Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тъп проблем със захранването на HP650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тъп проблем със захранването на HP650

Тефчо, ти изтощи ли батерията докрай че тръгна конспирации в кондензаторите да търсиш?

В много лаптопи никакъв степ-даун няма ами има ограничение по ток в зарядното. Връзва се батерията директно там и се откача когато стане ясно че е пълна. Грубо казано. В други има степ-даун ама всъщност в тази схема кондензаторът не е ключов участник.

На лаптоп с 10.8в батерия зарядното му е 16 волта. 19 е за тези с батерия 14.4, т.е. с 4 последователни литиеви елемента - в общия случай де.

И да, аз съм виждал умрял кондензатор в лаптоп. Но е рядко явление и не си струва да се ръчка направо там.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ... аз съм виждал умрял кондензатор в лаптоп. Но е рядко явление и не си струва да се ръчка направо там.
      Да, верно е това - рядко, но се случва.
      Това, за което се сещам последно, беше точно НР, между другото.

@tefcho
      Но горното не значи абсолютно нищо - дори повече, не му обръщай внимание, преди да си изчерпал другите алтернативи.

Коментар

Тефчо, ти изтощи ли батерията докрай че тръгна конспирации в кондензаторите да търсиш?

В много лаптопи никакъв степ-даун няма ами има ограничение по ток в зарядното. Връзва се батерията директно там и се откача когато стане ясно че е пълна. Грубо казано. В други има степ-даун ама всъщност в тази схема кондензаторът не е ключов участник.

На лаптоп с 10.8в батерия зарядното му е 16 волта. 19 е за тези с батерия 14.4, т.е. с 4 последователни литиеви елемента - в общия случай де.

И да, аз съм виждал умрял кондензатор в лаптоп. Но е рядко явление и не си струва да се ръчка направо там.
        Не съм, щото не знам колко точно е "до край". 9 или 10?

На батерията си пише 10.8, батериите са 6, по 3 паралелно.
        Между другото, тая гадост харчи доста в режим на зареждане, ако е с ограничение на тока, ще е баси и печката. Като се прибера ще го премеря кое от къде минава и в какъв режим бачка.

Друго. Компа на зарядно, индикатора на батерията на 98%. Вадя зарядното, индикатора става на 99%. Е, за не повече от минута-две, но все пак. Тъкмо затова ме гложди за скапан кондензатор.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Докрай в случая го приеми за 9 волта.

Това 98/99 е точно разкалибриран кулометър.

Коментар

Преди малко се прибрах. Бях оставил компа на стенд-бай на батерия, нарочно, да видя до къде ще се гътне сам. Гътнал се е до 54%, реално след малко ще премеря колко е.
            По-интересното: Линъкса ми изобщо отебава да тръгне. Закачих някакъв Win7 за проба, в момента пиша под него, дава съобщение, че зарядното е включено, НО батерията НЕ се зарежда. Гаснах компа, изчаках около час, през това време е стоял за зарядно - никаква промяна. Ей сега отивам да меря и ако е над 9 волта, ще я доразредя.

Коментар

Работата се изясни. Електрониката на батерията. Нямам нито време, нито нерви да се чопля, утре ми идва новата, елементите на тая заминават за фенера и това е.

Най-ме е яд, че от едно време не обичам HP и винаги съм ги заобикалял, тоя път кой ме би по главата... Майната му, това ми е първи и последен лаптоп от тая марка. Тъпото е, че не знам какво да взема после. То ясно, че от една цена нататък всичките са хубави, но ми трябва работарска машинка и нямам никакво намерение да наливам 2-3 бона за лаптоп, който може да бъде прецакан по всяко време от паднал отгоре му тежък тъп предмет ... примерно джип
              Последните 2-3 Тошиби, дето ми минаха през ръцете, също ме задразниха. Сони: цена-производителност нещо ми е под допустимите граници. Въпреки, че старото ми Вайо, което се изтърси от покрива на двуетажна къща все още работи! Ама и като ново си беше мъртвец, въпреки доста ужасната си цена. Леново станаха съвсем китайци. 2 Асуса ми свършиха курса в ръцете и то без видима причина. Диагнозата и на двата беше заминал бридж заради кофти охлаждане. Ейсър... де да знам. Може би.
              Не съм се заигравал с новата продукция на Дел, иначе от старите съм с добри впечатления.

както и да е, това е лирика. По темата - проблема е открит.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                То ясно, че от една цена нататък всичките са хубави
                Изобщо не допускай тази заблуда в главата си. Иначе някой ден ще се прежалиш да купиш нещо скъпо щото нали да е свястно и в общия случай ще е същото само дето ти ще псуваш не като за 1000лв, а като за 2500лв примерно.

Коментар

Изобщо не допускай тази заблуда в главата си. Иначе някой ден ще се прежалиш да купиш нещо скъпо щото нали да е свястно и в общия случай ще е същото само дето ти ще псуваш не като за 1000лв, а като за 2500лв примерно.
                  Уф, абе и ти си прав. Гореспоменатото Вайо струваше към 2200 и въпреки, че излезе невероятно кораво (и при условие, че всички реват колко са чупливи), като производителност си беше пълна скръб. Даже не знам защо го държа още ... за спомен от едно от най-екстримните ми "покривни" преживявания може би

Както и да е, това ще е другия месец, че за в момента просто няма излишни финанси.

Коментар

Работата се изясни. Електрониката на батерията. Нямам нито време, нито нерви да се чопля, утре ми идва новата, елементите на тая заминават за фенера и това е.

Най-ме е яд, че от едно време не обичам HP и винаги съм ги заобикалял, тоя път кой ме би по главата... Майната му, това ми е първи и последен лаптоп от тая марка. Тъпото е, че не знам какво да взема после. То ясно, че от една цена нататък всичките са хубави, но ми трябва работарска машинка и нямам никакво намерение да наливам 2-3 бона за лаптоп, който може да бъде прецакан по всяко време от паднал отгоре му тежък тъп предмет ... примерно джип
                    Последните 2-3 Тошиби, дето ми минаха през ръцете, също ме задразниха. Сони: цена-производителност нещо ми е под допустимите граници. Въпреки, че старото ми Вайо, което се изтърси от покрива на двуетажна къща все още работи! Ама и като ново си беше мъртвец, въпреки доста ужасната си цена. Леново станаха съвсем китайци. 2 Асуса ми свършиха курса в ръцете и то без видима причина. Диагнозата и на двата беше заминал бридж заради кофти охлаждане. Ейсър... де да знам. Може би.
                    Не съм се заигравал с новата продукция на Дел, иначе от старите съм с добри впечатления.

както и да е, това е лирика. По темата - проблема е открит.
                    Брей минал си през всички боклучави марки
                    Истината е, че ако проблемите са заради хардуерни "злополуки" (падания/ставания) маи само това ще се окаже достатъчно устоичиво - http://www.panasonic.com/business/to...-computers.asp

А иначе всяко едно Lenovo от Т серията примерно Т400, хардуерно ще надживее всичко изброено по-горе...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Брей минал си през всички боклучави марки
                      Истината е, че ако проблемите са заради хардуерни "злополуки" (падания/ставания) маи само това ще се окаже достатъчно устоичиво - http://www.panasonic.com/business/to...-computers.asp

А иначе всяко едно Lenovo от Т серията примерно Т400, хардуерно ще надживее всичко изброено по-горе...
                      преди това недоразумение, работния добитък беше Леново Т60 - адско куче, само дето с колата не съм минавал отгоре му. Следващия модел, пак беше някакво Т, но не помня колко - умря от половин чаша сок, разлята отгоре му. 60-то не чаша сок, шише кола да му излея (случвало се е) - никакъв проблем. Вярно, че като ново беше доста оттатък 2та бона, но поне изкара 7 години вярна служба преди да се предаде окончателно. Първо беше служебен лаптоп, после беше... хаха, пак служебен лаптоп. Тоест, чанч на умиране и никакво пазене. На всичко отгоре, до последно параметрите му все още бяха по-добри от евтините нови - да речем обсъжданото тук HP650.
                      За съжаление новите Леново не личи да са излезли от същите конструктори...

Имал съм си взимане-даване с Тъфбук-серията, наистина са здрави, но на мен чак толкова не ми трябва. От там нататък, цена-производителност нещо не ме кефи.

Ако имаш наум разумно предложение до към 1200 кинта ново - казвай, пък ще мисля. Така или иначе, близките 2-3 седмици не се очертава покупка на лаптоп.

Машинката се използува 90% от времето за работа, като основно използувам MPLAB X, Lazarus, една древна версия на ORCAD (щото по-новите нещо не можах да ги подкарам на Линъкс) и от дъжд на вятър IncScape и Draftsight. Тоест, нищо кой знае колко натоварващо от към ресурс. Вярно, че твърде често използувам първите 3 едновременно, та все пак не ща да е пълен мъртвец, но като цяло - нищо, което да затрудни коя да е съвременна машина.

Задължително е да може да се катери безпроблемно Линъкс - иначе казано, да няма някоя ултраизмишльотина (пример - някои от картите на NVidia), за която никой не е чувал и тъпанарското UEFI да не се налага да го пренаписвам половината, за да тръгне нещо различно от Win8. Тоест, или да има режим на съвместимост, или да поддържа нормално ключовете на Ubuntu. Аз лично ползувам Mint, но той си е просто едно по-кадърно направено Убунту.

А, да, и е задължително да не се разпада, като се случи да го вдигна с 2 пръста за единият ъгъл. Че с един стар Ейсър имах подобен проблем. В интерес на истината, хюлит-пакарда, въпреки силно боклучавия си вид, като механична здравина излезе доста добър... освен тъчпада, който се износи буквално за 2 седмици... така и не разбрах защо. Все още бачка, но е доста дразнещ за ползуване.
                      Последно редактирано от tef4o; 23-03-15, 17:28.

Коментар

...60-то не чаша сок, шише кола да му излея (случвало се е) - никакъв проблем. Вярно, че като ново беше доста оттатък 2та бона...
                        Едното e имало anti spill keyboard - другото не. Естествено ти е ясно при кои я има тая глезотия и при кои - не . Точно някъде там беше границата едно време - при 2те хиляди лева... Сега при нас е някъде на около 750$-то стъпало, в България не знам в кой ценови клас се пада това.

Някой ден сигурно (ако още има лаптопи) всички ще са anti-spill и с магнитен джак за зарядното, ама да видим кога ще е и дали ще е...

И в общи линии - заради батерия не се отказвай от марка. Не за друго но малко останаха. От изброените марки - acer съм го пробвал за теб - стой далеч. Леновото си остава леново, от панасониците само tough серията (на обикновен ми е горял сериен порт по подъл и скрит начин), и то какво остана...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Остана НР разбира се .
                          И не е майтап, ма ич.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Остана НР разбира се .
                            И не е майтап, ма ич.
                            HP в ниския клас са по зле от Acer. Аз даже се учудвам, че на този само батерията му е проблем до сега...

Коментар

Към HP съм абсолютно неутрален - колкото са ми се развалили рано, толкова са ми се развалили късно (но всичките се развалиха ).
                              Просто не бих се отказал от лаптоп заради проблеми с батерията ако иначе ми пасва.

Не знам дали съм го споменавал тук или в друга тема - от различните лаптопи които са ни минали през фирмата единствено леново и - о, чудо - Гейтуей все още работят. Гейтуея апропо го взехме на тъгъдък, възможно най-най-най-евтиния боклук в магазина, тогава на ония скъпите години бяха по 310 зелени парчето. Два броя, и двата безсмъртни да речем вече пета или шеста година.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

То е според личния опит - 6 лаптопа в последните 10 години - 3 Ейсъра, 1 Тошиба, 2 НР - в момента работят само последните 2, а са по-стари от другите , с изключение на първия Ейсър, който е доайен в колекцията, но това не му пречи да не работи.
                                Едното НР претърпя даже автокатастрофа, доста тежка и го бяха отписали като тоталка, ама тръгна с моя помощ.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X