Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбита електронна поща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разбита електронна поща

....
    Това важи ли и за @gmail.com ?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Re: Разбита електронна поща

За всички важи имам няколко познати с хакнати гмейлски акаунти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Хич не ти трябва да минат по брут-форс. Достатъчно е да изтърбушат базата на един от тях (сефте) и ти имат отговора който важи за всички останали. Нали това разправям горе.
        Е още ли има някой, който да пази паролите и отговорите във вид по-различен от хaшове???

А за изтърбушване - доста големи компании страдаха близките години, но там се целят директно в това което е в акаунтите...

Коментар

Не е ясно каква е целта на 30 символна парола при положение че "тайния" отговор е 8 цифри. А смяната на паролата всеки месец е почти толкова смислена колкото да си сменяш ключа от вас всеки месец , в един момент ще висиш пред вратата плачейки.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Мдааа.... Един от провайдерите изискваше паролата да е мин 8 символа, съдържаща ЕДНОВРЕМЕННО големи и малки букви цифри и специален символ...
            Пробвайте да сменяте такава парола веднъж месечно... И ако вие конкретно го можете, помислете как би се справил със задачата колега, роднина и т.н.... И какво би станало след петия месец 'смени' и евентуално - годишен отпуск

Но е факт, че и при служебните ни мейли имаше атака (не пробив), като фишинга бе с изключително достоверно направен, със запитване с професионално-специфични въпроси за сферата ни на работа...
            А от фишинга до разбиването на мейла особено при по-голяма фирма (където все някой колега с достъп няма да е достатъчно съобразителен) има една крачка...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
              Не е ясно каква е целта на 30 символна парола при положение че "тайния" отговор е 8 цифри. А смяната на паролата всеки месец е почти толкова смислена колкото да си сменяш ключа от вас всеки месец , в един момент ще висиш пред вратата плачейки.
              Тази ел.поща ми е направена преди 15-20г. от тогава не съм сменял настройките,не съм очаквал от таен въпрос отговор да я разбият.
              Скоро очаквам пак да ми я разбият.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Просто не завирайте важни работи по тия пощи.Стига да решат-разбиват ги.

Коментар

Трудно е да се прецени кога е разбита пощата и кога потребителят се е напълнил с вируси, троянци и всякаква подобна гад, която е занесла каквото трябва, където трябва...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                    Е още ли има някой, който да пази паролите и отговорите във вид по-различен от хaшове?...
                    Имам кофти новини за теб.

Впрочем, то е достатъчно ЕДИН да го прави. Ама не е един.

Има различни причини за това - като се почне от улесняване на работата при борба с отвеяни и неграмотни юзъри дето са забравили как ТОЧНО са сбъркали правописа в паролата или отговора и се стигне до откровена търговия с пароли.

За съжаление го има и това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X