Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свързване на LAN кабел.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свързване на LAN кабел.

погледни това може да ти помогне

http://lifehacker.com/how-to-extend-...uter-915783308
    Suzuki Samurai 420i

Коментар

На прима виста излиза, че за ви-фи рипийтър ще трябва дд-врт ( примерно ).

Коментар

Всичко отлично е описано и мисля, че ще се справя, но само не разбрах след като настроя първият рутер, трябва да го изключа и да свържа вторият към компютъра ли?
        Или по някакъв начин трябва и двата да са свързани към компютъра?

Коментар

Сещам се, че по магазините за електронни части съм виждал букси rg-45 които сами се кримпват, без нужда от допълнителни инструменти. Задния край на буксата се отваря, подреждат се кабелчетата по местата си, и при затварянето на капачето те се притискат към метални остриета, които прерязват изолацията и правят контакт.

Коментар

Аз свързах рутер 2 към комп и от хрома влязах в 192.168.1.1. и от там го настроих да взема сигнал от главиния и си стана
            Suzuki Samurai 420i

Коментар

Първоначално публикуван от salmanski Преглед на мнение
              Сещам се, че по магазините за електронни части съм виждал букси rg-45 които сами се кримпват, без нужда от допълнителни инструменти. Задния край на буксата се отваря, подреждат се кабелчетата по местата си, и при затварянето на капачето те се притискат към метални остриета, които прерязват изолацията и правят контакт.
              Това също ще го взема в предвид.
              Първоначално мислих, че ще се размина с едно пъхане и притискана на кабела, но после до къде се стигна.
              За няколко часа преминах през варианта да премачкам чопчето с отвертка, след това за викане на техник, после се появи идеята за рутер-репитер, а сега отново се връщаме на варианта да го направя сам с пригодена за това букса.

Направо невероятно едно привидно просто за мен начинание в какво се превърна.

Коментар

Не ми се чете че ми е рано,между двата рутера кабел има ли?
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Да, има кабел.
                  Снощи за 2 часа толкова варианта се предложиха и ми преминаха през главата, че тотално се обърках.

Сега се сетих, че ако сменя рутерите, или направя опит за репитер, от Бергон ще ми спрат интернета, понеже имало някаква защита против кражби или не знам как точно се води.
                  И от там следва да ми дават нов МАК и още 3 или 4 реда с ИП адреси, които да въведа в настройките на рутера и става сложно и дълго, а кабелът ми вече и без това е прекаран, така че направо ще викна някой да го крипне като хората.

Благодаря на всички за съветите и предложенията.

Коментар

Ако случайно са пуснали архаичната защита по ttl ще заореш при начина на свързвана, който си измислил.

Коментар

Пуснали са я. Казаха ми, че трябвало техен човек да направи тази работа с кабелите....
                      Сега се сетих още нещо.
                      Дупката през, която едвам едвам напъхах интернет кабела, вече е заета от два мостови кабела, по които тече 220в.,
                      Дали поради близостта им, полето, което се създава от протичащият ток няма да прави смущения върху сигнала по интернет кабела?

Коментар

Първоначално публикуван от wsxqaz Преглед на мнение
                        Пуснали са я. Казаха ми, че трябвало техен човек да направи тази работа с кабелите....
                        Сега се сетих още нещо.
                        Дупката през, която едвам едвам напъхах интернет кабела, вече е заета от два мостови кабела, по които тече 220в.,
                        Дали поради близостта им, полето, което се създава от протичащият ток няма да прави смущения върху сигнала по интернет кабела?
                        Няма да е проблем, ако ползват читави кабели, те са екранирани, ако ползват нещо евтино и тънко на вид малко вероятно е да, но пак смущенията са предимно на дълги дистанции и за 4-5 метра ти надали ще го усетиш.

НЕ те разбирам, имаш Бергонци, дори и по телефона ще те оправят, освен кабела, да ще трябват малко настройки които ти няма да как да знаеш съдейки по писаното тук, не е космическа наука но на теб ако ти отнеме 2 дни на бергонци ще им отнеме 10-15 мин, струва ли си всичките ти усилия и рискове да те хакнат после и какво ли още не, акъла ми не го побира

И последно но не по значение, Тендата която имаш е повече от читава, ако не минава през 2-3 стени значи не е на правилното място, още значи, че не е настроена на правилната честота, на правилния канал и още значи, че за супер тривиални неща ще набуташ пари за рутери, ще се окабелиш с Етернет кабели и захранвания като паяк без да има нужда.

Драсни и скица на имота и къде искаш да имаш обхват за да ти кажем още неща които да ти спестят разочарования след като вържеш и 2рия рутер?
                        Последно редактирано от BatGeorgeone; 12-02-16, 15:33.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако си пловдивчанин,мога да ти свърша работа със оптиката и всичко друго.Ако си решил да слагаш втори рутер,първия си остава,зад него слагаш втори ,като на втория ползваш само лан порт,на wan не включваш нищо,на втория рутер задължително спираш DHCP то,пак на втория рутер сменяш ИП то на веб-а да не съвпада със ип-то на първия във вътрешната мрежа,Ссид-то на двата рутера може да е еднакво или различно,във втория случай ще имаш (виждаш)две мрежи,а устройствата ще се връзват със това с по силния сигнал.Това с TTL=1 беше вървежно преди 10-13 години,сега незнам доставчик да си пази мрежата по тоя аматьорски начин.

Във Бг ли си или навън?
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

На колегата му трябва ето това.
                            http://argo-contar.com/?cid=20&cat=5...l=1.00&promo=0

Не искам да рекламирам фирма, но съм го намирал само там.
                            Имам опит с 4 такива в къщи и нямам никакви проблеми

Коментар

От тях купувах ладокс,и бяха доста читави,колегата да си купи клещи,20 лв.са

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                                На колегата му трябва ето това.
                                http://argo-contar.com/?cid=20&cat=5...l=1.00&promo=0

Не искам да рекламирам фирма, но съм го намирал само там.
                                Имам опит с 4 такива в къщи и нямам никакви проблеми
                                - брей колко са напреднали технологиите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X