay за $60. Безжичният модем (предполагам разбираш WiFi) си го има вграден. Допълнително може да се вземе някое bluetooth dongle-че, което е към 15-20 лв (не знам в същност колко е, не съм пазарувал скоро, но е нещо символично). За 100-тина лева може да се намери 4-8 GB flash drive, пак на USB.

Коментар

8GB USB Flash идва към 270 лв, а 4GB е 40 лв примерно
                        DCRT®

Коментар

ето го тъчскрийна..

http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=11273

ето го и GPS -a

http://www.hexus.net/content/item.ph...029&search=ovi

Коментар

Хм. Че тоя ъпгрейд излиза 50% от цената ... Цялата работа няма смисъл. Не е защитено, има панти, ...
                            Май и това не е компютърчето на джипера.
                            Кво микрософти, кво часовници, кво ноутбуци - едно менте. Ще се сцепят по шевовете, ама няма да направят очевидно нужното.

Коментар

Виж ся, направили са максималното за тази цена
                              За справка можеш да провериш за ПДА с подобни възможности - едно, че цената му ще е по-висока, друго, че ще е с по-слаби параметри.
                              Пример: http://www.pazaruvaj.com/dzhobni-kom...0-p579201.html
                              Е да, малко по-малко е
                              Единственото му слабо място е липсата на блутуут и малкото памет, което се компенсира с около 52 лв цена на ъпгрейд
                              Тъчскрийна е глезотийка.
                              Аз също така бих пробвала с външен GPS, който не товари процесора и може да си седи в колата, а и да се използва и с други устройства
                              DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Хм. Че тоя ъпгрейд излиза 50% от цената ... Цялата работа няма смисъл. Не е защитено, има панти, ...
                                Май и това не е компютърчето на джипера.
                                Кво микрософти, кво часовници, кво ноутбуци - едно менте. Ще се сцепят по шевовете, ама няма да направят очевидно нужното.
                                ...
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X