Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PDA МОБИЛЕН ДЖОБЕН ПЦ- ДАЙТЕ СЪВЕТИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: PDA МОБИЛЕН ДЖОБЕН ПЦ- ДАЙТЕ СЪВЕТИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Може ли да се включа с обяснение.GPS не е Global , а Google Position System.И системата Иридиум е собственост на Майкросфт
    Последно редактирано от jeko47; 17-08-15, 00:07.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
      Не се косете момци
      ТУк понятията ни нещо се разминават явно
      Какво значи работи ?
      Това че на едно екранче ти показва една мигаща точка и ти казва че си там , дали е самата истина , и дали онези хора , които са ти искали да кажеш къде е тази точка , като им занесеш тези "данни" ( нарочно са в кавички ) ще се съгласят с теб ? ....
      Какво значи работи ли? Ами ако се намирам на терасата на жилището си и мигащата точка на екранчето е там, където е съответната част на сградата, това означава, че устройството работи за моите цели. Същото е и когато посред нощ с устройство без връзка с мобилна мрежа или Интернет намирам черния път в горния край на с. Долно Уйно, за чието съществуване не съм и подозирал ден преди това.

Наистина не знам ... я ми обясни , защо гугълмапса , като спра интернета и не ще да изчислява маршрут.
      След като ми обясниш това , ми обясни що цял свят прави назeмни станции за изчиляване на задачите в геодезията , а не разчита само на спътниците .
      И други работи не знам , ама за тях после
      Леле! Много професионален въпрос! Ти сериозно ли питаш?!? В същност, за чий намесваш софтуер в разговор за хардуерни устройства?!? Гугълмапс спира да навигира, когато няма връзка с нет-а, защото тези, които са го направили, са решили, че искат да е така. Иначе, на същото устройство дори при прекъсната връзка софтуери, които са предвидени за офлайн навигация (HERE, IGO, Garmin), не само изчисляват маршрут, ами и си те водят завой по завой. И то с достатъчна точност, за да, примерно, обърнат дисплея в нощен режим точно преди да влезеш в отбелязан на картата тунел.

Естествено, далеч съм от мисълта, че тази точност е достатъчна за геодезични или други цели, изискващи по-голяма прецизност и нямам спомен да съм твърдял нещо такова.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-08-15, 00:20.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Наистина не знам ... я ми обясни , защо гугълмапса , като спра интернета и не ще да изчислява маршрут.
        Щото работиш с GPS-и за по 40 000лв и не знаеш как да си свалиш offline карти на google. И както каза - и други неща не знаеш и ако не се правиш на много знаещ може и да понаучиш нещо. Тук не е като да липсва желание за помощ.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

До колото моите ограничени познания ми позволяват , темата е за измервания , а не за навигиране. Това че някакъв хардуер работи и е постоянно във връзка с някакакъв друг хардуер извън планетата , означава ли че ние можем да извлечем нужната ни информация от него ?
          Точно софтуера ни служи да накараме хардуера , да прави това което искаме.
          Сребърна лисицо , я отиди в най-близката поземлена служба и им обясни , как с офлайн карта на гугъл всичко става, и да не се занимават с глупости , после отиди, и в миснитерството на земеделието, и им обясни същото , а пък ако минеш и през МРРБ да ги научиш , аз лично ще те позлатя.
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Какво значи работи ли? Ами ако се намирам на терасата на жилището си и мигащата точка на екранчето е там, където е съответната част на сградата, това означава, че устройството работи за моите цели. Същото е и когато посред нощ с устройство без връзка с мобилна мрежа или Интернет намирам черния път в горния край на с. Долно Уйно, за чието съществуване не съм и подозирал ден преди това.

Леле! Много професионален въпрос! Ти сериозно ли питаш?!? В същност, за чий намесваш софтуер в разговор за хардуерни устройства?!? Гугълмапс спира да навигира, когато няма връзка с нет-а, защото тези, които са го направили, са решили, че искат да е така. Иначе, на същото устройство дори при прекъсната връзка софтуери, които са предвидени за офлайн навигация (HERE, IGO, Garmin), не само изчисляват маршрут, ами и си те водят завой по завой. И то с достатъчна точност, за да, примерно, обърнат дисплея в нощен режим точно преди да влезеш в отбелязан на картата тунел.

Естествено, далеч съм от мисълта, че тази точност е достатъчна за геодезични или други цели, изискващи по-голяма прецизност и нямам спомен да съм твърдял нещо такова.
            Ами темата е точно за геодезическо измерване ...или пък не .... той автора избяга отдавна и не можахме да разберем.

A1+

Коментар

Ами темата е точно за геодезическо измерване ...или пък не .... той автора избяга отдавна и не можахме да разберем.
              Авторът така и не си каза каква точност му трябва, но все си мисля, че така или иначе не би проявил интерес към придобиване на уред за професионална употреба.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Авторът го е написал ясно - PDA, джобен компютър. Нито е писал, че ще носи резултатите някъде, нито нищо. Поземлени комисии, геодезически замервания и прочее талаш ги вкара ти.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Авторът така и не си каза каква точност му трябва, но все си мисля, че така или иначе не би проявил интерес към придобиване на уред за професионална употреба.
                  Има джобни уреди , които не са скъпи , даце са по-евтини ор разни ПДА и джобни компютри, които пак ще му вършат професионално работата , с ниска , но все пак достатъчна точност за земеделски земи.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Авторът го е написал ясно - PDA, джобен компютър. Нито е писал, че ще носи резултатите някъде, нито нищо. Поземлени комисии, геодезически замервания и прочее талаш ги вкара ти.
                  Автора , също така пососчи че желае да измери площите на земеделски земи, както знаем земята не е плоска , така че площа не е толкова елементарно да се измери . Ако става въпрос за малко парче земя и за ориентировъчна точност , върши работака каквото и да е , даже ръчна скица ориентирана по топографска карта.

Ако обаче имотите са големи ( хиляди декари ) , натрупаната грешка ще е съществена и батерията на едно такова ПДА може да не издържи цял ден мерене.

A1+

Коментар

Абе човекът ако е толкова на зор ще пита пак.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X