Могат ли да ти "прочетат" безконтактната дебитна карта от разстояние (примерно в навалицата в метерото) и след това да почнат да ти я изпомпват с малки суми?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Могат ли да ти "прочетат" безконтактната дебитна карта от разстояние?
Свий
X
-
От: Могат ли да ти "прочетат" безконтактната дебитна карта от разстояние?
Теоретично може, но дистанцията е много малка (почти 'контактна')...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
Дистанцията е "контактна", гледана от терминалното устройство...Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеТеоретично може, но дистанцията е много малка (почти 'контактна')...Публикувайте отговор
Коментар
-
... и от вдяко друго устройство, което би следвало да я разчете. А пък ако е в портфейл с друга/ги карта/и, няма как и да станеПървоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеДистанцията е "контактна", гледана от терминалното устройство...
Коментар
-
Има има... Пробвал съм с картите в портфейла... Чете си ги както са вътре (да, телефона чете само една от тях - такъв му е софтуера и 'изквичава', че е засякъл 'устройство', като му показва кода)...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Абе теоретическа възможност има.
В портфейла залепени един върху друг имам 2 броя безконтактни карти (за пропуск, формат кредитна карта) + понякога нося и една безконтактна карта за градския транспорт - стават 3 броя залепени RFID карти.
За информация казвам, че работят безпроблемно така като са си и трите.
Не знам тези RFID-та на различни честоти ли работят, по различни протоколи ли си обменят - но е факт. И на мен ми е странно но е факт - работят.
С безконтактна кредитна карта - нямам опит. Моите са контактни все още.Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Мисля, че с RFID са различни... Телефона ги разпознава като NFC..Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Мда, и на пазара вече има портфейли със защита.Подплатата е от специална материя,която екранира, и предпазва картата от разчитане.0884 987 137
В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"
Коментар
-
Доста съм си мислил защо производителите на системите за безконтактен достъп до автомобила не са направили нещо подобно - ключе, с което да изключиш захранването на ключа когато не го ползваш - така всичките 'дълги ръце' и трансмитери биха станали неефективни...Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнениеМда, и на пазара вече има портфейли със защита.Подплатата е от специална материя,която екранира, и предпазва картата от разчитане.Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
И да прочетат кода, все тая. Той е уникален за всяка транзакция (също като при Токен устройствата). Не бях чувал, че има такива, но продажбата на портфейли със специална подплата е като продажбата на устройства за намаляване на разхода или на ел. енергията, например.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Какво против имаш алуминиевото фолио?Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеНе бях чувал, че има такива, но продажбата на портфейли със специална подплата е като продажбата на устройства за намаляване на разхода или на ел. енергията, например.Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
Коментар
-
Сигурен ли си? Защото доколкото си спомням - всеки път хващаше един и същ код (явно нещо като номер на картата)... И навярно затова сумата е ограничена до ниска стойност...Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеИ да прочетат кода, все тая. Той е уникален за всяка транзакция (също като при Токен устройствата). Не бях чувал, че има такива, но продажбата на портфейли със специална подплата е като продажбата на устройства за намаляване на разхода или на ел. енергията, например.
А за портфейл с подплата - защо да не стане - една екранировка би трябвало да свърши работа...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Не знам дали всички на пазара са с променлив код. Също така не знам дали всички са с еднаква честота. Всички безконтактни карти (само една от тях банкова), които аз ползвам са с различна честота и не им пречи четенето от терминалите.
За алуминиевото фолио не казвам, че няма да свърши работа като екранировка. Просто е безмислено. Ако някой е толкова параноичен, просто не ползва такива карти и готово. А ограничението за транзакциите е само за случаите, когато не се въвежда пин код и то е по причина, че могат да ви откраднат картата. За по-големи суми няма проблем да се плати безконтактно, но си трябва въвеждане на пин код.
ПС: Ти btw сигурен ли си, че четеш правилния код, защото тези карти предават много повече информация от един обикновен код?Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Разбира се, че не съм сигурен - нямам с какво да го сравня...
Факта е - доближавам картата до телефона, и ако NFC е включен - изпищява, показвайки номер на тага, който е чул (картата)..
Другите безконтактни карти (RFID) телефона не ги чува - чува само банковите безконтактни... Затова си мисля, че комуникацията е на база NFC..
А относно портфейла не виждам нищо лошо - докато е в такъв портфейл не чува и не изпраща нищо...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар