Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся малък тъч скрийн монитор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся малък тъч скрийн монитор.

Е то всичко е прекрасно, ама с цени от $1,314.00 до $2,418.00 w/o Touch Screen . Не съм толкова голям, а и за тая магария и не смятам до там да порасвам. Продължавам да търся "трета употреба" малък тъчскриин. Ей това се оказа трудно, все едно търся редукторни трета употреба...

Коментар

Мда. Винаги когато се стигне до тия въпроси, всички велики компютърджии се правят че са ги викнали спешно оттатък. Или говорят за хиляди долари.
      С пари всеки може.
      Нощеска тръгнах да питам ФСА, те се занимават с такива работи. Ама още не се е появил. Знам че имат секретно сървърче. И бяха почти готови с обикновен универсален компютър.
      Ще се появи. Той ще даде акъл.

Коментар

Вярно, че това скъпо... Не бях погледнал цената.
        Просто беше първия резултат от гугъла.

Порових се малко, за да види Стефан че не съм като останалите компютържии и намерих едни платки с Low-Power Intel PXA270 (ARM) 520Mhz.
        Интересното е , че имат вградени GSM (включително GPRS клас 10) и GPS модули.
        Имат изходи за LCD - 800x600.
        И какво ли още не.
        Работят с WIN CE.

Подробности ще пиша като ми отговорят на запитването за цена, което им пратих днес следобед. Ако цената е читава ще внеса няколко бройки за проби.

Коментар

малко офтопик - вчера попаднах на това - http://blip.tv/file/456849/

цената в България е ASUS EEE PC 4G /WHITE - 381.68 долара
          което ми се струва доста добре - за кола е доста точно при положение че една навигация за кола е по скъпа.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

На мен ми се струва, че това всичкото, което го иска Джамбазов, си го има като готово устройство.Производителят е PRESTIGIO.Вносителят е Асбис.Цената е около 350 лева /говоря по памет, че сега не съм в офиса и нямам достъп до базата там/.GPS, екран около 3-4", вградени езици, всякакви карти, възможности за ъпдейт, поддържа всякакви музикални формати, има USB 2.0, поддържа Flash и т.н.Има и подобно на MUSTEK.Разликата е, че е с доста по-голям екран, с възможност да се монтира посредством стойка на тавана на колата, и цената е около 500 лева.Струва ми се, че доста си усложняваш живота, заради единия GPS + музика да ползваш компютър и да се чудиш откъде и как да му търсиш евтини части, пък и се съмнявам , че дори и да успяваш да му намираш, във времето ще ти се върже на по-ниска цена от тези по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
              На мен ми се струва, че това всичкото, което го иска Джамбазов, си го има като готово устройство.Производителят е PRESTIGIO.Вносителят е Асбис.Цената е около 350 лева /говоря по памет, че сега не съм в офиса и нямам достъп до базата там/.GPS, екран около 3-4", вградени езици, всякакви карти, възможности за ъпдейт, поддържа всякакви музикални формати, има USB 2.0, поддържа Flash и т.н.Има и подобно на MUSTEK.Разликата е, че е с доста по-голям екран, с възможност да се монтира посредством стойка на тавана на колата, и цената е около 500 лева.Струва ми се, че доста си усложняваш живота, заради единия GPS + музика да ползваш компютър и да се чудиш откъде и как да му търсиш евтини части, пък и се съмнявам , че дори и да успяваш да му намираш, във времето ще ти се върже на по-ниска цена от тези по-горе.
              забвяш една от доста големите екстри - мобилният интернет която засега тези джаджи го нямат. Абе компютърът си е компютър.

Коментар

Пенке, Пенке... пак се изказваш неподготвена...
                Ако се отзовеш, да речем някъде из Странджа, мислиш ли, че коя да е от тия "градски" GPS програмки ще ти покаже къде си? Ще ти показва, че си в средата на нищото...
                Освен това, става въпрос за 10-12 инчов тъчскрийн, защото когато на пътя ти се изпречват разни дупки и пънчета (попитай v0id за последните ), имаш възможност само от време на време да хвърляш по един поглед на екрана и евентуално да го пипнеш някъде с пръстче, т.е. ни клавиатура, ни тъчпад вършат работа...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

За интернета съм напълно съгласна.Просто го забравих, защото доста от GSM-апаратите си го поддържат, та не мисля за него.Но с Giorgio не мога да се съглася.Не по повод на това, че се изказвам "неподготвена", това сигурно е така, а по повод на GPS-програмките.Каквото от тези програми можеш да качиш на PC, същото можеш да го качиш и на тези устройства.Всичко е въпрос само на софтуер, а хардуерната поддръжка си е налице.В понеделник мога да пусна по-точни технически данни на устройствата, ако някой се интересува.Вярно е, че компютърът си е компютър и ти дава много повече възможности, но все пак всичко опира до целесъобразност и пари, нали така?

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    малко офтопик - вчера попаднах на това -
                    http://blip.tv/file/456849/

цената в България е ASUS EEE PC 4G /WHITE - 381.68 долара
                    което ми се струва доста добре - за кола е доста точно при положение че една навигация за кола е по скъпа.

Колега устройството е прекрасно НО - ползва Линукс ОС, както знаем Линукс е прекрасна ОС но са съжаление нашият навигационен софтуер предпочита доминиращия Уиндоус...

Има варианти да се подкара Уин с емулация но от там после да се търсят портовете за Гармин и да се лъжат картите на Събин например си е доста Хакване до късна доба с уговорката "ако въобще стане"...

Ако изключим навигацията машинката е повече от прекрасна и за парите е направо диамант, има си 2 ЮСБ порта които могат да станат много повече има си 2 порта за мрежа супер, има си и ВГА изход за монитор/тъч скрийн = супер машинка, бих и се зарадвал ако за Коледа или РД ми я подари някой

Ако Пенка има решение за 3-400 лева което да работи с Уин Мобайл супер, иначе джаждите на колегата по горе са скъпички ноооо много сериозни

Много поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

На тази машинка се инсталира windows xp без проблем има диск с драйвъри ако искаш можеш да я закупиш с инсталиран такъв но естесвено това я оскъпява - usb портовете са 3 - това прочетох от ревютата из нета.

Мисля че към края на месеца ще си подаря една такава и ще напиша нещо повече.

Коментар

На тази машинка се инсталира windows xp без проблем има диск с драйвъри ако искаш можеш да я закупиш с инсталиран такъв но естесвено това я оскъпява - usb портовете са 3 - това прочетох от ревютата из нета.

Мисля че към края на месеца ще си подаря една такава и ще напиша нещо повече.

Супер, ще чакаме повече инфо тогава ако не те видят подари и на мен една за 1-200 евро
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Пак си останах неразбран... поне от Пенка.
                          Всеки телефон с WM, а дори някои и със Symbian, ще свърши долу-горе работа, стига дисплеят му да е 10-12 инча... и да е тъчскрийн...
                          Между другото на "тия устройства" (имам предвид т.н. "автомобилни навигации"), може ли да се инсталира Ozi Explorer, или някой подобен софтуер, работещ с растерни карти?
                          Продължавам да твърдя, че за офроуд, все още няма векторна карта, която да върши работа. Може би с това: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19010, нещата ще натежат в полза на векторните, но за сега - това е положението.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

...да не забравяме, че флашовете не могат да работят със swap файлове, защото си отиват за 2-3 часа.... Инак с изключен swap (при ХР може) могат и да изкарат една година... Проблемът е че имат определен брой цикли запис-триене и като свършат циклите - нема никой.....
                            Използвал съм PC в автомобила си много години вече, почти не свалям лаптопа от колата и си имам инвертор за 220V, досега точно пък на тези които мъкна с колата не ми се е прецаквал хард диск.... За сметка на това из офисите ми всеки 5-6 месеца умира по един статично седящ си.....
                            Идеята е добра и работеща, има едни мониторчета китайски с вграден тунер за ТВ и видеовходове 2 за камери или DVD, може да им се сложи също и мрежичка за тъч скриин.. Инак TV тунер на PC си е компромис отвсякъде....

Коментар

Такааа, вчера на едно лирично отклонение ЦРТто умря, компа и инвертота полетяха, приземиха се и си работят, ама ЦРТто предаде богу дух. Ни звук, ни картина, все едно няма захранване. Та търсенето взе да става наложащо .

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                                Такааа, вчера на едно лирично отклонение ЦРТто умря, компа и инвертота полетяха, приземиха се и си работят, ама ЦРТто предаде богу дух. Ни звук, ни картина, все едно няма захранване. Та търсенето взе да става наложащо .
                                Та да кажем пак, Търсим ТФТ тъч скрйн не някакви други решения от по 350 - 500 или не знам си колко пари .... за толкова всеки може !
                                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X