Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свързване на LAN кабел.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свързване на LAN кабел.

Предполагам, все някой от форума е наясно с тези неща и ще може да ме упъти.

Планирам към единият си рутер да свържа друг, посредстом LAN кабел.
    Работата е там,че кабела с който разполагам няма rj-45 букси и от двете си страни.
    Идеята да свържа кабела към един от 4-те лан порта на основният рутер, а другият край да свържа към WAN - порта на вторият рутер.
    Цялото това нещо се налага за да си увелича обхвата. Използвам оптичен интернет и няма как да си преместя рутера, затова реших да свържа втори.

Въпросът ми е в каква последователност да свържа кабелите към буксата?
    Нямам и клещи.
    това е кабела:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kabel.jpg
Прегледи:1
Размер:104.9 КБ
ID:6108338

От: Свързване на LAN кабел.

Все един кабел ще намериш у дома си, гледай него за мостра гледай и двата края !

И ако само опиташ със свързване на кабелите съм почти сигурен, че ще се сбият мрежите защото по подразбиране потребителските мрежови устройства ползват едни и същи подмрежи, хубаво е да разделиш подмрежите и да пипнеш няколко настройки за да не се омажат нещата, ако не разбираш за какво намеквам няма смисъл да опитваш, по-добре опиши точната си топология за да ти се каже какво точно къде да настроиш.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Засега ще говорим само за кабела. Кримпването на практика е възможно с тънка отвертка и чукче, но като от човек, който го е правил веднъж, само от едната страна и с ясното съзнание, че се прави с проекто-живот няколко часа - крайно не ти го препоръчвам.

Що-годе читави клещи са 20-на лева и също не е добра идея за еднократно ползване, освен ако кабела ти не е вграден по трасето и не можеш да го мърдаш.
      Остава някой да ти го кримпне и после да го пуснеш. Ето ти един кратък списък на местата, където можеш да намериш клещи и човек, който знае как да ги използва:

- компютърни фирми и сервизи
      - офиси на интернет доставчици
      - практически всички коли на кабелни телевизии

Услугата е между бира и 5 лева.
      Последно редактирано от bokomo; 11-02-16, 17:19.

Коментар

Предполагам, че с тази картинка ще предизвикам смях, но ето това планирам: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.png
Размер:17.3 КБ
ID:5702515
        Смятах, че нещата ще са по-прости и единственият проблем би бил последователността на свързване на кабелчетата, но ето че нещата не са били толкова прости.

Коментар

Доколкото виждам, няма как да преместиш "конвертор от оптичен към лан" , а не рутера.
          В много магазини за електроника продават кримпнати кабели с най-различни дължини до към 20 м.
          В много от магазините ще ти кримпнат произволна дължина кабел.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В такава последователност и от двата края. Кабелчетата не се заголват по принцип. Но без клещи и после да провериш с тестер, резултата ще е съмнителен.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:568b.jpg
Размер:37.6 КБ
ID:5702523
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Разбира се най-удачният вариант е да взема готов кабел или да мин сложат буксите в някой сервиз където имат клещи, но проблема е там, че едвам-едвам съм напъхал кабела през вече презаселената съществуваща дупка в стените.
              Просто, няма начин да събера кабел с монтирана букса там.
              А е абсурт да дупча отново стени и дограми, заради подобно нещо, така че единственият начин е да сложа буксите след като кабелът е прокаран.

Коментар

Виждайки Бергон си мисля, че си от Добрич, защо не звъннеш на момчетата за 10тина-20 лева ще ти направят и кабела и ще ти настроят рутерите

Ако си от ТХ но не ти се занимава с бергонци, пиши ми на ЛС ще ти дам 1-2 имена да помагат, поне са местни и са ИТ грамотни повече от средното ниво
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако си от СФ ще ти оправя кабела за 1 бира
                  Иначе при модерните рутери както и да наредиш жиците все тая.
                  Все пак е най-добре кабелът да е "крос"-нат. Ето и схема:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EthernetCross.jpg
Размер:35.8 КБ
ID:5702528

п,с. Ако новият линксис поддържа рипийтър моуд било то по етернет или wi-fi .. ползвай го
                  Последно редактирано от _kalata_; 11-02-16, 18:18.

Коментар

Ако по някаква причина не ти харесва варианта на BatGeorgeone, имаш само малко шансове да направиш връзка през кабел, който стърчи от стена и нямаш клещи.

1. Монтираш розетка за RJ45, дали за конзола, дали за външен монтаж е въпрос на вкус, наличност и обстановка. Няма да е много евтино и бързо.
                    2. Бърз и много евтин вариант: взимаш вече кримпнат кабел, режеш на две, заголваш и след 16 връзки цвят по цвят (или 8 ако знаеш точно кои) си готов. Ако не бързаш, внимателно уцелиш цветовете и кабела е под 50 метра ще имаш физическа връзка след 20 минути.

Коментар

С удоволствие щях да приема помощта, но съм на 500 км източно
                      След всичко изписано, ми мина мерака да си правя експерименти.
                      Събота или неделя ще викна някой да го крипне и без това в момента не ми е спешно.

Благодаря на всички писали.

Коментар

Има вариант втория рутер да приема сигнала от първи и да излъчва.
                        Става като се влезе в настройките на рутер 2 и се направи,незнам само дали при всеки е възможно.
                        Не си написак дали става въпрос за wifi ,ако е така това което написах важи
                        Suzuki Samurai 420i

Коментар

Нямах представа, че рутера има такава възможност.
                          Доколкото разбирам, може да наглася вторият рутер да приема безжично слабият сигнал на първият и да го препредава силен ли?
                          Целта на цялото начинание беше да усиля wi-fi сигнала, който е навън в двора.
                          В момента е 1 чертичка, а понякога се губи. Това е така защото рутерът е във вътрешна стая и за да достигне сигнала до мен, трябва да премине през 3 стени.
                          За това искам да сложа още един, който да е в стая с външна стена и сигнала да преминава само през една стена.

Коментар

Обади ми се ако искаш утре след 10 да ти обесня,че от компа ми е трудно
                            Suzuki Samurai 420i

Коментар

Първоначално публикуван от danielganev Преглед на мнение
                              Обади ми се ако искаш утре след 10 да ти обесня,че от компа ми е трудно
                              Мерси, ако не се оправя до тогава ще се възползвам .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X