Здравейте, търся малък тъчскрийн монитор около 12 до 14 инча или нещо подобно, втора или трета употреба
. Най-сетне пуснахме "магарията" в "динозавъра" която се състои от пълноценно ПС в колата, ама за да стане работата както трябва си иска удобен малък монитор. Та ако някой знае откъде може да се набави такъв на "смешна" цена
, нека казва. А, забравих най-важното, да е "тънък", че сега съм със СРТ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търся малък тъч скрийн монитор.
Свий
X
-
До: Търся малък тъч скрийн монитор.
ИмамПървоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЗдравейте, търся малък тъчскрийн монитор около 12 до 14 инча или нещо подобно, втора или трета употреба
. Най-сетне пуснахме "магарията" в "динозавъра" която се състои от пълноценно ПС в колата, ама за да стане работата както трябва си иска удобен малък монитор. Та ако някой знае откъде може да се набави такъв на "смешна" цена
, нека казва. А, забравих най-важното, да е "тънък", че сега съм със СРТ.
ама съм в София
ще чакаш до понеделник
-
Не питай...Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеА кво сложихте за компютър?
Коментар
-
Скоро нали имаше няква умираща изложба за сигурност. Някви англичани искаха 3 000 евра за нещо такова. Малък екран. А системният блок - набутали всички чаркове на обикновен комп във възможно най-малка кутия, турили и още един вентилатор и печка за харддиска, и толкова.
Диска уж виброзащитен, демек пълен с грес, и реотанчето се включва автоматично при +7 Ц, а ако напрежението на акума падне под 11 В, или нещо такова, компа се гаси сам за да не виси на акума. И значи вече било бордови компютър.
Ако сте тръгнали по тоя път и вие направете така. Но мислете и за влаго - прахо. Това е верно смърт. Та по-лесно ще е да почнете от лаптоп. Той поне се охлажда в затворена кутия.
Коментар
-
е то така направо отиват на един таблет - ама доколкото разбирам цената е от значение;
аз като видях за сефте Sony Vaio UX се размечтах бързо да поевтинеят и да го сложа в кола
а се навъдиха и по-евтини подобия на Asus;
но нищо от тези не е мислено да се защитава от прах, от вибрации в някаква степен;
а компютъра го слагате в колата само за идеята, за развлечения или ще управлявате през него двигател/скорости/окачване/диференциали ?Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.
Коментар
-
Ще чакам.Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнениеИмам
ама съм в София
ще чакаш до понеделник 
Ами компютър, голям, настолна машина. Аз място в багажника си имам доста, така че няма проблем. Харда му е осигурен срещу вибрации, а скоро и цялата машина ще бъде допълнително осигурена срещу вибрации. Някакъв селерон на 2 Гх май е.. Има си ДВД и каквото там си трябва, 30 ГБ хард и т.н. . Идеята за цялата работа тръгна от това че ми изтече траял периода на СмартКом-а, и на телефона си не мога да гледам топогравските карти, почнах да си търся подходящ покет и понеже на покета му е малък екрана и малко мястото, с Void си казахме защо да не, и пуснахме тая машина в колата. Благодарение на Myyy бе осигурено захранването и машината си върви чудесно вече 3ти денПървоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеА кво сложихте за компютър?
, днес си сложих и активни колони и сега и музиката е от компа, следва ТВ и радио тунер, камера за задно виждане и WI-FI за да се кънектва с телефона ми и с различни безжични мрежи. Бих пуснал снимки ама системата е още в тестови вариант и е в много насипно състояние. Ще пуснем снимки когато се сложи малкия монитор и се махнат мишката и клавиатурата
Коментар
-
Ами машината работи доста време и не събори акумулаторите, за охлаждането е помислено, а колкото до праха, настолните са по издръжливи, просто ще се чисти по често. Настолните не са толкова чуствителни към температури и други фактори, другото е че на лаптопа няма как да му осигуриш харда против вибрации а на настолния има такава възможност. Ясно е че няма да е вечен ама ще видим колко ще изкара. Искам да кажа че и аз знам какво е хубаво ама тук става въпрос за бюджетно решение. То цялото изпълнение е на Void, от мен имаше много малка помощ (да не кажа почти никаква) , така че да отговаря на техническите въпроси той.Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеАко сте тръгнали по тоя път и вие направете така. Но мислете и за влаго - прахо. Това е верно смърт. Та по-лесно ще е да почнете от лаптоп. Той поне се охлажда в затворена кутия.
Коментар
-
Между другото, едни познати предлагат touch-screen решения, на практика много лесно и ефективно ти превръщат всеки плосък монитор в тъч скрийн. Основно два продукта са - фолио (което не е за случая) и фрейм-ове, които се закрепват върху монитора и готово.
Коментар
-
Това звучи интересно, може ли да дадеш някакви координати на тези познати ?Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнениеМежду другото, едни познати предлагат touch-screen решения, на практика много лесно и ефективно ти превръщат всеки плосък монитор в тъч скрийн. Основно два продукта са - фолио (което не е за случая) и фрейм-ове, които се закрепват върху монитора и готово.
Коментар
-
Е там е работата, ти си го казал "няма да са много ефтини" Това е джип за гората и не ме интересува вида на системата, а функциалността и и инвестицията в нея. А и основнатра идея е голям хард и голям монитор, Такива системи има и в БГ но са колкото джипа.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеТук има доста интересни фабрични решения за ПС в колата. Не съм търсил цени, но предполагам, че няма да са много евтини.
Коментар
-
Колеги за такъв род начинания има нещица за които е добре да се помисли за тях:
1. Както Стефан каза, че лаптопите се охлаждат в затворена кутия - НЕ е вярно, искат си циркулация на въздух и са отворени към средата
2. Хардовете големите 3,5" нямат вградена защита за вибрации антишок и т.н., както и не си паркират главите, за разлика от 2,5" за лаптоп които при спиране и т.н. си паркират главите и са предназначени за разнасяне друсане вибрации(повече от 3,5")
3. Най-лесно хардовете се прескачат с флаш памети, 2-3-4 броя от по4 ГБ и сте готови, така ви трябва по-малко захранване, няма шум, няма проблеми с вибрациите и т.н. и ХР и Линуксите стартират/работят от ФЛАШ така, че няма ядове просто лесно и чудесно, е ако сте паричковци има и 30-40 ГБ флашчета за вас
4. Видетото е добре да е с пасивно охлаждане(проблемонезависимо от вибрации, температура) има външни карти с 32 МБ има и вградени с повечко
5. Процесора, там избор доста и от към охлаждане и мошност и размери...
Моите две стотинки.
Поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Варианти много, в случая се търсеше евтино решение но да върши работа смятам че резултата е добър . Следващото ще е интересно, смятам да го вградя на мястото на касетофона че в моята джипка няма място
Коментар
-
Да бе, да те пращам ли при Къна, или ке се утрепеш сам у стената?!Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеТа по-лесно ще е да почнете от лаптоп. Той поне се охлажда в затворена кутия.
Кой е тоя лапатоп, дето няма отвори навънка???!!! И колко струва???
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар