Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DVI към VGA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DVI към VGA

Здравейте

Имам мн. запазен LCD-монитор, който обаче има единствено VGA-вход.

От друга страна PC-то е твърде нов модел и не поддържа такъв изход.

Как да премина от DVI (HDMI) към VGA, в резюме

Открих, че се продават такива преходници" на цена от 2.90 лв.

Това ли е решението

Предварително благодаря
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

От: DVI към VGA

Да.

Коментар

Re: DVI към VGA

Да Емо. Става с преходник.

Коментар

Ако можеш, купи си преходника с уговорка да го върнеш. Пази си касовата бележка и опаковката. Ял съм им попарата, но друго безболезнено решение, наистина няма.
        За да не ми остава мнението половинчато, има и малко по- болезнен вариант. Купуваш си мултимедиен плеър със съответните подходящи по форма и цвят "дупки". Тези машинки, освен всичко друго, могат и да преобразуват разните сигнали и вече се намират и на прилични цени. Бих посъветвал да се купи някаква, колкото може по- "куча марка". Прекалено оригиналните са капризни към входящите сигнали, следят за кодировка, лицензи и кво ли не. С едно подобно SONY имах проблеми, които следващото китайче преглътна като хапче за разстройство.
        Между другото, "куча марка" се е превърнало в доста презрително нарицателно. Прародителят на израза е съвсем друг.
        Последно редактирано от Тропчо; 18-09-16, 15:51.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Благодаря

Вие от коя „шир-потреба" бихте си купили такъв „преходник"
          LZ1EMS

Коментар

От първата компютърна кинкалерия. - добре е да е най-близката до тебе.

Спазвайки условията на Тропчо - касова бележка и уговорка за връщане.

Тия боклуци са с 45- 50% работещост - отиваш и го връщаш - вероятността следващия преходник да работи не е малка.

Коментар

Не бих разчител точно на този за 2.90
              Вземи си нещо по марково. Примерно HAMA. Лично аз до сега не съм имал проблем с такъв преходник.

Коментар

И аз имах такъв проблем.Купих на детето нов компютър , но използвам стария монитор. Монитора е само с VGA вход ,а видеокартата няма. В данните на картата пише че подържа аналогов сигнал и мислех ,че няма да имам проблем.Но компютъра на разпознава монитора и не мога да използвам най-голямата резолюция.Настроил съм най- голямата която се явява в настройките на windows и се подържа от монитора. Това с евтин преходник.Ходих в Технополис да си купя кабел или преходник на Хама , но ми казаха че няма да има разлика.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Re: DVI към VGA

Точно в технополис не бих разчитал някой да ме консултира. Хамата стават и наистина гледай да не е най кучата марка.

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                    И аз имах такъв проблем.Купих на детето нов компютър , но използвам стария монитор. Монитора е само с VGA вход ,а видеокартата няма. В данните на картата пише че подържа аналогов сигнал и мислех ,че няма да имам проблем.Но компютъра на разпознава монитора и не мога да използвам най-голямата резолюция.Настроил съм най- голямата която се явява в настройките на windows и се подържа от монитора. Това с евтин преходник.Ходих в Технополис да си купя кабел или преходник на Хама , но ми казаха че няма да има разлика.
                    Следват много въпроси. В момента съм на скарата, ще ми загорят трътките и нямам боб.
                    Така... HDMI не е точно аналогов сигнал. При ХР има сериозни проблеми с външните монитори, които при 7-цата са почти решени, а в Убунту след 14.04. на практика не съществуват.
                    Какво, накъде и през какво искаш да изведеш? Има и преходници от VGA към SCART или RGB, ама каква работа вършат, при какви устройства и ОС... има и безжични видео-сендер/ресийвър, които можеш да напсуваш и хвърлиш през балкона без да са ти виновни... увлякох се, извинявай.
                    Последно редактирано от Тропчо; 18-09-16, 19:41. Причина: Граматика
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Докторе , имам 2 такива преходника от DVI към VGA. Единия е от едно дъно и е ASUS , а другия от някаква видеокарта и е ATI. Работят си перфектно. Мога да ти подаря единия , ама пращането по куриер е безмислено.
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Докторе, а има ли според теб шанс старите монитори, дори и лсд, да са повече вредни за очите от колкото новите...
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ъъъ, не знам.

Всичко което не е „кинескоп" е за предпочитане.
                          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                            Ъъъ, не знам.

Всичко което не е „кинескоп" е за предпочитане.
                            Както и очилца и не повече от 2 часа наведнъж.После погледа към хоризонта да се оправи спазъма на акомодацията!
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

За преходника:
                              Зависи какъв е видео-изходът. DVI в повечето случаи съдържа в себе си VGA сигналите и е въпрос на тъп преходник за 2-3-5 лева. В някои устройства обаче вече започнаха да не слагат нещата които формират VGA сигнал и тогава преходникът е безполезен.

Кое е вредно за очите е сложен и индивидуален въпрос, защото опира и до навиците за гледане на разни неща, които у хората не са съвсем еднакви. А за да е най-гадно - това което най-много те дразни не винаги е най-вредното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X