Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.

Както вече съм написал в заглавието на темата не ми е ясно нищо за облаци, какво представляват, кои са частни, кои са виртуални, кои са хибридни, обществени, вътрешни и кои ВИП.Какво представлява "глобалния пазар на облачни услуги"?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

От: Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.

Еми предоставя ти се ресурс - процесорно време, обем информация, трафик и услуги/приложения някъде си, и си ги ползваш, предимно през браузера, но има и локални приложения, които могат да ползват облака. Идеята е че много хора ползват общ ресурс, а собственика му се грижи всичко да работи 24/7.

Частен е когато е някой си изгради такъв за собствени нужди (например фирмен), обществен е, когато до него има широк достъп, ВИП е като всичко друго ВИП - големи обеми,трафици, време, и VIP поддръжка когато имаш някакъв проблем.

За какво ще го ползваш си е твой проблем - може например да го ползваш за WEB хостинг, като съответно си плащаш за облак, в който имаш достъп до съответните услуги, които ти трябват - например SQL сървър, WEB сървър и т.н. После си инсталираш и поддържаш WEB приложението, качено там, а предоставящия се грижи да ти осигури това, за което си плащаш, да ти защитава данните от загуба и т.н.

Темата е доста общирна, ама вкратце - ползваш заедно с други потребители общ компютърен ресурс, за чиято поддръжка и сигурност се грижи собственукът му, на когото плащаш да ти предостави достъп до определена част от него.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За себе си мога да кажа, че използвам 3 облака:
      1. Dropbox
      2. Google Drive
      3. One Drive
      Имат около 10-15 Gb безплатен капацитет всеки, като и трите позволяват шерване на линкове и складиране на информация, която винаги Ви е "под ръка".
      LZ1AIV

Коментар

Спокойно може да се каже, че всичко което се търкаля на сървър който не ти е в мазето е облачна услуга

Коментар

А кои облачни услуги са „бънделирани”, какво означава това?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А има ли вероятност като си сложиш да речем частни снимки/клипове някой да хакне облака и да ги видиш в тубата примерно?
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              А има ли вероятност като си сложиш да речем частни снимки/клипове някой да хакне облака и да ги видиш в тубата примерно?
              Няма невъзможни неща. Парвилният въпрос е каква е вероятността да се случи.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Има такава вероятност.Скоро думнаха облака на Епъл и по торентите наизлязоха fappening снимки с американски звезди.До една се снимали с айфон и ъплоуд в облака.
                Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                  За себе си мога да кажа, че използвам 3 облака:
                  1. Dropbox
                  2. Google Drive
                  3. One Drive
                  Имат около 10-15 Gb безплатен капацитет всеки, като и трите позволяват шерване на линкове и складиране на информация, която винаги Ви е "под ръка".
                  Това е само частен случай на място за складиране на информация. Общото понятие "облак" е просто "отдалечен ресурс", независимо какъв. Може да ти предоставят например едитване на офис документи, освен само място, където да ги записваш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има разбира се, стига да си достатъчно интересен.

ПП. Това към Росен.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      А кои облачни услуги са „бънделирани”, какво означава това?
                      Bundle значи "пакет". В случая срещу някаква фиксирана такса ти дават например достъп до 10Gb сторидж, 50 часа услуга за едитване на снимки, документи и т.н., 100 часа достъп до сървър на бази данни и т.н. Може да е на време, може да е на процесорно време/ресурс (предлагат се пакети например зо 5 виртуални процесора с по 2 гигабайта памет всеки, до 30 часа месечно), може да е на обем и комбинация от всичките и какво ли още не. Бе като с телефоните - имаш месечна такса, в която влизат определени неща.

Другия подход е да си плащаш за всичко дето ползваш според ресурса, дето ползваш - например ако днес си ползвал 2 часа услугата за едитване на снимки да си платиш само за тия 2 часа и само за тая услуга.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Има разбира се, стига да си достатъчно интересен.

ПП. Това към Росен.
                        Или да са достатъчно пикантни
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          Или да са достатъчно пикантни
                          Ако не сте известни и/или богати личности.. колкото и пикантни да са снимките на никои не му дреме

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Ако не сте известни и/или богати личности.. колкото и пикантни да са снимките на никои не му дреме
                            ... освен на целокупния световен ченгесариат. И тъщата. И конкурентите. И банката. И застрахователите. И....и....и....

Коментар

Облаци, облачни услуги, нещо ми е много облачно и мъгляво.

Ами личните снимки с любовницата ако ги види жената?
                              Ходи обяснявай че нямаш сестра
                              VW Golf VI variant

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X