Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор за video editing

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монитор за video editing

Решил съм да сменя стария си монитор с 'нов'. Но не съм решил конкретно какъв да взема. Изискранията ми клонят към 10 битова матрица, резолюция поне fullHD и размер поне 22".
    Ще съм благодарен на лични впечатления за модели които ползвате за видео едит конкретно...
    Както съм отбелязал по-горе на държа монитора да е от магазина, а с хубави характеристики..,

От: Монитор за video editing

Някои нещо по въпроса?

Коментар

Има един Philips 288P6LJEB - 4k, дават го 10bit. Един приятел си го взе за видео и фотошоп. Цената му е много добра, но съвета ми е - не си го взимай! Nvidia драйвера го разпознава, че поддържа 10bits, но като се сменя настройката от 8 на 10bit, не се забелязва никаква разлика, а трябва да се забелязва! Много лош ъгъл на гледане - като го погледнеш малко отдолу или отгоре веднага сменя цветовете. При черен екран има големи бликове по краищата. Пуснахме хардуерен тест на монитора и го разпозна като 8bit. И като заспи трябва да се пуска от копчето.
      http://www.usa.philips.com/c-p/288P6...hd-lcd-monitor

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
        Има един Philips 288P6LJEB - 4k, дават го 10bit. Един приятел си го взе за видео и фотошоп. Цената му е много добра, но съвета ми е - не си го взимай! Nvidia драйвера го разпознава, че поддържа 10bits, но като се сменя настройката от 8 на 10bit, не се забелязва никаква разлика, а трябва да се забелязва! Много лош ъгъл на гледане - като го погледнеш малко отдолу или отгоре веднага сменя цветовете. При черен екран има големи бликове по краищата. Пуснахме хардуерен тест на монитора и го разпозна като 8bit. И като заспи трябва да се пуска от копчето.
        http://www.usa.philips.com/c-p/288P6...hd-lcd-monitor
        Да изобщо не гледам към тези измислени марки. Гледам за NEC, EIZO, HP и DELL но кои модел конкретно ще ми свърши работа... Отделно, че хубавите или ги няма или бързо свършват...
        Отделно и за инчовете се замислих. В ревюата всички казват за 4k видео 27-30" а аз мисля, че повече от 24 инча на бюрото ще ми дойдат в повече. Финалното 4К видео смятам да си го преглеждам на 60" "монитор" а монитора дето търся да е просто работна площ...

Коментар

По пронцип в форума имаше поне няколко човека които се занимават с видео едит. Къде изчезнаха сега като ти трябват

Коментар

Я си купи един монитор Ябълка ще получиш бонус, компютър към него
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

ХАХАХА. Далече съм от ябълките...

Коментар

Щом не държиш да е нов, мога да ти предложа моя - Dell U2711 в отлично състояние за 500лв. Въпреки, че някои казват, че е с 10 битова матрица, той всъщност изпозлва Advanced Frame Rate Control конверсия, за да ги симулира. Не е истински 10 битов. Нямах намерение да го продавам, но пък тъкмо ми тръгна муха да се поглезя предновогодишно с 34".
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Щом не държиш да е нов, мога да ти предложа моя - Dell U2711 в отлично състояние за 600лв. Въпреки, че някои казват, че е с 10 битова матрица, той всъщност изпозлва Advanced Frame Rate Control конверсия, за да ги симулира. Не е истински 10 битов. Нямах намерение да го продавам, но пък тъкмо ми тръгна муха да се поглезя предновогодишно с 34".
                  Все още мисля, че 27 ще ми е големичък, но го мисля и този вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Все още мисля, че 27 ще ми е големичък, но го мисля и този вариант.
                    Обърни внимание на корекцията на цената Мислех, че 600 ще са му добре, но новия модел нов е почти 1000, така че наполовина мисля е по-разумно

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      ...а аз мисля, че повече от 24 инча на бюрото ще ми дойдат в повече...
                      Много бързо ще се излекуваш от това мислене. Вкъщи съм с 27 инча 2560x1440 от няколко години, и всичко останало ми малее. То и той ми малее де.
                      Ей това:
                      http://www.dell.com/ae/business/p/dell-u2711/pd

По принцип бях се замислил да ъпгрейдвам, та ако ти покрива изискванията може и да поговорим по въпроса... Не е навъртял твърде много часове.

ПП: А, той Лиско писал. Нищо де, офертата си важи.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам Dell E228WF Pc ,но дали отговаря на изискванията ?
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Наистина има проблем с по-големите монитори. При тях стойката е по-масивна и дисплея е с около педя изнесен напред. Ако бюрото, на което се работи е малко, монитора ти се забива направо в носа, а клавиатурата се закача на стойката.

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
                            Наистина има проблем с по-големите монитори. При тях стойката е по-масивна и дисплея е с около педя изнесен напред. Ако бюрото, на което се работи е малко, монитора ти се забива направо в носа, а клавиатурата се закача на стойката.
                            Тя цялата стойка няма педя, а ти вземи вече си изхвърли бюрото от детската градина.

Коментар

Абонирам се, и аз съм пред абсолютно същата дилема!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X