Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся малък тъч скрийн монитор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся малък тъч скрийн монитор.

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
    ...да не забравяме, че флашовете не могат да работят със swap файлове, защото си отиват за 2-3 часа....
    Съвременните флашове имат достатъчно цикли, за да изкарат години ежадневна работа със слап файлове. Дори доста хора си слагат слапа на линуксите на такава памет, за по-бърза работа(скороста на трансфер е ниска, но при слап се търси по-скоро бързина за достъп до страница). Вистата пък може да използва такава памет за кеш на слапа и на практика работи предимно с нея, ако е включена опцията. Покрай това на пазара почват и да се появяват харддискове с вграден флаш, който да се ползва за тези цели.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Съвременните флашове имат достатъчно цикли, за да изкарат години ежадневна работа със слап файлове. Дори доста хора си слагат слапа на линуксите на такава памет, за по-бърза работа(скороста на трансфер е ниска, но при слап се търси по-скоро бързина за достъп до страница). Вистата пък може да използва такава памет за кеш на слапа и на практика работи предимно с нея, ако е включена опцията. Покрай това на пазара почват и да се появяват харддискове с вграден флаш, който да се ползва за тези цели.

цитати от един друг форум http://forum.pocketbulgaria.com/view...+swap&start=15, за да не го преразказвам...

reeze, съвременните flash памети имаХА милиони цикли живот, поне докато се задоволявахме с четене от и писане върху тях на минималната скорост. Сега новите 32x, 50x, 150x и така нататък скорости се постиган чрез бъзикане на технологията и промяна на същите тези оптимизационни алгоритми. Практическото правило е, че животът на паметта пада право пропорционално на половината от вдигнатата скорост. Или ако в номиналното си изпълнение една памет нададен производител има около 3 милиона цикъла, то същата на 50x ще има само 120000. Това е напълно приемливо за фотоапарат, леко смущаващо за PDA и напълно недопустимо за нещо, което ще трябва да работи със swap файл.

Няма да привеждам линкове - потъсете си сами, но преди около две години станаха доста популярни адаптерите IDE-CF, които позволяваха буутване на голям компютър от CF-карта по абсолютно същия начин, както от твърд диск (т.е. - без усложненията на USB). Е доста хора се пробваха, в зависимост от обема на CF картите си с различни версии на Windows и почти всички приключиха с потрошени след няколко дни използване карти, дори ако картите бяха 1х

Не е чак толкова абсурдно - например, WinXP на моята машина заема 1.84GB, добави някакъв софтуер - отиваме към 1.95GB и качвам това на flash-карта. Останалите 30-50MB ще са за swap, който нито за микросекунда няма да бъде оставен на мира - просто основната памет не достига и всичко ще минава през swap-a.

Ако основната памет е примерно 32MB, то на карта 133x тези ~30MB се записват за под 10 секунди. За съжаление, това не е равномерно записване и просто някой данни се записват в пъти повече от останалите, като кривата на разпределение е Гаусова. В грубо, но достатъчно точно приближение, споменатите малко, но важни данни се записват до 10 пъти по-често от останалите. Час и половина са 5400 секунди и ако някой данни се презаписват само 1 път за секунда, то останалите си търсят ново място до 10 пъти в секунда. Това вдига броя на записите за тях до 54000. Но лимитът на картите 133х е около 50000 цикъла. Бум! ...или по-точно - "цък"

Коментар

В интерес на истината има усб флашове които пише че се използват точно за swap дискове под виста и имат години гаранция.

А това за cf ide адаптерите - абсурдното е преди да направиш подобна установка да не прочетеш 10 мин из нета и да стигнеш до заключението че суап там не е необходим.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

....как пък стигна до извода че щом можеш да сложиш CF карта вместо HDD, като целта е да буутваш от там (иначе щеше да я сложиш флашката на усб) няма да използваш swap файл. Верно - няма да се наложи ако имаш Линукс на флаша или XP и си изключиш SWAP.....

и да поясня - в горния пост не са мои разсъждения, а цитирани за удобство от линка който съм посочил (само дето текста на втория цитат не стана италик и не мога да го редактирам).....
          Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 14-11-07, 07:55. Причина: едит

Коментар

...
            Тъй като мисля да дам препоръка да не вярваш на всичко, което се пише по форумите, няма и аз да се впускам в пояснения. Просто първо прочети някакви надежни източници каква е технологията на съвременните лаш памети. След това как се организира една флаш файлова система. Няма нищо общо с твърдия диск. И се опитай пак да си направиш изводите. Всечко това в случай, че не вярваш на производителите, които ти дават няколко години гаранция на флаш памет с надпис "Windows Vista ReadyBoost", което на прост език значи, че е предвидена да се използва ежадневно като swap диск.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

...ще взема да пробвам аз най-добре с един ide-cf преходник на някой от компютрите в офиса и ще споделя после къде е истината..... Ако издържи един месец работа флашката с Windows XP с включен SWAP ще си призная тука.....

Коментар

ако флашката не издържи обаче ще ми е кеф да ви го съобщя..... Говорим си за компакт флаш карта до 1G да уточним.....

Коментар

Имам при мен един 12' TFT но е ЧИСТО нов , един приятел го остави да се мъчим да го продаваме . Ако се интересуваш още ще питам за АКТУАЛНА цена (последната , която ми се върти в главата беше около 500лв).

Коментар

ако флашката не издържи обаче ще ми е кеф да ви го съобщя..... Говорим си за компакт флаш карта до 1G да уточним.....
                    да поясня и аз - безмислено е да го правиш - ясно е че cf-а ще умре - тези постановки не са - дай да инстаслираме xp за работа в офиса на тях където се въртят офиси фотошопи и сякаки други бози. тоест не виждам каква е причината на офисен компютър ти да сложиш компакт флаш вместо хард диск.
                    или се прави swap в рамдиска или вобше се кара без swap.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Пробвай с нещо, на което пише ReadyBoost. Тестове с архаични неща не са представителни .

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        Имам при мен един 12' TFT но е ЧИСТО нов , един приятел го остави да се мъчим да го продаваме . Ако се интересуваш още ще питам за АКТУАЛНА цена (последната , която ми се върти в главата беше около 500лв).

За 200 лв сме намерили, търсим нещо по тънко
                        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Офтопик е по темата за търсенето на само тъчскрийн, но попаднах на едно интересно нещо, което би могло да замести цялата система... на съответната цена.

В каталога на Метро има някаква джаджа на GIGABYTE. 6.5" таблет с тъчскрийн и вадеща се клавиатурка. 1 GHz процесор VIA, 768 RAM, 30 GB хард диск, Windows XP Home, 2.5 сантиметра дебело, под 800 грама... Само дето цената беше около 1300 лева...
                          Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 26-11-07, 16:46.

Коментар

А бяха го пуснали на 600 лева...
                            Това е оня дълго обещаван лаптоп, предназначен за развиващите се държави, който по проект трябваше да е с цена $100...
                            http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=13836
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

За 210 лв. имам автомобилен 7" монитор с тъч скреен и дистанционно, висока резолюция и всичко необходимо за монтаж/вграждане. Освен това има и всичките там защити и екрани необходими при авто монтаж. Моя съвет е да не се занимавате с глупости и преправяния защото обикновенно или нищо не става или съсипвате техниката, колкото и евтино да сте я намерили, и пак минавате на варианта да вземете фабрично пригодено.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                                За 210 лв. имам автомобилен 7" монитор с тъч скреен и дистанционно, висока резолюция и всичко необходимо за монтаж/вграждане. Освен това има и всичките там защити и екрани необходими при авто монтаж...
                                Това е интересно, дай малко повече информация, снимки... изобщо каквото се сетиш.
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X