Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моля за съвет за премахване на вирус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: моля за съвет за премахване на вирус

Гледам, новите файлове стоят не-заразени.

Това означава ли, че атаката е била едномоментна, т.е. без интегриране на перманентна криптираща" програма

Ако е така, защо просто да не изтрия всичката заразена" информация, без преинсталиране
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Споко, няма такава криптираща програма която да си "тръгва".

Разминирането на заразен компютър не е работа за сърцати аматьори (аз поне не се наемам). Единственият що-годе сигурен начин е триене на всичко и инсталиране на всичкия софтуер от надеждни медии. Като се почне от операционната система.

При наличие на достатъчно опит може да се спасяват оцелелите файлове, но така че да не проникне в спасеното и зараза.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
        Гледам, новите файлове стоят не-заразени.

Това означава ли, че атаката е била едномоментна, т.е. без интегриране на перманентна криптираща" програма

Ако е така, защо просто да не изтрия всичката заразена" информация, без преинсталиране
        Защото така се опитваш да оррежеш 1-2 тумора които си видял на ултразвука в корема, не си пуснал МРИ скан и разсейките смяташ да НЕ ги лекуваш на метода руска ролетка, молейки се просто да ги няма, и както добре знаеш шанса да ги няма е нулев, просто или няма да ги хванеш скоро или скоро ще изревеш на умряло.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

След "Restart", продължават да стоят НЕ-заразени...
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            След "Restart", продължават да стоят НЕ-заразени...
            Докторе, ще ти кажа в прав текст, в тази материя ти си лаик както и ние в твоята, тук си се пипа с конкретните инструменти; как разбра, че са незаразени данните, провери им МД5 сумите на тия файлове или на око според иконката на Уиндоуса, щом си заразен/компрометиран веднъж това е, аз лично досега от 90те години до днес имам на пръстите на едната ми ръка успешни обезвирусявания и спасявания без преинсталация.

И разбира се го има варианта да си пипнал нещо леко не точно крипто вирус, но самия факт, че си бил компрометиран означава, че има проблеми които НЕ може да видиш лесно, проблеми от рода да ти е компрометирана антивирусната и да не виждаш нищо странно и т.н. а твоя компа да се използва за груба сила в ДоС атаки или просто да чакат да ти краднат лични данни и т.н. тия неща са незабележими и може никога да не прояват очевидни симптоми.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Разбирам, т.е. опитвам се.

Просто описвам какво наблюдавам.

И без това няма кой сега да се заеме с цялостен процес на преинсталиране, РС-то се ползва основно за слушане на "on-line" музика, теглене на филми и разглеждане в мрежата.

Ще го оставя така, засега.

Към момента всичко „ново", което е добавено стои НЕ-заразено, разбирайте функционално, и то след няколко "Restart"-цикъла.

p.s. обработих "C" и "D" с лицензираната анти-вирусна програма, даде ми общо 16 открити, съответно отстранени „обекта".
              LZ1EMS

Коментар

Антивирусните програми вършеха добра работа преди 15 години и изобщо някаква работа преди 10 години. Сега е по-сложно.

Това което ти наричаш "заразено" сигурно имаш предвид кодирано и неизползваемо, иначе е заразен компютърът.

Ама спокойно, въпрос на време е вирусът да преработи и останалото.

Дай го на някой грамотен. Windows кой е това?

Коментар

Да, това разбирам. Осем или 10, мисля...
                  LZ1EMS

Коментар

Докторе, послушай колегите по-горе... Преинсталирай на чисто...
                    Щом се ползва за музики, филмчета и т.н. то явно не е набъкан с професионални програми...
                    И съответно една преинсталация ще е лесна и няма да ти промени толкова стереотипа на работа...
                    Става за 10-30 минути без никакви специални действия от страна на инсталиращия (ако щеш вярвай - точно в момента гледам как върви инсталацията на един комп пред мен )...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Затова питах, как става. Макар и да е лицензирана, нямам в мен диск за инсталиране на ОС.
                      LZ1EMS

Коментар

Какъв е модела... Някои имат записан оригинален дял 'заводска настройка' и става елементарно без външни носители ...
                        И при тях с натискане на бутон при стартирането на компа и няколко потвърждения на екрана, компа се връща в такова положение, в каквото си го взел от магазина - абсолютно девствен, изтривайки всичките ти лични файлове...
                        Т.е. предварително трябва да запазиш неща, които не можеш да копираш отдругаде (добре е да има минимално файлове, които ще върнеш обратно на компа от 'старата' версия - не се знае кое ти е докарало вируса)...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

HP, стационарен.
                          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Споко, няма такава криптираща програма която да си "тръгва"....
                            Почти всички читави, не само си тръгват, а даже има фиксващи разни проблемчета, дори кръпки.
                            Просто имат интерес да платиш, а това става от шифрования, но бачкащ комп

Докторе,щом инфото не е важно - направи нов акаунт и затрий стария, в 88% от случаите е достатъчно, също ъпдейтни винбозата.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Звучи приемливо.
                              LZ1EMS

Коментар

Ама не е. Еле пък, ако акаунтът е бил администратор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X