Както вече съм написал в заглавието на темата не ми е ясно нищо за облаци, какво представляват, кои са частни, кои са виртуални, кои са хибридни, обществени, вътрешни и кои ВИП.Какво представлява "глобалния пазар на облачни услуги"?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.
Свий
X
-
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."Тагове: Няма
-
От: Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.
Еми предоставя ти се ресурс - процесорно време, обем информация, трафик и услуги/приложения някъде си, и си ги ползваш, предимно през браузера, но има и локални приложения, които могат да ползват облака. Идеята е че много хора ползват общ ресурс, а собственика му се грижи всичко да работи 24/7.
Частен е когато е някой си изгради такъв за собствени нужди (например фирмен), обществен е, когато до него има широк достъп, ВИП е като всичко друго ВИП - големи обеми,трафици, време, и VIP поддръжка когато имаш някакъв проблем.
За какво ще го ползваш си е твой проблем - може например да го ползваш за WEB хостинг, като съответно си плащаш за облак, в който имаш достъп до съответните услуги, които ти трябват - например SQL сървър, WEB сървър и т.н. После си инсталираш и поддържаш WEB приложението, качено там, а предоставящия се грижи да ти осигури това, за което си плащаш, да ти защитава данните от загуба и т.н.
Темата е доста общирна, ама вкратце - ползваш заедно с други потребители общ компютърен ресурс, за чиято поддръжка и сигурност се грижи собственукът му, на когото плащаш да ти предостави достъп до определена част от него.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
За себе си мога да кажа, че използвам 3 облака:
1. Dropbox
2. Google Drive
3. One Drive
Имат около 10-15 Gb безплатен капацитет всеки, като и трите позволяват шерване на линкове и складиране на информация, която винаги Ви е "под ръка".LZ1AIV
Коментар
-
А кои облачни услуги са „бънделирани”, какво означава това?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
А има ли вероятност като си сложиш да речем частни снимки/клипове някой да хакне облака и да ги видиш в тубата примерно?Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнениеА има ли вероятност като си сложиш да речем частни снимки/клипове някой да хакне облака и да ги видиш в тубата примерно?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Има такава вероятност.Скоро думнаха облака на Епъл и по торентите наизлязоха fappening снимки с американски звезди.До една се снимали с айфон и ъплоуд в облака.Пътят е целта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнениеЗа себе си мога да кажа, че използвам 3 облака:
1. Dropbox
2. Google Drive
3. One Drive
Имат около 10-15 Gb безплатен капацитет всеки, като и трите позволяват шерване на линкове и складиране на информация, която винаги Ви е "под ръка".Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Има разбира се, стига да си достатъчно интересен.
ПП. Това към Росен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеА кои облачни услуги са „бънделирани”, какво означава това?
Другия подход е да си плащаш за всичко дето ползваш според ресурса, дето ползваш - например ако днес си ползвал 2 часа услугата за едитване на снимки да си платиш само за тия 2 часа и само за тая услуга.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнениеИма разбира се, стига да си достатъчно интересен.
ПП. Това към Росен.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнениеИли да са достатъчно пикантни
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнениеАко не сте известни и/или богати личности.. колкото и пикантни да са снимките на никои не му дреме
Коментар
-
Ами личните снимки с любовницата ако ги види жената?
Ходи обяснявай че нямаш сестраLand Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар