Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фейсбук - сериозен проблем.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фейсбук - сериозен проблем.

Можеш да го затриеш, колкото можеш да изтриеш нещо в г мейл
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      ...най-вече смарт телефони , компютри и подобни джаджи , напрактика невъзможно ! ...
      Отказването от това, първото не е чак толкова страшно.
      За мен, който ползвах смарт телефони когато данните през мобилната мрежа бяха на МИНУТА, цветните екрани бяха само CRT а SIM картите се продаваха за 300лв...
      Въпрос на избор и потребност!
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        Отказването от това, първото не е чак толкова страшно.
        За мен, който ползвах смарт телефони когато данните през мобилната мрежа бяха на МИНУТА, цветните екрани бяха само CRT а SIM картите се продаваха за 300лв...
        Въпрос на избор и потребност!
        Възможно е , но само в България и то за малко. На запад , без тези джаджи си буквално инвалид.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Поддъжах два ФБ профила в течение на около 8 години, и двата с фалшиви имена. Единия през мрежата ТОР. ФБ го позволява, но не можеш да поддържаш два профила от една машина-сравнява бисквитки и ИП-та. В единия влизах само от лаптопа и телефона. Приятели-над 300, повечето реално познати хора, други от разни групи по интереси. Преди около 2 години някакво "зелено" политическо говедо, дето дори не ми е в листата с приятели, докладва единия профил и искаха удостоверение на самоличност. Направих си фалшиви, върнах си профила. И така до преди година някъде, когато ми писна и ги затрих и двата. Закриват се без проблем. Има си линкче в настройките. ФБ има много настройки, които ако ги ползва човек, няма особена причина да се притеснява от кражба на данни или други такива. Проблемът на ФБ е, че е пълно с идиоти, а от 3-4 години насам е пълно и с поличитчески гниди, повечето то които имат в ДС досиета колкото Новия завет. Това не е без връзка с политиката на компанията от клюкарник да става сериозна медия. Това беше и причината да изтрия всичко-заприлича съвсем на официалните медии и повечето форуми из българския нет-пълно с платени отрепки и доносници. Но след изтриването проблеми не съм имал. И двата профила не се откриват при търсене, не съм получавал и на мейла нищо от тях.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

По стечение на обстоятелствата, аз съм в мрежата непрекъснато, освен, когато спя. Тогава ми е изключен и компютъра, и телефона. Просто ми е такава работата.

Верно, че предпоследния ми апарат беше някаква Нокия с клавиши, ама и тя имаше нет на нея - N95 8 GB - сега я видях. Пък смартфона си го ползвам отвреме-навреме по предназначение.

Какво да направя с фейсбука, е въпроса.

Всъщност, явно се налага да рискувам - ще възстаноня парола, ще вляза, и ще се опитам да се отпиша отново. Дано тоя път да е по-успешно.

Колебанията ми са между това - дали да я карам според техните правила, или да следвам препоръките на neroni -да им тегля една ПМ и да ме блокират?
            Искам да се махна от фб!!!!
            Последно редактирано от Veni1; 22-10-17, 22:08.

Коментар

Върни си контрола над профила и просто не влизай в него
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не прави нищо. Дори и да стои някъде активен все още...нека си стои-нали никой не влиза вътре, не пише, не трупа история...Но е добра идея да влезеш, да си настроиш наново всички пароли, всички опции за сигурност, да се вижда само от приетели и т.н. Всички рестрикции на макс и го отавяш там да си виси.

Коментар

Отиваш в НАСТРОЙКИ - ОБЩИ - УПРАВЛЕНИЕ НА АКАУНТА - ЗАКРИЙТЕ ПРOФИЛА СИ - ПРИЧИНА ЗА НАПУСКАНЕ ( избираш кое да е ) , отметка и на
                  Право на отказ от електронни писма - ДЕАКТИВИРАНЕ - ДЕАКТИВИРАЙ СЕГА и си готов !
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Eto това съществува в момента във фейсбука:
                    ..........

С други думи, поне на теория, можеш напълно и безвъзвратно да си изтриеш профила собственоръчно.
                    На теория де. На практика, дори и да са добронамерени, и да изтрият данните ти от текущата база с данни, почти със сигурност ще продължават да стоят в предходните бекъпи...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Компрометирали са ти най-вероятно електронните пощи и покрай тях и всичките/доста/няколко места където си регистриран със съответните имейли.

Най-вероятно ползваш еднакви пароли навсякъде или повтарящи се пароли на много места, което е улеснило "превземането" на акаунтите ти и във ФБ и кой знае още къде.

Съвета ми е да си смениш веднага паролите на ВСИЧКИ имейли с много сложни такива, да са различни за всеки имейл.

Да докладваш на ФБ, че са ти превзели профила и ако недвусмислено може да докажеш, че профила ти е твой - примерно съвпада с името ти, сканирана ЛК или книжка е достатъчна да ги ти върнат контрола.

След като то върнат контрола, ще си регитрираш двуфакторна аутентификация за да си спокоен, и после си го трий(съдържание) и деактивирай.

От догодина влиза в сила един закон/регулации GDPR а и според настоящите регилации можете да поискате информацията за вас да бъде изтрита ако ви носи негативни последици, т.н. правото да бъдеш забравен. Аз лично съм поискал да бъде изтрита информация и профил за човек, който е починал, наш млад колега преди години, та схемата работи, просто има процедури.

N.B. - всичко по-горе е собствено мнение и е базирано на ограничена информация споделена тук в тази тема, не нося отговорност за съветите написани от мен!
                      Последно редактирано от BatGeorgeone; 22-10-17, 22:19.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Поддържат бекъп, но не е с години назад. Заради това системата позволява потребителя да направи собствен бекъп на всичките си данни-снимки, приятели, участия в групи, чатове, отделни публикации, чатове под теми и т.н. Т.е. всичко, което касае теб, ти можеш да си го имаш и всъщност това е начина да видиш какво пази системата за теб.
                        Има много интересни неща, особено с предложенията по интереси-по това кои групи посещаваш и с какви хора комуникираш, системата се опитва да предполага дори политическите ти убеждения. Целенасочено може съвсем успешно да бъде заблудена, защото това се основава на математически алгоритъм, който допуска ограничен брой променливи. От един момент нагоре зацикля и може да те флагне едновременно и като анархист, и като консерватор (примерно).
                        С Гугъл е по-страшно и няма база за сравнение. При тях нещата са базирани на изкуствен интелект. ФБ са мнооого далече от тоя етап-ако изобщо го стигнат някога. Имайки друга насоченост, работят с далеч по-прости математически модели.

Коментар

Ако си си написал някъде имейла не се надявай някой да го изтрие.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Минах по този трънлив път преди 5 години. Имаше някаква опция за изтриване на акаунта, НОООО - задължително трябва да не се посещава някакъв период от време - мисля, че беше 30 дни. Иначе си стои в някакъв "полуизтрит" вид и те чака да неволно или волно да се доближиш до него. Например - натиснеш без да искаш някой тъп лайк.

Но дори и сега, след толкова време, ако неволно се допра до този клюкарник, той ме чака с елетрическата ми поща и подканване да си въведа парола.

На финала - в гугъла има доста линкове за тотално изтриване.

Т
                            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Да, нещата ми се поизясниха.
                              Явно при предишното ми деактивиране на профила, не съм стигнал до пълното му изтриване.
                              Разбрах и как се прави, и ей сега почвам.

Благодаря на всички.

Коментар

Вени ако се спреш на другия вариант. може да разчиташ на помощ от приятел.Знам няколко изречения с по 20-30 глагола синоними на... без да се повтарят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X