Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DVI към VGA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: DVI към VGA

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Докторе, а има ли според теб шанс старите монитори, дори и лсд, да са повече вредни за очите от колкото новите...
    Точно колкото има шанс новите да са по-вредни от старите. Това ако говорим за LCD. А ако говорим за LCD, има такива с луминесцентни лампи отзад, има и такива с диоди. По дефиниция от луминесцентните излизат и UV лъчи, на практика ако монитора е направен добре, нищо значимо от тях не стига до очите ти. Пак по дефиниция тия с LED подсветка поне по отношение на излъчвания не излъчват нищо повече от видима светлина, ама пак на практика хич не можеш да знаеш колко трептят, без да го измериш (важи и за луминесцентните), и колко трептят след примерно 2 години ползване. А за всичките не можеш да знаеш колко електромагнити излъчвания имат, особено след 3-4 и повече години ползване.

С 2 думи марков, висок клас и нов монитор е по-добре от no-name, евтин и стар.

За индивидуалното - Ясен е напълно прав, поне по отношение на очите.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Така... HDMI не е точно аналогов сигнал.
    HDMI не е хич аналогов сигнал.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преходник, с уговорките цитирани по-горе, и с изричната уговорка че им е редовен номер да се сгрухат точно когато си забравил че въобще ги има някъде по кабела ти и/или решиш че са здрави понеже до сега са били здрави. Ако не ти е спешно мога да ти изровя някой оригинален от епъл и да ти го засиля, те са в общи линии вечни (едно от малкото им вечни неща).
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        За преходника:
        В някои устройства обаче вече започнаха да не слагат нещата които формират VGA сигнал и тогава преходникът е безполезен.
        ...
        Видеокартите без аналогов изход стават все повече. Разпознават се по липсата на 4-те пина около, ъъъ правоъгълното нещо в края на куплунга. При тяхната липса всякакви опити са напълно безмислени.

Илюстративно:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:single-dvi.jpg
Прегледи:1
Размер:56.7 КБ
ID:5728627

Горе - има аналогов сигнал - евтин преходник ще работи.
        Долу - няма аналогов сигнал - няма да работи.

Коментар

Изглежда така:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160918_101801.jpg
Прегледи:1
Размер:47.7 КБ
ID:5728629
          Последно редактирано от emanuilis; 19-09-16, 09:00.
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Имам няколко маркови без пари, ще погледна дали стават.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ще погледна довечера в нас, мисля, че се мотаеше преходник или кабел.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Следват много въпроси. В момента съм на скарата, ще ми загорят трътките и нямам боб.
                Така... HDMI не е точно аналогов сигнал. При ХР има сериозни проблеми с външните монитори, които при 7-цата са почти решени, а в Убунту след 14.04. на практика не съществуват.
                Какво, накъде и през какво искаш да изведеш? Има и преходници от VGA към SCART или RGB, ама каква работа вършат, при какви устройства и ОС... има и безжични видео-сендер/ресийвър, които можеш да напсуваш и хвърлиш през балкона без да са ти виновни... увлякох се, извинявай.
                Не съм писал че изхода които ползвам е HDMI. Ползвам DVI-I които подържа аналогов сигнал.Преходника е DVI-I към VGA.Просто преходника е от евтините. Ползвал съм HDMI изхода свързан към телевизора и там проблем няма.Разпознава телевизора като монитор и няма проблем с резолюцията.
                Последно редактирано от gecata1059; 19-09-16, 11:54.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

От: Re: DVI към VGA

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  Точно в технополис не бих разчитал някой да ме консултира. Хамата стават и наистина гледай да не е най кучата марка.
                  Ще трябва да пробвам и Хама. Но кое ще е по добре- преходник или кабел DVI-I към VGA.
                  CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

От: Re: DVI към VGA

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                    Ще трябва да пробвам и Хама. Но кое ще е по добре- преходник или кабел DVI-I към VGA.
                    По дефиниция кабел е по-добре, на практика е все тая.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: DVI към VGA

Не би трябвало да има разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                        Не съм писал че изхода които ползвам е HDMI. Ползвам DVI-I които подържа аналогов сигнал.Преходника е DVI-I към VGA.Просто преходника е от евтините. Ползвал съм HDMI изхода свързан към телевизора и там проблем няма.Разпознава телевизора като монитор и няма проблем с резолюцията.
                        И HDMI към VGA има. Представлява примерно това:

И DVI-D (иначе казано DVI без VGA сигнали) към VGA:

Та реално всичко може. И вкъщи се търкалят разни. Трябва да проверя. Аз съм на DiaplayPort и отдавна не са ми нужни.

Коментар

Всичко е точно.

Разпознава директно монитора, разделителната способност е максимална.

Благодаря на всички за помощта
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

Имам всички изброени изходи ,но само VGA вход. Ползвам DVI-I защото съдържа и пинове за аналогов сигнал. Ще пробвам с по-читав преходник.
                            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X