Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашен NAS някои наблюдения.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Коментарите на мненията ми продължават, а толкова ясно съм написал в подписа си, че полза нема, и нема да има...
    Нищо де, тренирайте, пишете.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Meanwell произвеждат захранващи блокове към които може да се включи акумулатор за резервно захранване. Блокът се грижи за заряда на акумулатора. Имаше ги и по нашите магазини.
      Хубаво е да се има предвид, че изходното напрежение на е 12.00V, а варира в някакви граници според напрежението на акумулатора.
      Не знаех, че има такива хиринки, до каква най-голяма мощност си ги срещал?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение

Не знаех, че има такива хиринки...
        Виж и тези:

https://www.deltapsu.com/en/products...PMU-13V155WCCA
        https://www.deltapsu.com/en/products...PMU-27V155WCCA

Същата финкционалност, едното е 12 а другото 24V.
        Ползвам ги повече от година без забележки, продават ги с по 5 гаранция.

Аз Meanwell определено не ги харесвам, те мен - също.
        Ето от преди няколко дни - за първи път виждам импулсно да "гори" толкова продължително.
        В стаята все още смърди на татавици

Враг усраине

Коментар

Аз нямам забележки към продукцията на Мийнуел.
          И без значение дали е захранването е Делта или Мийнуел, ще е по-хубаво от това което ще пристигне от али-баба, али-дядо, али-леля, али-чичо и т.н.

Ако се объркате и поръчате подобно "китайско нещо", и то все пак пристигне, трябва да направите следното:
          1 - нанасяте 10 удара с 5 килограмов чук върху корпуса на захранването
          2 - поставяте предпазни ръкавици и внимателно изхвърляте китайската скрап на подходящо място
          3 - кефите се, че сте направили добро дело

И коментаторите...

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Абе не е хептен зле мийнуел но докато имам възможност да избирам между него и и делта - последната винаги ще печели!

Delta е производител, която е на пазара много по-отдавна.

Прави захранванията на всички голями компании като HP, Dell и др та освен тях, аз също и имам повече доверие от какъв бранд, oтколкото на някакъв, лъснал само преди няколко години и вече с претенцията да е яката работа.
            За това се иска повече време, отколкото на тъпите чайници им се иска!

Освен всичко друго смрадта от изгорял минуайл вече 2 седмица не ще да напусне стаята въпреки упоритото проветряване.

Delta не смърди така.

Всъщност нямам идея - не се е случвало до сега такава да се размирише!

Последно редактирано от Esper; 22-05-21, 02:20.

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            на АВВ какво му е? ползваме ги на много места, по обектите, и засега всичко е ток и жици

Зa LM1084, имате ли наблюдения как се справя с 4А 12v ?
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Предполагам че идеята ти е да използваш подобно захранване, но за 24V, и да стабилизираш изхода му на 12V?
            Ако да, показаният чип е неудачно решение. КПД на системата ще е меко казано трагичен.
            Търси нещо с DC/DC преобразувател от 24 / 12.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              ...Търси нещо с DC/DC преобразувател от 24 / 12.
              Ама импулсно!
              Колкото и да не съм им фен и да предпочитм линейните, ако става въпрос за акумулатор и се гони време за работа основн фактор е КПД.
              При линейните той е...

Е, нема значение, некой да каже виц
              Враг усраине

Коментар

Класическите ATX захранвания стабилизират с ОВ само 5-те В. 12-те волта са колкото дойде, според конструкцията на трафа. На някои по-модерни има доп. делител и се следи и 12В, но до 5% отклонение си е в нормите.

Коментар

При класическите ATX захранвания, ОВ следи всички изходни напежения, като всяко участва с различна дълбочина в ОВ.
                  Като изключение от горното са отрицателните напрежения, ако са с реализирани с допълнителни стабилизатори, и това за +3.3V, което пък се стабилизира с "магнитен усилвател" от +5V.
                  А заради общия изходен дросел (добрата магнитна свързаност) на отделните папрежения, вариациите са относително минимални.

И коментаторите...

Коментар

Не ми се рови за цитати но доколкото си спомням в спецификациите на АТХ беше заложено точно +/- 5% отклонение и точно на положителните напрежения.

За отрицателните беше 2 пъти повече допустимите отклонения.

Това, че в някои захранвания 12V не участва в ОВ и параметрите му не се следят от нищо е резултат от общата тенденция да се претупва реализацията заради цена.

Освен това както се вижда може, работат си нещата и никой не внася драматизъм за точно това.

Вярно, че има много такива захранвания в обръщение но пак отклонението в 12V канал обикновено варира около 1V на всяко захранване, което по някаква причина съм проверявал.
                    Враг усраине

Коментар

Въпрос към колегата Esper - Какво представлява тази двустепенна верификация при QNAP-a?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:SCR00050.jpg Прегледи:0 Размер:110.3 КБ ID:6756463

Постоянно ме ръчка да го активирам. Доколкото разбирам трябва и Арр на мобилно устройство. Засега не съм регистрирал QNAP-а в облачната им услуга, и на сайта им също нямам рег.
                      -Чем занимаетесь по жизни?
                      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

И аз не ползвам облачните им услуги.
                        Всъщност и QNAP не го ползвам след миграцията към QSAN но до последно не ми е "досаждал" за активиране.
                        Предполагам това е система за оторизация включваща освен user/pass и задължителен, динамно генериран код от мобилно приложение.
                        Тази система е ОК за организации.
                        За домашни системи е категорично излишно да се активира.
                        Враг усраине

Коментар

• KingofROAD
                          KingofROAD коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ясно, въпросът е как да спра гадните съобщения, да не ми излизат при всяко ново логване? ще поровя и в жужъл, но ако имаш идея ... ще черпавам на някоя чужда сватба ... ;-)

Тези съобщения имам предвид.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:SCR00051.jpg Прегледи:0 Размер:366.0 КБ ID:6759317

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_917234.jpg
Прегледи:152
Размер:366.5 КБ
ID:6759318
                        Последно редактирано от KingofROAD; 24-07-21, 23:35.
                        -Чем занимаетесь по жизни?
                        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                          Тези съобщения имам предвид…
                          Подозирам, че на акаунта, който ползваш си задал админ права.
                          Това е грешна практика.

Особено ако устройството може да се достъпва от интеренет:

1. Оставяш само 1 акаунт с админ права и го ползваш само при нужда.
                          2. Преименуваш го с нестандартно име.
                          Administrator / admin и производните не са такива.
                          3. Работиш оперативно с непривилегирован акаунт.

Като бонус ще спреш да получаваш тези досадни съобщения при всяко влизане, както и за актуализации.

Между другото толкова честите обновявания на FW е по-скоро недостатък на платформата.
                          Враг усраине

Коментар

• KingofROAD
                            KingofROAD коментира
                            Редактиране на коментар
                            Благодаря за съветите.

Когато се логвам с админ акаунта, ми излиза друго съобщение - да съм направил друг акаунт с админ права. Сега имам три акаунта - щатния админ, който не може да се изтрива. още един администратор, и един лимитед акаунт.
                            Исках да премахна досадните съобщения, за 2-степ верификейшън, затова се логнах да покажа какво, откъде излиза на началния екран. Рових по настройки, права-мрава, почти целия QNAP го изръчках, и никъде не можах да намеря опции, с които да спра съобщенията.

Щатния админ акаунт може да се забрани/разреши от друг админ. Друг админ в същата група на администраторите няма всичките права на щатния админ.
                            Лимитед акаунта е още по-орязан, и за да гледа някои неща се изисква изрично разрешение от админ, или друг от групата на администраторите.

Засега работя само в домашната LAN мрежа, и няма кой-знае каква опастност от хакване отвърн, Докато си донастроя лимитед акаунта, ще трябва да ползвам щатния админ, или другия админ.

Честотата на обновление на FW при мен е около 1-2 пъти в месеца ( може и по-рядко). По-често като че ли се обновяват приложенията, които съм инсталирал.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                          ...Между другото толкова честите обновявания на FW е по-скоро недостатък на платформата.
                          Не малък недостатък е и това, че оборудването проявява самодейност, ходи нанякъде и проверява за ъпдейти...

И коментаторите...

Коментар

• KingofROAD
                            KingofROAD коментира
                            Редактиране на коментар
                            Оборудването не проявява самодейност, по подразбиране е настоено да се обновява автоматично, но може да му се указват и други опции - да се ъпдейтва ръчно, или въобще да не се ъпдейтва. Просто трябва да се обърне внимание на това...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X