Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбита електронна поща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разбита електронна поща

Впоследствие се разбра че са ме пробвали месеци като е имало дни със над 200 опита. Малко предистория паролата ми е дълга 30+символи букви цифри и др. не я записвам всяко влизане я пиша. на 01.12м. сутринта. Не мога да влезна,обаждане и техническия отдел я блокира.Опитали са се да дръпнат парола временна от сайт и да ми направят мизерия финансова, но за тяхно щастие преди две седмици си блокирах паролата.Та юк. Най интересното че са успели да влезнат от таен въпрос отговор,рождена дата.Та колеги правете максимално сложно при таен въпрос и отговор.Масово Българските електронни пощи са доста атакувани и разбивани.Очаквам моята да я пробват яростно да я разбият.Ха на здраве имаме много добри хакери
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

От: Разбита електронна поща

Добра информация,но реално нищо не казваш.Къде ти е email-a? Български или чужд обществен сайт?Поща на фирмения сървър ли?
    Дай повече инфо.
    Пътят е целта.

Коментар

Email-a. в абв.бг. Техническия отдел доста бързо реагира.Просто като има яростни атаки,трябва да информират притежателя, но не го правят.Като са влезнали в пощата са сменили паролата и отговора на тайния въпрос.Колеги правете ги доста сложни,цифри,символи,букви и др.

Коментар

Не бяха изтрили нищо в пощата,за което им благодаря.Не знам дали може да се възстановява,май не.Тук са се пробвали да влезнат Cryptsy.

Коментар

Пaролa с 30 знaкa дaже не могa дa си предстaвя кaк изглеждa, a тaйният въпрос рaзбит....?
          Животa в днешно време изисквa пaроли нaвсякъде _- толковa ли е сложно човек дa си измисли поредицa от знaци, която нямa никaквa връзкa с женaтa, детето, междузвездни войни и 123456?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Пaролa с 30 знaкa дaже не могa дa си предстaвя кaк изглеждa, a тaйният въпрос рaзбит....?
            Животa в днешно време изисквa пaроли нaвсякъде _- толковa ли е сложно човек дa си измисли поредицa от знaци, която нямa никaквa връзкa с женaтa, детето, междузвездни войни и 123456?
            Ми те хората са си казали - всеки месец нова парола на пощата!
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              123456 не го ползвай.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Разбили са я от тайния въпрос и отговор.

Коментар

Re: Разбита електронна поща

Какво да ви кажа сюед като мои колеги веднага след като им дадох новите лаптопи си залепиха лепенки с паролите на корпуса. Просто много сме технически неграмотни. Без да съм хакер хаквам половината пароли на около 600 служители от 2 рия път. Наложи се да правя сложни политики за паролите, пак проблем, не могат да ги запомбят. Ей всичко е голям смях.

Коментар

От: Re: Разбита електронна поща

Това се прави от доста време особено на фирми/лица, които търгуват с чужденци и разчитат на имейли. По принцип да се пращат проформ фактури по имейл е пълна идиотщина за мен.Още по-голяма идиотщина е да се разчита на мейли за даване на банкови сметки. Поне да си трият изходящия фолдър... Абе наистина смешка. Ама на който не му е ясно колко е лесно да се разбие имейл и разчита само на тях ( пак да не се охарчи) не му е и мястото в бизнеса... А и на повечето фирми/бизнесмени не им се дават пари за айти поддръжка и съвети . Ами като не им се дават ги крадат и деца. Няма да споменавам какви големи, известни и утвърдени фирми у нас са ревали за какви суми. И не си представяйте, че трабва да се хакват банкови сметки и безконтактни карти. Схемите са повече от елементарни, ама не мисля, че е редно да ги пишем в публичен форум... Миналата година в един "специализиран" форум в даркнета се смееха на една голяма българска банка. 18 успешни атаки за месец без реакция от страна на банката. Ама няма да се чуе по бтв и нова .
                    висете отпуснато

Коментар

Това не са хакери, а келемета...

Рождената ти дата със сигурност я има из нет-а.
                      Както и населеното място, името на децата ти и т.н.

Ако имаха наченки на хакери, един скрипт да извърти датите между 1930 - 2000 ще отнеме не особено много време

Ослушай се, това е някой който те познава.

Коментар

От: Re: Разбита електронна поща

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        и така докато ти я забравиш, което може да е много по-лошо.

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                        Разбили са я от тайния въпрос и отговор.
                        ...което идва до въпроса колко "силен" е тайният отговор. Обикновено на 30-значна парола съответства моминското име на мама, при това в много сайтове. За да е още по-гадно, обикновено в самия сайт за паролата се вземат строги мерки и тя обикновено е хеш или поне добре кодирана. А тайният отговор обикновено е кръпка върху останалото, ако е кодиран е нефелно и е достъпен за операторите на сайта за да могат те да си вършат работата.

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        ... не им се дават пари за айти поддръжка и съвети
                        Те банките като цяло живеят в миналия век, не само нашите. Откъде да им хрумне че работят с данни, а не с пари и че данните трябва да се пазят повече от парите?

Отделно че и да му се дават на някого пари, то няма и на кого да ги даде. Компетентните хора са потискащо малко, а в картелните схеми които са окупирали този пазар - още по-малко. Навсякъде се намират само фенове на строгите политики за пароли дето не са прочели и един ред за heartbleed.

Коментар

Ама вие верно ли ползвате истински въпроси и отговори???
                          Ибааа... аз си имам два-три заучени отговора и рождени дати и навсякъде си ги ползвам без значение какъв точно е въпроса. Хубавото, е че тези "отговори" са български думи на латиница та и по брут-форс не минават .

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            ...Ако имаха наченки на хакери, един скрипт да извърти датите между 1930 - 2000 ще отнеме не особено много време
                            И мани другото ами в много от вървежните български сайтове такава атака ще мине.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                              ...аз си имам два-три заучени отговора и рождени дати и навсякъде си ги ползвам
                              ... по брут-форс не минават .
                              Хич не ти трябва да минат по брут-форс. Достатъчно е да изтърбушат базата на един от тях (сефте) и ти имат отговора който важи за всички останали. Нали това разправям горе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X