Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на дънна платка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт на дънна платка?

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    ... Не знам как си стигнал до извода, че проблемът е в дънната платка. Бобчетата, които хвърлих преди малко, показаха проблеми в механизма, който държи и движи гергефа. . :
    Констатацията беше на сервиза на гореспоменатата фирма. Механизмът за гергефа си е съвсем отделен и не разбирам защо без него пак ще мигат произволно лампите и ще изчезва всичко от дисплея. Иначе много ме устройва да е в него вината, защото машината като бродерийна отдавна не върши работа, че е с малък гергеф и не е мислена за по-интензивна работа.

П.П. На второ четене, като отворих капака отгоре, гледам, че има и още една платка, на която е дисплея и може би някои от бутоните. Т.е. още един потенциален кандидат.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-12-15, 01:59.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Студена спойка се диагностицира лесно по следния начин:
      Платката на местото захранена и работеща(цветомузика) пръскат се елементите/участъците със замразяващ спрей един по един.
      Поне се хваща райoна който е проблемен.
      Ако е активен елемент прекъсващ вйтрешно също се намира по този начин.
      Успех с ремонта.
      Няма универсална рецепта. Тоя метод върши работа, но не е панацея. Съдържанието на спрейовете за изстудявате, докато е в течна фаза е проводимо и понякога създава проблеми. Отделно че след изстудяването се получава скреж или конденз, които също правят разни интересни ефекти...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Такааа, гореспоменатата фирма, с битови машини не се занимава, обещаха ми да проучат въпроса като лична услуга към дългогодишен клиент, но не възлагам особени надежди. Аз, с подобна многофункционална техника, също нямам опит, но все пак... механизмът за бродиране би трябвало да се прикрепва някак към основното тяло. Щифтчета, клипси, вероятно и контактни клеми. Това са особено чувствителни места и нерядко са ми правили проблеми. Проверка и почистване от прах, заседнали влакънца от конци и прочее боклуци понякога правят чудеса. Това е само предположение, така и така си я отписал тая машина.
        О-о-о-о, да! На нашите фирмени сервизи, основната им работа е да ти кажат, че нещата са особено сериозни и една извънгаранционна машина трябва да иде минимум до Германия.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

....нещата са особено сериозни и една извънгаранционна машина трябва да иде минимум до Германия.
          Понеже едновремешните ни машини бяха нетранспортабелни, Швицерландците идваха при туземците. Говорих с един приятел, който има няколко професионални бродиращи автомати "Таджима", но и той каза, че при необходимост търси приятели компютърджии, които да го спасяват. При него все пак има някаква по-подробна (разбирай някакви схеми) техническа документация.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Tajima, ZSK, Comtex, Comelect... всеки със собствените си претенции за пазар, поддръжка, формати на програми (повечето се конвертират без проблем, само Comtex запъват краката). "Меката" на тази техника за България е в Габрово, включително и Stemo, но се намират варианти и по другите краища на страната. Професионален бродировач Pfaff с 6 глави, с по 4 цвята съм виждал само веднъж в старата трикотажна фабрика "Юрий Гагарин", когато една 25 годишна, наточена ликвидаторка ме вкара в едно тъмно мазе.... ама не можах да го купя, много му искаше.
            Е, да. Професионалните кютуци няма как да ги пратиш по куриер. Обикновено се събарят стени, за да ги вкараш в помещението и после зидаш наново.

Коментар

...когато една 25 годишна, наточена ликвидаторка ме вкара в едно тъмно мазе.... ама не можах да го купя, много му искаше.
              Много трябваше да и дадеш...
              В това тъмно мазе, на тая ликвидаторка.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Много трябваше да и дадеш...
                В това тъмно мазе, на тая ликвидаторка.
                Ъхъ, искаше най- свидното ми! Ама, тогава и аз бях на 32 и $1500 си бяха $1500. Мисълтът ми беше, че Pfaff, Singer, дори Durkopp, отдавна заебаха професионалния пазар и бълват електродомакинска техника за битови нужди, ползувайки името си и старите спомени за качество и надеждност. Оттам и липсата на сервиз. Уреди за еднократна употреба с гръмки имена.

Коментар

.. и старите спомени за качество и надеждност. ..
                  Анджък!

Коментар

Един основен фактор за липсата на сервиз е липсата на пазар за такава техника. Тук повечето от тези, които могат да си позволят цената на една компютризирана битова машина, не са от типа, който си шие или бродира сам ...

А иначе е ясно, че на сервиз за машини, който не е запознат с модела, не може да се разчита за електрониката. По-скоро може да свърши работа добър специалист компютърджия.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-12-15, 08:19.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Както са казали колегите по горе,прилича на проблем с захранването,импулсно ли е
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Нямам представа. Сега издирвам сервизно ръководство, че (както се полага за битова техника) в книжката на машината няма никаква информация, която да е от полза при ремонти.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          ...По-скоро може да свърши работа добър специалист компютърджия.
                          По-скоро, добър специалист по електроника. А дали ще го намериш в сервиз за A/V, TV техника или друг подобен, са подробности. Правя това уточнение, тъй като в много от компютърните сервизи се занимават само със смяна на модули (платки) и инсталация на ОС и приложения. Вероятно тия в които се занимават с измервания по платката, диагностициране на проблема и отстраняването му ще мога да ги преброя на пръстите на ръцете си.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            ... Правя това уточнение, тъй като в много от компютърните сервизи се занимават само със смяна на модули (платки) и инсталация на ОС и приложения. ...
                            Е, аз да уточня, че такива не ги броя за сервизи, защото споменатите действия от години си ги извършвам сам. Та питането в тази тема ми беше баш за специалисти, които могат да диагностицират и отстранят по-завързан хардурен проблем.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Намери в гугъл сервиз бонел, тв техник е човека, но е от старото поколение и си разбира нещата. Попитай го дали може да помогне.
                              Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X